БСП видя скрити договорки за новия МС, гласува против

От партията обмислят закон за функциите на служебния кабинет
Обновена: 4 ное 2014 16:49 | 4 ное 2014 15:20, Веселина Йорданова
34
БСП видя скрити договорки за новия МС, гласува против
Михаил Миков. Снимка: архив, БТА

БСП заподозря, че се правят скрити договорки за общо управление между повече партии, а не само между ГЕРБ и Реформаторите, и даде заявка да бъде безкомпромисна опозиция.

„Свидетели сме на поредния певчески формат, от това надпяване не става ясно какви са действителните намерения на Борисов и водената от него партия“, заяви Атанас Мерджанов след заседанието на Изпълнителното бюро.

Още по темата
По думите му цял месец тече демонстрация на преговори, които са започнали полезно, но очевидно ще приключат като политическо фиаско. Според Мерджанов е повече от ясно, че става въпрос за груб пазарлък за разпределението на министерства.
 
"Ще бъдем много зорка опозиция, ще бъдем безжалостни", декларира и Илияна Йотова. По думите й от БСП не може да се очакват агресивни позиции, в каквито изпадат други партии, но до вчера левицата е била в управлението и познава добре ситуацията в много сектори.

Изпълнителното бюро препоръчало на Парламентарната група да гласува против избирането на Министерския съвет, който се формира. Според червената партия в първия тур от преговорите се е държало на диалогичността, но от един момент нататък вратите се затворили плътно и в момента се извършвали договорки, които нямат общо с националните приоритети.

Соцлидерът Михаил Миков съобщи, че се обсъжда идеята да бъде предложен закон за фиксиране на функциите на служебния кабинет.

По думите му първоначалният анализ, който продължава, показвал, че действията на служебния кабинет надхвърлят конституционните правомощия на едно служебно правителство. Неслучайно в Конституцията се прави разлика между МС и служебно правителство, подчерта той.

Миков съобщи, че на предстоящия пленум в петък има точка за промени в Изпълнителното бюро, но не коментира рокадите, които ще предложи.

„Промените, които ще предложа, ще бъдат свързани с подобряване на ефикасността на работата и не става въпрос за раздели, това не са семейни отношения“, каза той в отговор на въпрос.

Миков нито потвърди, нито отрече, че сред сменените ще бъдат Димитър Дъбов, Евгений Узунов и Катя Николова. Той заяви единствено, че те са дали много на партията и смята, че могат още да бъдат полезни.

По думите му около две трети от областните съвети са провели заседания, на които са оценили причините за изборната загуба.

Конкретните оценки съвпадали с анализите, направени на национално равнище. Миков заяви и че като цяло се одобрява позицията БСП да бъде в опозиция в 43-то НС.

Председателят на левицата коментира и решението на съда за боядисания паметник на „Позитано“ с думите, че то дава лош пример и има „стимулиращо въздействие към такива случаи, които по принцип създават разделение в обществото“. Преди дни Софийският районен съд оправда Асен Генов и Цветелина Сърбинска по делото за боядисаната скулптурна композиция.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
мико преди 9 години
Хелуин мина какво я показвате тази ферментирала тиква?
23
0
 
4
 
! Отговори
До 14 преди 9 години
Като не ти харесва настоящата ситуация, ходи някъде другаде. Хора с такова идиотско мислене не ни трябват. Препоръчвам ти Виетнам или Северна Корея. Там ще се родиш, предполагам. Аман от ***!!!
22
0
 
4
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
Хей, хора, къде се изгуби "поразяващата уста" - Мая? Не я виждам и чувам никъде напоследък. Притеснявам се за здравето и. Тя мълчи само когато има ларингит.
21
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименNO NALI I BOKO E EKS KOMUNE
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До xaxPISHA ISTINATA I TIA ZVUCI TAKA NEZAVISIMO OT AZBUKATA ,NA KOIATO IA PISHESH.
19
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мачкай боко червените ***
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
добра новина най после правителствоно да не забравят , че много лесно могат да бъдат изметени от тълпата добре да си мислят какви закони ще приемат и на кого ще стават ***
17
8
 
21
 
! Отговори
Матросов преди 9 години
"Скритите договорки" са специалитет на БСП и ДПС - да ги припомням ли? Вдигнахте на крак цял народ заради Дилянчо! Всичките ви изявления за "конструктивна" опозиция са бошлаф, още първия ден започвате със заяждания.Ред е на Майчето да си отвори ненаситната/във всяко отношение/ уста!
16
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tozi iztreznia li ?
15
6
 
13
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
"Ще бъдем много зорка опозиция, ще бъдем безжалостни", декларира и Илияна Йотова.хохохо, другарката Йотова и останалите 38 мушморока, всеки с поне по един малък ВЕЦ и ЕРП-нце в джеба, щели да бъдат опозиция. Че вие няма да си личите в парламента бе
14
1
 
5
 
! Отговори
xax преди 9 години
До АнонименНе пиши на латиница, славянски брате!
13
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мръсни завистливи Комунисти
12
5
 
4
 
! Отговори
xax преди 9 години
Тея не искат властта, ама ще гласуват против ... щото така трябва и така е редно.
11
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TUK VSICKI SA BOLNI ANTIKOMUNISTI.PARTIA,KOIATO 45 GOD,HRANESHE I OBLICASHE TOZI NAROD.PO VREMETO NA KOMUNIZMA BALGARIA BESHE NA EDNO OT PARVITE MESTA PO SVOBODA I DEMOKRAZIA.OBRAZOVANI,MED.OBSLUGVANE DETSKI GRADINI--VSICKO BEZPLATNO.NIAMASHE POLITICESKI PRESLEDVANIA,NIAMASHE POLIZEISHTINA,ZATVORITE BIAHA PRAZNI I GI ZAKRIVAHA,ZASHTOTO NARODAT BESHE MNOGO DOVOLEN.BALGARI,TURZI,ZIGANI GIVEEHME KATO BRATIA
10
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали щяхте да бъдете конструктивна опозиция бе, ало! Ясни сте, българският народ ви е ял попарата. Що не се гръмнете вкупом пред паметника на съветската армия!
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бате Мишо НАЗДРАВЕ!
8
10
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Снимката е уникална... - изражение на гладен комунист, на когото са издърпали кокала от ръцете...
7
12
 
18
 
! Отговори
Димитър преди 9 години
А вие колко точно се пазарихте г-н НИкой-Миков? Голям пазарлък падна с ДПС преди година. Сега крадеца вика дръжте крадеца разбирате ли! Вижте по -добре до къде я докарахте. Свалихте тока, за да се вдигне сега два пъти. То само това да е. Хазната празна. После пак Герб ще са ви виновни че те са я опразнили нали? На ДПС им спряха кранчето от КТБ и я фалираха, ся пак Гербаджиите ще са виновни за това че по тяхно време ще се плаща за вашите игрици. Няма ли един политик да осъдят накрая?!?!?!Лъжци!
6
3
 
21
 
! Отговори
Наздраве преди 9 години
А, как ще гласува БСП за реформите в Съдебната Система и Здравеопазването. Ще има ли реформа или ще я съботирате? Наздраве!
5
7
 
23
 
! Отговори
Заратустра преди 9 години
Тези партии, които не са във власта реват на умряло. Нищо ново под слънцето. Ех, сладка е властта.