Ако РБ ме подкрепи, ще приема да съм премиер, обяви Радан Кънев

"Положението е повече от сериозно", написа лидерът на ДСБ
Обновена: 4 ное 2014 13:19 | 4 ное 2014 10:28,
123
Ако РБ ме подкрепи, ще приема да съм премиер, обяви Радан Кънев
Снимка: архив БТА

Лидерът на ДСБ Радан Кънев направи изненадващо съобщение в профила си във Фейсбук. Часове преди решаващите преговори между Реформаторите и ГЕРБ за съставянето на кабинет, той обяви, че е готов да стане премиер. С условието обаче, че Реформаторският блок и семейството му го подкрепят.

Още по темата

В същото време той дава да се разбере, че Блокът е готов да приеме и всяка кандидатура на ГЕРБ за премиер, макар да не ги одобрява.

В профила си Кънев написа, че положението е повече от сериозно и затова тази сутрин е провел личен разговор с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Изложих виждането си, че нито едно от предложенията на ГЕРБ не е най-доброто решение за премиер. Но тъй като споделям мнението, че нови избори са най-лошото решение, всички възможности трябва да бъдат обсъдени, нито една - прибързано отхвърлена“, е част от посланието на Кънев.

„Възможно е, при ясно мнозинство и програма, РБ да приеме всяко предложение на ГЕРБ за министър-председател. Ако това предложение съм аз, бих приел само при ясна подкрепа на политическия съюз, в който участвам, и на семейството си“, допълва още той.

ГЕРБ номинира Радан Кънев за премиер преди поредните разговори за кабинет тази събота. Томислав Дончев от преговорния екип обяви, че предложението не е шега, а лидерът на ДСБ отвърна, че не е възхитен от офертата.

Малко по-късно той публикува във Фейсбук парчето на AC/DC Stiff Upper Lip, а подтекстът трябваше да е, че не го е страх и горната му устна няма да затрепери.

Борисов отвърна с парчето на Aloe Blacc - Ticking Bomb.

Днес следобед Реформаторите и ГЕРБ влизат във финални преговори, на които предстои да се уточнява структурата и персоналният състав на кабинета.

Утре се очаква президентът да връчи на ГЕРБ мандата за съставяне на правителство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
3
 
3
 
! Отговори
diavolcheto преди 9 години
" Ако РБ ме подкрепи, ще приема да съм премиер, обяви Радан Кънев ".Сериозно? И ще правите какво, г-н Кънев? И за кого? Кой Ви познава Вас? И с какво сте заслужил да бъдете премиер? Много хубаво би било човек, първо, да си даде сметка за някои неща, преди смешно да иска да надскочи себе си. За власт и всички облаги от властта никога не е късно, за никого, да стане за резил!
103
3
 
2
 
! Отговори
Anonimna преди 9 години
Starata pesen na nov glas.Nishto novo.Pak obiknovennite hora shte gladuvat i mizeruvat,a tezi shte kradat s palni shepi.Zatova mladite inteligentni,umni,obrazovani hora shte emigrirame.
102
3
 
2
 
! Отговори
Д Г Д-всички вие... преди 9 години
Дори и тиквата борисова да стане премиер, няма да се задържи дълго, защото коалицията герб-рб е плод на безпринципни договорки за постове, а не на политики. Нито тиквата е десен, нито Кънев,Кукуневица и останалите. Всичко е за пари, за една банка, за кражба на еврофондове и далавери. И докато народът български е оФца и се крие и си трае, такива като мутрата и Костовата креатура ще се упражняват да ни управляват.Тия могат само и единствено да крадат,а медиите им правят ПР.Изобщо пълна порнография
101
4
 
5
 
! Отговори
читател преди 9 години
Не разбирам с какво Костов е виновен за случая.Просто този се е взел за истински политик.А е кръгла нула, даже две нули.Целия РБ са подобни.Онази с кривата уста смени БКП, БСП, монархисти, и реформатори, и сега се залепи за ГЕРБ.Най-обикновени ***, бакшиши, които лапат от ситуацията.Ясно е едно - правителство с него начело няма да изкара дълго.За това когато се гласува се мисли.Не избираме най-добрия, а най-малкото зло!!!А който не гласува значи е доволен.
100
2
 
1
 
! Отговори
Генчо Даков преди 9 години
Предлагаме за премиер кмета на Карлово-Кабаиванов-член на Реформаторския блок и на обръчите на Доган-едновременно.Поне има 50 милиона и няма да му налага да краде допълнително.
99
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кво ме интересува РБ бе.? Хората подкрепиха ли те???? Неееееееееееееееееее!!!!!!!!Премиер е борисов това казаха хората! Кога ще се научите да слушате народа, макар и да ви е мъка?
98
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Откъде-накъде този ще се гласи за премиер? Ако 40% от хората бяха гласували за неговата партия, добре, ама те едва взеха 8% и се мислят за много велики, че и премиери искат да стават. Егати наглеците! Който спечели най-много на изборите, той да си излъчва премиер.
97
3
 
4
 
! Отговори
петър преди 9 години
Най-голямата грешка на Симеон II бе ,че не изпрати Костов в затвора.По- нагъл , брутален и крадлив политик сме нямали през тези 25 години. През 1997 г. , аз гласувах за СДС , но този Костов с манията си за величие и финансовите си далавери ме отказа завинаги от тази групировка.
96
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
имахме една жаба сега един скуинск
95
3
 
9
 
! Отговори
Юсуф преди 9 години
ДАвай РАмадане, с теб сме!Расим го направихме вече президент.
94
2
 
8
 
! Отговори
отвратен преди 9 години
Г рабихте /държавата/Е хте /Калинки/Р евете /от вота/ и щеБ ягате /от сопата на народа
93
3
 
15
 
! Отговори
Хах до 99 преди 9 години
А не си ли задаваш въпроса защо тази партия ( ДСБ) има минимален вот и е в трета глуха. Е ако ти е толкова кратка паметта ще ти припомня, ,че ментора на Радан Кънев, Иван Костов съсипа държавата ни и оттогава тръгна политизирането на администрацията ни, качествени специалисти бяха масово заменяни с неопитни в тези сфери политически назначения. Да не говорим за разбиването на икономиката ни и масовите заменки, които пак бяха продиктувани най-явно от Костов. После това се превърна в практика.
92
1
 
8
 
! Отговори
категоричен преди 9 години
Избори!!!
91
4
 
5
 
! Отговори
леля Пена преди 9 години
Написах мнението си под 85. няма го или по- точно е заместено с друго.не съм употребявала неприлични думи и не съм отправяла обиди към никой. Защо го изтрихте?Вие хора на Костов ли сте?
90
3
 
17
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Реформа турски блок. Много вожд, малко индианец. А бакълъм.
89
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боже, боже, нямат ли край мъките ни
88
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Една помакиня вече имаме за президент, сега само премиер от Деформаторския блок ни липсва.
87
4
 
17
 
! Отговори
Подмяната преди 9 години
До БерлинСпрете демаготията! Това е подмяна на вота.
86
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не съм гласувал за РБ и костов за да ме управляват и крадат - нови избори
85
11
 
8
 
! Отговори
1chovek преди 9 години
Като чета коментарите разбирам колко мъка има по тоя свят, особено по нашите земи.Абе хора, наистина ли смятате доказано корумпирани политици, свързани с Държавна сигурност и мутряшки групировки, за по-добър вариант от човек като Радан с неопетнено минало и репутация, който 10 години стои в една партия, която има минимален процент шанс за власт. Това не ви ли говори нещо? Кой кариерист и жаден за власт ще кибичи 10 години в партия, при която нещата изглеждат като загубена кауза? Идеалистът.