Голямото завръщане: Борисов отново начело на държавата

Лидерът на ГЕРБ пое поста: Сега трябва да спрем свободното падане на България
Обновена: 7 ное 2014 16:59 | 7 ное 2014 13:50, Веселина Йорданова
347
Голямото завръщане: Борисов отново начело на държавата
Бойко Борисов Снимка: Reuters

Новоизбраният премиер Бойко Борисов прие символично властта от предшественика си – служебния министър-председател Георги Близнашки, на церемония в Гранитната зала на Министерския съвет.

Още по темата
Сега трябва да спрем свободното падане на България, бяха първите думи на премиера Бойко Борисов. Той посочи, че и миналия път партията му е била победител и подчерта, че не е имало основания кабинет да бъде съставян без ГЕРБ.

Премиерът изтъкна, че е щял да бъде много по-щастлив тогава, защото и бюджетният дефицит е бил по-нисък, и еврофондовете не са били спрени. Никой от нас не е щастлив, не е доволен, никой от нас не си представя, че това е най-комфортното, най-доброто, изтъкна Борисов и подчерта условията на фрагментиран парламент, в които бе съставено новото мнозинство. 

Даже са ми махнали голямата икона на Исус Христос, ще я върна сега, защото само с божия помощ можем да се оправим, заяви той след първите си впечатления от завръщането си.

Борисов отново повтори обещанието си – ДПС извън властта, но със запазване на етническия мир, на който премиерът ще бъде гарант. Щях да бъда щастлив, ако сега сме преди две години, посочи той. По думите му „експериментът“ на Орешарски е върнал страната две години назад.

Като заяви, че от ГЕРБ са излъчили най-доброто във властта, Борисов подчерта, че дотук министрите са били от различни партии с различни програми, но „оттук нататък за всяко наше действие отговаряме взаимно - ангажиментът е общ и трябва като колектив да се измъкнем от свободното падане“.

От своя страна Георги Близнашки отчете, че министрите му са изпълнили мисията си да организират свободни и честни избори.

Той пожела на Борисов сили и енергия да се справи с тежките задачи. По думите му реформите, които предстоят, са отдавна отлагани, но неизбежни.

Ние направихме каквото можахме, нека тези от нас да направят повече, така Близнашки предаде властта. Той каза още, че трите месеца управление са били изключително кратък срок, но дните – изключително дълги, изпълнени с работа и напрежение.

След церемонията бивши и настоящи министри се поздравиха.

Нека новите министри да дойдат в заседателната зала и след това ходете там, където ще ходите, разпореди се Борисов и сложи край на ръкостисканията.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
1
 
! Отговори
аn.elica преди 9 години
Българщината е свързана с идентичната ни писменост и хигиена на общуване, която за съжаление не зависи от културното ни изразяване , а от необходимостта да бъдем" Божии служители"- да се подкрепяме в добро и зло и да не се делим на привилегировани и пренебрегнати.Всеки има своите добродетели,които при правилен подход могат да бъдат развити и полезни за околните.Случващите се приятни и неприятни моменти се преживявати искрените намерения са ценни,когато са своевременно проявени и доказани.
100
5
 
25
 
! Отговори
от МЕН преди 9 години
А сега всички останали, вкупом, на заседанията да излизат навън.Така сам ще разбере защо последната година няма нищо свършено и защо сме в безтегловност. Защото той също има лично принос, макар и косвено.И да не забравим в крайна сметка защо сега имаше избори, защо бяха предишните избори и защо той си подаде оставка - НАЛИ ЩЕ МАХАШЕ ЕРП-тата? Нагляр...
99
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПП Атака е срам и позор за България и няма две мнения по този въпрос!
98
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато има такива ***, като Спидеров на свобода , тази държава няма бъдеще... Затвориха лудниците и сега се чудим, защо пациентите им са в Парламента...
97
38
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко премиер-ура ура.
96
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Moga da te oborq skaip oyzzo82
95
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бобиии, днес ще гледаме ли Цеца? Тя като по поръчка дойде за афтърпартито на избрания парламент. :P
94
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
само АТАКА , другите да си отварят подопашните бузи и да мажат с възелин
93
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До AHТИМУТРАХа-ха-ха... Какво става, май си изперкал нацяло?
92
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Nqkoi ako imat ponqtie ot neshto v politikata nqma perfektno polojenie kakto i v mn drugi sferi ,izbira se nai-malkoto zlo.GERB sa edinstvenata politicheska partiq ,koqto sledvashe programata si ,koeto e za pohvala.Ako smqtate,che nqkoi moje da doprinese s neshto poveche posochete go,izberete go,zashtoto az ne vijdam po-dobra alternativa.Vseki krade ,no pone da ima neshto nalice!!!Promqnata ne se sluchva za mig!!!
91
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лудия с бялата коса, кога ще влезе зад решетките? Цацаров, какво чакаш?
90
16
 
9
 
! Отговори
EU>Путин преди 9 години
България, това име няма вече да се споменава с погнуса и отвращение. Турците от ДПС и Атака и терористите от БСП са вън от възможността да крадат. Това е едно много добро начало. Ще го забележат и европейските ни партньори!
89
2
 
32
 
! Отговори
Ура, Ура преди 9 години
Тъжни дни за България, вече повече от 20 години. Няма култура, няма културен министър и се чудя....На този човек му изчезнаха 2 500 000 лева по негови думи. Как този честен човек няма да се изкуши за новото кратко време в което ще е министър да не "щипне" нещо от тук от там. Така де, той е сложил парите на висока пирамидална лихва и "някой" му ги окраде. Ами сега какво ще прави? Честен ли ще бъде, няма ли да е?Ама най-важното. *** народ, слаба държава, така че културата няма да я видим у нас:(
88
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още. още, още...още!!!Човек каквото сам си направи и Господ не мож му го стори!!!
87
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голямото завръщане: Борисов отново ще експериментира с държавата. Лидерът на ГЕРБ пое поста: Сега отново ще се оправдавам с предишните, докато държавата пропада под некадърното ми управление
86
0
 
15
 
! Отговори
:))) преди 9 години
Обикновенно е скучно и гадничко да няма различно мнение до даден въпрос! Но простотията на "десноцентристите" и гербаджиите идва в повече! Гербаджиите не са онези с които може да се дискутира десна политика, въобще каквато и да било политика, де! Как казват: много ниска топка са!!!
85
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BOKO JENA MI SKORO SHTE RAJDA VZIMAI NOJICITE I IDVAI DA REZNESH PAPNATA .... TA NALI SAMO TOVA MOJESH .SHTE VZEMESH I VEJDI DA POPEE SELQM ALEIKYM !!!!!!! NALI E 4IST BALGARIN TAGO NAPRAVIHTE PAK NA MINISTAR I TO NA KOE AKO LEVSKI E ZNAEL 4E EDIN DEN SHTE IMA TUR4IN MINISTAR NA KULTURATA I VAZAOV SASHTO SHETS EHVANATZ A GLAVITE
84
0
 
24
 
! Отговори
elkataneva преди 9 години
Честита ***!
83
4
 
19
 
! Отговори
na noj преди 9 години
ostavka tikvoooooo
82
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И какво му е голямото на завръщането?! Добре, че има три партии-патерици да го крепят, че депутатите му от избори на избори стават все по-малко.