Голямото завръщане: Борисов отново начело на държавата

Лидерът на ГЕРБ пое поста: Сега трябва да спрем свободното падане на България
Обновена: 7 ное 2014 16:59 | 7 ное 2014 13:50, Веселина Йорданова
347
Голямото завръщане: Борисов отново начело на държавата
Бойко Борисов Снимка: Reuters

Новоизбраният премиер Бойко Борисов прие символично властта от предшественика си – служебния министър-председател Георги Близнашки, на церемония в Гранитната зала на Министерския съвет.

Още по темата
Сега трябва да спрем свободното падане на България, бяха първите думи на премиера Бойко Борисов. Той посочи, че и миналия път партията му е била победител и подчерта, че не е имало основания кабинет да бъде съставян без ГЕРБ.

Премиерът изтъкна, че е щял да бъде много по-щастлив тогава, защото и бюджетният дефицит е бил по-нисък, и еврофондовете не са били спрени. Никой от нас не е щастлив, не е доволен, никой от нас не си представя, че това е най-комфортното, най-доброто, изтъкна Борисов и подчерта условията на фрагментиран парламент, в които бе съставено новото мнозинство. 

Даже са ми махнали голямата икона на Исус Христос, ще я върна сега, защото само с божия помощ можем да се оправим, заяви той след първите си впечатления от завръщането си.

Борисов отново повтори обещанието си – ДПС извън властта, но със запазване на етническия мир, на който премиерът ще бъде гарант. Щях да бъда щастлив, ако сега сме преди две години, посочи той. По думите му „експериментът“ на Орешарски е върнал страната две години назад.

Като заяви, че от ГЕРБ са излъчили най-доброто във властта, Борисов подчерта, че дотук министрите са били от различни партии с различни програми, но „оттук нататък за всяко наше действие отговаряме взаимно - ангажиментът е общ и трябва като колектив да се измъкнем от свободното падане“.

От своя страна Георги Близнашки отчете, че министрите му са изпълнили мисията си да организират свободни и честни избори.

Той пожела на Борисов сили и енергия да се справи с тежките задачи. По думите му реформите, които предстоят, са отдавна отлагани, но неизбежни.

Ние направихме каквото можахме, нека тези от нас да направят повече, така Близнашки предаде властта. Той каза още, че трите месеца управление са били изключително кратък срок, но дните – изключително дълги, изпълнени с работа и напрежение.

След церемонията бивши и настоящи министри се поздравиха.

Нека новите министри да дойдат в заседателната зала и след това ходете там, където ще ходите, разпореди се Борисов и сложи край на ръкостисканията.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
15
 
! Отговори
Анон преди 9 години
Изобщо не му е радостно на боко,явно е Малка баницата вече
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До vitosti kakva tolup si ideq si nqmash a ako si kuka si super mizernik ot nai golemite leshperi !!!!!!!!!!
79
12
 
3
 
! Отговори
vitosha преди 9 години
Голям бой ги одрахме днес Атакистите. Полицай съм и сега ми приключи работния ден. Днес имах 200 лв. надник извънредни. Аз и още 1200 колеги също. Да излишни разходи са,за гориво,надници,екипировки,заграждения но инспектора началника ни каза ще ги избием от новите цени на тока и замразяване на доходите на населението отново. Сега коледни добавки като миналата година ли? На найййййййййййййй хаха
78
3
 
3
 
! Отговори
Го4о преди 9 години
Нека Ш*ТО от БСП/ДПС/АТАКА на ГЕРБ започне СЕГА! Ззззз ..........
77
4
 
16
 
! Отговори
uu преди 9 години
"По думите му експериментът на Орешарски е върнал страната две години назад".Оправдания за 2 г. напред са намерени...След няколко месеца ще каже, че положението всъщност е било още по-лошо и ще са необходими 3 г. да нормализира страната...На 4-та година, като види, че нищо не прави и Народа събира камъни, ще си хвърли оставката и ще чака нов "Орешарски", който да го върне на власт след още една година.И така, до края на света!
76
3
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Този мандат на Боко,ще бъде...успешен.Сигурен съм в това,защото сутринта една врачка ми хвърля...боб.Каква е връзката между боба.аз и мандата на Боко.Много просто;боба го сварих и стана вкусна...манджа,Боко и той забърка един...правителствен тюрлю гювеч,в който няма начин да няма боб.Все български манджи,които както аз,така и народа ще ядем и ще...пръцаме щастливо.
75
3
 
6
 
! Отговори
:))) преди 9 години
До AHТИМУТРАНе се нервирай де! Пробвай без нерви/хладнокръвно ! Боко е жертван, а не герой, което скоро сам ще го разбере! :)))
74
2
 
7
 
! Отговори
20 ми е преди 9 години
До На 20 съмнормално за поколението ти - чалгари, мутри и ***, кого да харесваш освен Боко Рапона от СИК? Знаеш ли какво е СИК?
73
2
 
5
 
! Отговори
ГЕРБер преди 9 години
До ПешкoДа,правителството ще изкара пълен 4-годишен мандат. Но на 2-та година ще се смени само премиера с Лили Павлова защото Бойко ще бъде избран за президент. След 4-ри годишния ни мандат ще имаме още 3 по 4 год. защото бедните вече ще сме ги изморили,който е оцелял за да си плаща тока ще работи на 2-ра и 3-та работа ,ромите ще са вече 3 млн. ще сме ги размножили а младите ще са емигрирали. Герб вече ще бъде вечно на власт!Честито и да живее Герб.
72
1
 
12
 
! Отговори
ujas преди 9 години
PAZI BOJE BG !!!!
71
9
 
6
 
! Отговори
Пешкo преди 9 години
Продължавам- видяхте какво стана с хилядите недоволни и протестиращи днес. Докарахме десетки камионетки с жандармерия ,да това са разходи за да смажем протеста на Атакистите но се налага за спокойствието ни. Така че си вземайте поуки- никакви протести занапред,дори да са ви непосилни сметките за ток. Вземайте кредити от банки,от фирми за бързи кредити,но си плащайте. Ние от Герб показахме че не се шегуваме. Никакви протести занапред,на който не му изнася да емигрира. Ние от Герб сме милионери.
70
9
 
3
 
! Отговори
Пешкo преди 9 години
Честито Българи! Имаме най компетентното и социално правителство в новата история на България. Да,ще увеличим отново ел.енергията,хранителните продукти,ще вдигнем пенсионната възраст от 67 на 71 год. защото намаляват работещите,емигрират а трябва да има бонуси за министерствата,заплати на полицаи,военни,чиновници,държавни служители,социални на ромския етнос. А да не си помислите да протестирате- видяхте днес какво се случи с многохилядния протест на Атака. Това ви чака,по добре емигрирайте.
69
4
 
3
 
! Отговори
Разширение преди 9 години
На излизане от турската баня със Станишев и Местан, БТВ кани Волен- елате гн Сидеров, седнете в нашето импровизирано студио за коментар относно Бойковото правителство. Сидеров отговаря, не мога да сядам сега, елате след ден два когато се възстановя.
68
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз да кажа, че пословутата магистрала е цялата на вълнички, не става за каране! Много малък срок на годност?
67
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Време беше, откога чакам пак да замразят заплати, пенсии, да вдигнат тока, за да нахранят американските тецове и фотоволтаиците на Цура, да изтеглят няколко милиарда заем със сурови лихви от МВФ, да закрият всички енергийни проекти на България, да надупчат Добруджа за шистов газ, срещу концесия с печалба стотинки за България, да раздуят още бюджета на Роската, за да може да "обслужи" всички, които Обама му посочи...
66
4
 
8
 
! Отговори
:))) преди 9 години
Голямото завръщане: Борисов отново начело на държаватаЛидерът на ГЕРБ пое поста: Сега трябва да спрем свободното падане на България--------------------------------------Ха, да видим какво ще свърши филмовият герой супермен/тето/ ББ? Нищо, разбира се! Имаме емпиричен опит с пожарникарчето-бандит ***!
65
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Даже са ми махнали голямата икона на Исус Христос". Абе комунистите нали са атеисти бе, какви икони , какви пет лева...
64
17
 
10
 
! Отговори
На 20 съм преди 9 години
Желая успех на ГЕРБ. Радвам се и се моля за светло бъдеще на нацията и Р България. Само в ГЕРБ виждам потенциал за успех и просперитет.
63
10
 
5
 
! Отговори
НИКОГА ГЕРБ ,...А??? преди 9 години
ЗА КВО БЕХА ВСИЧКИТЕ ТИЯ РОДИЛНИ НАПЪНИ НА СЪРгея ,..ха,ха,хаааааааааааа....МОЖЕ БИ ЗАЩОТО СА ..."ХОМОСОЦИАЛИСТИ"---и все чакат да родят... "НЕЩО НОВО"!!!!!!АЗ ЛИЧНО --НЕ ОЧАКВАМ ЧЕРВЕНАТА "ХОМО -ДРУЖИНКА" ДА РОДИ НЕЩО.....ХА,ХА,ХАААААААА..А , ...ВИЕ???!!!!/Местан,ОБАЧЕ.......... е споделил ,че опитите продължават в сараите на Доган/
62
0
 
0
 
! Отговори
В преди 9 години
До-52 браво,това е Самата истина.прав си!