Ако РБ ме подкрепи, ще приема да съм премиер, обяви Радан Кънев

"Положението е повече от сериозно", написа лидерът на ДСБ
Обновена: 4 ное 2014 13:19 | 4 ное 2014 10:28,
123
Ако РБ ме подкрепи, ще приема да съм премиер, обяви Радан Кънев
Снимка: архив БТА

Лидерът на ДСБ Радан Кънев направи изненадващо съобщение в профила си във Фейсбук. Часове преди решаващите преговори между Реформаторите и ГЕРБ за съставянето на кабинет, той обяви, че е готов да стане премиер. С условието обаче, че Реформаторският блок и семейството му го подкрепят.

Още по темата

В същото време той дава да се разбере, че Блокът е готов да приеме и всяка кандидатура на ГЕРБ за премиер, макар да не ги одобрява.

В профила си Кънев написа, че положението е повече от сериозно и затова тази сутрин е провел личен разговор с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Изложих виждането си, че нито едно от предложенията на ГЕРБ не е най-доброто решение за премиер. Но тъй като споделям мнението, че нови избори са най-лошото решение, всички възможности трябва да бъдат обсъдени, нито една - прибързано отхвърлена“, е част от посланието на Кънев.

„Възможно е, при ясно мнозинство и програма, РБ да приеме всяко предложение на ГЕРБ за министър-председател. Ако това предложение съм аз, бих приел само при ясна подкрепа на политическия съюз, в който участвам, и на семейството си“, допълва още той.

ГЕРБ номинира Радан Кънев за премиер преди поредните разговори за кабинет тази събота. Томислав Дончев от преговорния екип обяви, че предложението не е шега, а лидерът на ДСБ отвърна, че не е възхитен от офертата.

Малко по-късно той публикува във Фейсбук парчето на AC/DC Stiff Upper Lip, а подтекстът трябваше да е, че не го е страх и горната му устна няма да затрепери.

Борисов отвърна с парчето на Aloe Blacc - Ticking Bomb.

Днес следобед Реформаторите и ГЕРБ влизат във финални преговори, на които предстои да се уточнява структурата и персоналният състав на кабинета.

Утре се очаква президентът да връчи на ГЕРБ мандата за съставяне на правителство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако това стане е голямо падение за Радан - издава една властомантия. нека си управлява бойко с 4-5 министри от РБ и 2 експерти от ПФ
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
досега имах друго мнение за него. Радане, ставаш за правосъден мин. също така ако релетката се бе завъртяал до вас може би имаше някакви шансове, но да е прва сила геб а вие - сборна сила - четвърти и ти да си премиер - ен не! нали се сещаш че други ще ти редят кабинета! сутрин търчил при Лентореза - на обед търчиш при Костонв да съгласуваш - после пак търчиш при Лентореза. така не става.
2
5
 
42
 
! Отговори
Велзевул преди 9 години
От всяко падение винаги има по-голямо. Но от падението - Радан- премиер дори на мен ми е трудно да си представя по-голямо. Това правителство ще се срине катастрофално след 3 месеца.
1
3
 
47
 
! Отговори
ваньо синия венец преди 9 години
Ахахах, тоя наистина си е повярвал! Рамаданеее, и ти си за четвърти километър!