Кюстендил вика Местан да се разберат очи в очи за Бат Сали

Вече са събрани 20 000 подписа срещу депутат за ДПС в района
Обновена: 20 окт 2014 14:09 | 20 окт 2014 12:23,
66
Кюстендил вика Местан да се разберат очи в очи за Бат Сали
Снимка: архив БТА

Кметовете на Кюстендил и на Дупница изпратиха писмо до лидера на ДПС Лютви Местан с покана за среща, на която да обсъдят депутатския мандат на движението в областта. Заради преразпределението на гласовете след изборите на 5 октомври се оказа, че ДПС за първи път ще има народен представител в Кюстендилско. Това ще е Александър Методиев избран за депутат с 864 гласа.

Още по темата
Изборът на Методиев, който е от известен ром от Самоков, прочул се с прякора си Бат Сали, предизвика серия улични протести в Кюстендил и Дупница. Хората на площада бяха подкрепени и от кметовете на двете общини. По време на бунтовете протестиращите поискаха Бат Сали да бъде оттеглен и започнаха подписка за това. От ЦИК обаче обясниха, че няма как това да стане, тъй като разпределението на мандатите е записано в Изобрния кодекс.

В разгара на недоволството от ДПС обявиха, че по същия начин, чрез разпределението на гласове, и „Атака“, и АБВ са получили допълнителни мандати и попитаха защо няма протести срещу двете формации.

„Уверени сме, че като лидер на политическа партия „Движение за права и свободи“ и като български гражданин няма да останете безучастен към възникналия проблем, предвид и широкия му обществен отзвук”, се казва в поканата, пратена днес до Местан от кметовете на Кюстендил и Дупница. Те канят лидера на ДПС в сряда в 11 часа в общината в Кюстендил.

В писмото си те съобщават, че двете общини са събрали над 20 хиляди подписа срещу мандата на ДПС в областта. „Обществеността настоява да бъде променено разпределението на мандатите или движението да оттегли от парламента представителите си в листата за 10-и Многомандатен избирателен район“, се казва още в поканата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
28
 
! Отговори
край преди 9 години
до 555 Кърджали все още е с българско мнозинство и е български град. Това че Иван Костов навремето вкара в община Кърджали околни турски села даде възможност ДПС да има вече 20г. кмет на Кърджали. Но Кърджали е населен с българи и ще си остане български.
28
2
 
11
 
! Отговори
асд преди 9 години
Мишо Шамара ще поведе контрапротести до няколко дни...
27
3
 
16
 
! Отговори
българин преди 9 години
Не Местан а Мая Манолова ви натресе бат Сали. Не търсете под вола теле. Кравата сътвори този *** изборен закон. Тя е при вас и е от вас.
26
3
 
33
 
! Отговори
Само напред преди 9 години
Така се отстоява българска кауза. Жителите на Кюстендил и Дупница ни показват как се наказва алчен турско-*** нагъл модел.
25
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В знак на протест, Волен Сидеров се потурчил !
24
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България не е изгубена с такива хора. Смели родолюбци ни карат да се гордеем. Щом и в София има места с подписката трябва сме с тях.
23
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Големи. Това е България. Най-после някой скочи истински на цялата мафиотска структура около ДПС.
22
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много ме кефят. Това са българи. И се борят за всички ни. Бат Сали не трябва и да помирисва парламент да не се резилим всички.
21
2
 
23
 
! Отговори
край преди 9 години
Не е правете проблема верски и итнически. Големия проблем е че при сегашната избирателна система депутати стават хора дето по принцип и за домоуправител на входа няма да ги изберат. Баракова от ББЦ Пловдив е същия случай като Бат Сали. А педофила Владо Кузов не беше ли депутат. МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ в два тура намаляване броя на депутати.
20
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Волен Сидеров ще организира всенароден митинг на Атака в подкрепа на Бат Сали. Кюстендил и Дупница не могат да се мерят с еничарите на Сидеров.
19
2
 
25
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Стига с това сравнение бе ....защо не против Атака и АБВ .....ами само срещу ДПС ....отговорът трябва да ви е пределно ясен бе ....бат сали кай .....вие луди ли сте ? Все едно местаня да пита "защо не мразите Българското знаме , а само турското мразите ?" Събудете се бре !
18
2
 
19
 
! Отговори
Гьоринг преди 9 години
Иначе подписи против крадливите е(т)ничари може да сложите и в София. На метростанциите Сердика", при стадион Васил Левски", Софийския университет и пред входа на УНСС. Който има път натам е добре дошъл да драсне едно неодобрение.
17
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на Кюстендил и Дупница. Сега се почуствах българин.
16
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Давайте момчета и да покажем на цялата местанова пасмина, че ще ги изметем.
15
5
 
37
 
! Отговори
Химлер преди 9 години
Защо няма протести срещу мандатите на другите партии в областта, пита Местан ефенди. Много просто - те нямат за депутати ***, подкрепяни от турци.
14
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези хора трябва да бъдат подкрепени. Само те скачат на Доган ефенди. Къде е подписката?
13
1
 
33
 
! Отговори
край преди 9 години
Не е проблема бат Сали, баракова от Пловдив или др. имена. Проблема е 91г. когато се прие конституцията бяхме 9 млн. и депутатите се реши да са 240 сега сме 7 млн. и депутатие пак са си толко. И при тази избирателна система ГЛАСУВАШ но НЕ ИЗБИРАШ.МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ в два тура /като кметските избори/ ще прочистят политиката от тази пяна от некадърни послушковци само че такива избори народа трябва да си ги заслужи както се заслужава свободата.
12
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Видях кмета на Кюстендил при Слави. Напълни ми душата. Е тоя ще им спука гумите на ДПС и компания. Интелигентно, грамотно и твърдо направи турците на пестил. Хвала му на тоя човек. С Кюстендил сме.
11
2
 
30
 
! Отговори
асд преди 9 години
Докато се позволява на ДПС и БСП да купуват ***, миньори секции в чужбина и пенсионерските клубове, ще има напрежение и нестабилно управление. Това не го ли разбраха?
10
1
 
2
 
! Отговори
kukubend преди 9 години
До ЦАЦАтемата е дай ти сали бе