ББЦ вижда добра възможност за кабинет с мандата на ГЕРБ

Свикването на НС било спешна задача
Обновена: 12 окт 2014 13:57 | 12 окт 2014 13:54, Веселина Йорданова
48
ББЦ вижда добра възможност за кабинет с мандата на ГЕРБ
Румен Йончев. Снимка: архив, БТА

Коалицията "България без цензура" /ББЦ/ вижда добра възможност за съставяне на кабинет още с първия мандат на ГЕРБ, заяви на пресконференция Румен Йончев, председател на Земеделския народен съюз. ББЦ държи на съставяне на правителство в рамките на този парламент, посочи той.

Още по темата
Следващото управление трябва да е проевропейско и прозрачно, каза Йончев, цитиран от БТА. Той отбеляза, че притеснение буди наличието на ксенофобски и националистически формации в новия парламент.

Коалиция трябва да има - с или без нас, заяви Йончев и допълни, че ББЦ е един от най-предвидимите политически субекти в новото Народно събрание, тъй като взимали решенията си единно и нямали вътрешни противоречия. Готови сме на разговори с президента и с ГЕРБ, каза той и допълни, че ще държат на прозрачността. Този парламент трябва да сложи край на въпроса "Кой?", посочи Йончев.

От ББЦ смятат, че свикването на парламента е спешна задача и настояват президентът да обяви по-скоро дата за началото му. Според коалицията неотложните въпроси пред 43-ото Народно събрание са актуализациите на националния бюджет и на бюджета на НЗОК, както и разговори за цената на тока и съдбата на КТБ.

При преговорите за нов кабинет от ББЦ ще държат на приоритетите си - създаването на нови работни места, икономически растеж и въвеждане на електронно управление. Светлин Танчев, заместник-председател на "България без цензура", посочи, че трябва да има отделно министерство, начело с министър с ранг вицепремиер, във връзка с електронното управление.

Попитан за реформите в енергийния сектор, Кънчо Филипов, председател на ЛИДЕР, заяви, че решаването на въпроса е в либерализация на пазара, изграждане на енергийна борса, предоговаряне на условията на американските централи и ново законодателство за ВЕИ-сектора. Бихме искали новото правителство да започне с това, каза той.

Драгомир Стефанов, председател на Движение "Гергьовден", заяви, че всичките 15 депутати от парламентарната група на ББЦ са с висше образование, сред тях има икономисти, юристи, инженери, лекар, спортист. Нито един от тях не е бил министър и не е участвал пряко в изпълнителната власт, отбеляза той.

Крайно време е да започнем да поставяме дългосрочни перспективи, правителство на малцинството няма да може да направи това, каза Драгомир Стефанов.

На въпрос дали ББЦ още стои на позицията, че следващият премиер не трябва да е Бойко Борисов, Светлин Танчев заяви, че нямат такова условие като цяло, но смятат, че би било хубаво да е някой друг. Драгомир Стефанов допълни, че каквото имали да кажат по темата, са го казали в предизборната кампания, но оттук нататък новите изявления трябва да са на базата на казаното от суверена, а той бил определил ГЕРБ с председател Бойко Борисов за най-голямата политическа сила в страната.

Според нас е демократично ГЕРБ да предложи кой да е министър-председател, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудесна шведска тройка: ГЕРБ + ББЦ + РБ.
34
1
 
2
 
! Отговори
ЧУДЕСНА КОАЛИЦИЯ преди 9 години
....С ТАЗИ "ЧУДЕСНА КОАЛИЦИЯ" ----ТЪКМО ПАК ЩЕ ИЗОЛИРАТЕ ГЕРБ , КАКТО ИСКАШЕ СЪРгея!!!!!ЕТО ВИ .....БЕЗ СТАНИШЕВ---"ПО СТАНИШЕВСКИ".....!!АЙДЕ , ДРУГАРИ ....БЪЛГАРИЯ , СЕГА ВАЗИ ГЛЕДА!!!!!
33
1
 
2
 
! Отговори
ЧУДЕСНА КОАЛИЦИЯ преди 9 години
ТЪКМО НОВИТЕ ПАРТИИ И ЛИЦА /ПФ,АБВ, И ББЦ/....ЩЕ ПОКАЖАТ КАК ДА СЕ УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА!!!!НАЛИ , КАТО СВАЛИХТЕ БОЙКО ---ИСКАХТЕ " СМЯНА НА СИСТЕМАТА"??????!!!!ЕТО ВИ ЧУДЕСНА ВЪЗМОЖНОСТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЕТО ВИ ....."НОВОТО НАЧАЛО"!!!
32
1
 
2
 
! Отговори
ЧУДЕСНА КОАЛИЦИЯ: преди 9 години
ДПС, със...., АБВ , ББЦ , ПФ...А, ЗАЩО НЕ И АТАКА/...пак на ползу роду/Къв е проблема ??!!ВСИЧКИ СА КАДРИ НА ДС/БКП!!!
31
0
 
8
 
! Отговори
СБНЛ преди 9 години
Тия от ББЦ и майка си ще продадът за пуста власт!!!
30
2
 
5
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААА.... преди 9 години
..АМА , ДАЙТЕ ИМ МАНДАТА ЗА ДА УПРАВЛЯВАТ ,БЕ...БОЙКО!ЕТО ГО РЕШЕНИЕТО !!!!!!!!!!!!!!!!!!ДАЙТЕ МАНДАТА НА ББЦ ---И ВЪПРОСА Е РЕШЕН!!!!!АМИ , ТЕ С ГОЦЕ И АГЕНТ ИВАН СА СИ ОТ ЕДНА ПАРТИЯ ---ОТ ДС/БКП!!!АЗ, НЕ ВИЖДАМ ПОЛИТИЧЕСКИ РАЗЛИЧИЯ МЕЖДУ ТЯХ....ТИЯ СИТЕ ЖАБЕТА , СА СИ ОТ ЕДИН ГЬОЛ...!!!!
29
1
 
6
 
! Отговори
американецо преди 9 години
Гъдуларите от ББЦ нямат повече кинти, а и осъзнават, че ако има повторение на вота техните "избиратели" ще искат пак по 30 лева! Това гарантира, че са аут от играта! Затова ще влезнат в коалиция и с Ну Погоди ако се наложи, само и само да си задържат местенцата...иначе представям си какво го чака Бареков, като депутатите му си поискат обратно кинтите, с които са си купили местата в листите му. А кинтите Бареков ги е похарчил...ами сега?!?!?
28
1
 
4
 
! Отговори
Винету преди 9 години
На този *** кой му иска мнението?
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
най- нестабилната патерица са ББцето
26
1
 
3
 
! Отговори
guncho преди 9 години
Кучето е най добрият приятел на човека-но само ако го храни! Ако не го храни то лае не за да пази а да му се даде кокалче!
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бързат бюреците че парите свършиха а и не се вижда нова банка за плячкосване!
24
1
 
23
 
! Отговори
Лъчо преди 9 години
*** нещастни. Не, че бих се излъгал да гласувам за вас, но ако го бях направил сега щях да ви търся и да ви отстрелвам един по един. Още от първите дни, още преди да се е събрал парламента предадохте избирателите си. Безхарастерни ***. Не плашете с криза. Вие сте част от проблема, а не част от решението. Държавата оживява въпреки усилията ви. Какво значи правителство на всяка цена. Сбор от крадци, мошеници интриганти оформен като правителство нищо няма да реши. Ще задълбочи проблемите.
23
2
 
7
 
! Отговори
баба гуна преди 9 години
СТЕФЧА КЕНОВИЯ ТУРЕТЕ.ТОЙ Е МНОООО УБРАЗОВАН.СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ ЗАВЪРШИ КАТО ЧАСТЕН УЧЕНИК ,А ВИСШЕ В БСУ.ЮРИСТ ОТ КЛАСА,САМО ЧЕ НЕ Е РАБОТИЛ ОСВЕН В ГОРСКОТО ПО СЛУЧАЙНОСД СИ ВЯ МЪДУРИТЕ НО НДСВ МУ ДАДЕ ТОГАВАРАБОТА.
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ИСТDA TEZI SA BOKLUZITE NA DUDUKA.
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До лакомПри това - лоеми ***
20
1
 
31
 
! Отговори
реалист преди 9 години
Тези мишоци, плюха, плюха Бойко, сега драпат да се коалират с него с нокти и зъби! Няма да ги огрее, преди тях са Реформатори, Патриотите, БСП, АБВ, та и незаконните ДПС....Да си припомним транспарантите заляли цялата страна: "България без ГЕРБ и ДПС"
19
0
 
33
 
! Отговори
лаком преди 9 години
Тия са готови на всичко за да бъдат на власт(***)
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименPLACE KATO ZEMEDELEZ ZA VLAST-A BE MIGITURKI OTKADE IZNIKNAHTE.
17
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Куцо и сакато влезе в този парламент.От страх да няма нови избори ( щото няма да ги огрее втори път) са готови на на всякакво ***.ДОЛНИ ПРЕДАТЕЛИ И ЛИЦЕМЕРИ
16
4
 
22
 
! Отговори
преводач преди 9 години
За сега се държат на положение само АБВ, Атака и ДПС.Мълчат си и не се предлагат, и не правят много, много изказвания.Другите вече са със разкопчани жартиери, и само чакат покана...