Бунт в Ямбол заради мандатите, в Дупница пак са на крак

ГЕРБ в Ямбол изведе стотици на протест срещу БСП и ДПС
Обновена: 10 окт 2014 14:06 | 10 окт 2014 09:58,
63
Бунт в Ямбол заради мандатите, в Дупница пак са на крак
Снимка: БТА

Напрежението заради разпределението на мандатите след изборите на  5 октомври се разраства. След като от няколко дни Кюстендил  и Дупница протестират заради това, че ще имат депутат от ДПС, въпреки че за него са гласували най-малко хора, днес недоволство избухна и в Ямбол.

Още по темата
Протестът там е организиран от ГЕРБ и отново е насочен срещу разпределението на мандатите в полза на БСП и ДПС. От данните, изнесени от партията, става ясно, че ГЕРБ печели 18 647 гласа в района, а получава само един мандат. БСП пък има два, а подкрепена от 13 834 избиратели. ДПС пък също ще има народен представител само с 3723 гласа. В митинга са участвали около 500 души, съобщи „Фокус“

„Нека се направи една листа за цялата държава. Защо има представителство по регионите? Кой ще представлява тези хора?“, попита по време на протеста кметът на Ямбол и местен лидер на ГЕРБ Георги Славов. Той се зарече протестите да продължат. В понеделник недоволни гербаджии от Ямбол ще протестират и пред ЦИК. Те се канят да занесат 19 000 празни бюлетини, колкото е броят на гласувалите за ГЕРБ.

В петък сутринта продължиха и протестите в Дупница срещу разпределението на мандатите, според което ДПС ще вкара за първи път депутат от 10-и Кюстендилски МИР. Точно в 8 часа десетки излязоха в центъра на града и издигнаха плакати с призив ЦИК да промени решението, с което Александър Методиев, по известен като Бат Сали, от ДПС, ще стане депутат.

 „Дупница не е гласувала за Бат Сали”, „Не” на турски депутати”, призоваха хората. На площада протестиращите бяха докарали и едно магаре с каруца, на което бяха поставили плакат с надпис „И аз искам да стана депутат”, съобщи още „Фокус“. Протестът беше подкрепен и от кмета на Дупница Методи Чимев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
бг преди 9 години
Борба докато цик промени мандатите
42
0
 
1
 
! Отговори
бургас преди 9 години
Всичко е заради наглото държание на етническата партия и целта и да прилапа твърдо християнски области.
41
0
 
2
 
! Отговори
гадове преди 9 години
Корумпираното законче на правено от бсп и дпс.мисля че трябва да има електронно гласуване вече ...защото има има милиони българи в чужбина и нямат възможност да гласуват,сега се дават милиони за какви ли не комисии наблюдатели и др. излишни хора,но ако попиташ партиите били на власт до сега естествено че няма да са съгласни,защото нямат как да манипулират неграмотните хора.
40
1
 
0
 
! Отговори
ямболия преди 9 години
като гледам снимката само пенсионери събрани.Нищо чудно да са платени
39
0
 
0
 
! Отговори
2014 преди 9 години
Подкрепете исканията на българите в чужбина, които са същите, както на българите в Кюстендил - pодкрепете петицията им за МИР "Чужбина":peticiq/mir-chujbina.
38
0
 
6
 
! Отговори
истината преди 9 години
Само образователен ценз 4 клас за гласуване.Не може неграмотници и намащи елементарна култура по български език хора да определят настоящия и бъдещия технически прогрес на държавата и народа.Пълна подигравка с народа.Не знам,но ми се струва,че скоро търпението на суверена ще свърши,а това няма да е добре за нехаещите управляващи.По добре нещата да се оправят докато все още е време.
37
1
 
10
 
! Отговори
Кукер преди 9 години
Е нема такава държава!!!Тук в Ямбол турчин с лупа се търси! И 3000 *ла да ни прецакват не е истина.Дигай се народе да се освободим от *** окупация. Проста сметка показва 3000 гласа по 50лв са 150000лв. За тези пари продадоха Ямбол.Тази продажна *** получи парите от комисионните на ДПС. Цанков камък ще ни издави българи, не наводненията!!!
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До do 45ne e banica a baklava
35
0
 
1
 
! Отговори
ох преди 9 години
Ето ти даже доказателство, че си ***, изтриха ти поста! ХХАХАХАХ
34
0
 
4
 
! Отговори
Таня преди 9 години
Някой знае ли какво образование има ромът Сали? Какви данъци е плащал, преди да почнем да му плащаме ние?
33
0
 
0
 
! Отговори
do 45 преди 9 години
До АнонименКато гледам тебе вече те боли г.за. Цяла баница с тавата влиза май .. м? Хахах няма как *** като теб да спре каквото и да било. *** си си, и такъв ще си останеш.
32
1
 
6
 
! Отговори
ox преди 9 години
Б***хти търпеливия народ.. До кога ще траете бе ... ние вече сме по улиците.. а вие? Дупница даваме тон за песен, сега остава целия народ да запее заедно.. знаем, че можем. И преди сме го правили. Имайте предвид, че политиците дестват точно с/у захона на Аспаруха, разделят ни и ни владеят както си искат. Заедно ли сме нищо не ще ни пречупи и Апостола го е знаел и е успял да сплоти целия народ. Кураж хора .. кураж..
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Ямбол турци няма а 3000 гласа са купени ***.Защо в Германия турците нямат своя партия?
30
2
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Другият път,Роската пак да разкрие един...билюк секции в Турция и да направят парламентарните изборите по време на...байрама.Хора които не живеят и не плащат данъци в България,не трябва да имат избирателни права тук,независимо от кой етнос са и в коя държава се намират.Да се провери световната...практика и да се види,дали има подобен...прецедент.Ако се намери...такъв,в което силно се съмнявам,да се продължи в този...дух
29
7
 
3
 
! Отговори
Ismail преди 9 години
Da ne vide nito edin ot yambolen ili dupinica v Razgrad na macovete na Ludogorets Razgrad ce ste mu e za posledno.....
28
2
 
4
 
! Отговори
атака и нфсб преди 9 години
Сега е момента да организирате хората по улиците и да сринем всички ТУРСКИ ЕТВИЧЕСКИ ПАРТИИ В БЪЛГАРИЯ. СЕГА ДЕЙСТВАЙТЕ НЕ ВИГЗАТЕ ЛИ ЧЕ ХОРАТА ИМ ПИСНА ОТ *** И ТУРЦИЗАЦИЯТА! Чакат само някой да ги поведе!
27
3
 
5
 
! Отговори
бунт! преди 9 години
Бойко стига лицемерие. Същия *** си и ти. ПРОБЛЕМА НЕ Е САМО в ДПС във всички партии на етнически ТУРСКИ ПРИНЦИП. Я обясни и за вашите партнъори ЕВЕТ зад които стои меркел енп и ердоган??? Какво продаде от България за тази подкрепа *** такъв??? А всички заспали софиянци дето си мислят че турцизацията ще подмине софия, като ви запеят ходжите от Малинова долина ислямския комплекс ще ви дойде акъла и на вас мизерни лицемери.Атака и НФСБ защо не искарате хората сега е момента. СЕГА Е МОМЕНТА!
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
толерантност в нешно време е равно на самоубийство
25
1
 
5
 
! Отговори
ЩЕ МРЪДНАТ преди 9 години
До ФенСамо ако народа повсеместно скочи,тогава и пръстта си ще мръднат и законите ще оправят,и най-важното ще ги накарат власт имащите да спазват законите,а не да се правят,че са недосегаеми.
24
1
 
7
 
! Отговори
Фен преди 9 години
Винаги съм казвал че нашата избирателна система е порочна и обслужва само най големите политически партии. Почти съм сигурен че няма да си мръднат пръста да променят нещо .Защото ще загубят много и аз съм за задължително,електронно и мажоритарно избиране , също така и за гласуване на хора които могат да четат и пишат на български . Това означава минимум 4 клас