Станишев отсъди: Новата коалиция е най-безпринципната

Бившият соцлидер предрече социално замразяване
Обновена: 7 ное 2014 17:03 | 7 ное 2014 16:22, Камелия Цветанова
156
Станишев отсъди: Новата коалиция е най-безпринципната
Снимка: Булфото, архив

Четворната коалиция, която се формира окончателно днес в Народното събрание, е най-безпринципната, която България е имала. Това коментира пред журналисти председателят на ПЕС и бивш лидер на БСП Сергей Станишев на влизане в сградата на ул. "Позитано" 20.

Още по темата
Очевидно се очертава социално замразяване, прогнозира той, цитиран от БТА.

След размразяването, което беше реализирано в нашия мандат, сега ще се тръгне в обратна посока, смята Станишев.

Според него обаче това е шансът на БСП да възстановява доверие към себе си с ясна алтернативна политика.

Той смята, че новото правителство няма воля да продължи ограничаването на алчността на частните
интереси в енергетиката.

Най-важният въпрос, който днес трябва да обсъжда Националният съвет на БСП, е новото правителство и политиката на партията по отношение на тази власт, която се очертава, отбеляза Сергей Станишев.

Имаме три уж проевропейски партии, които влизат в коалиция с НФСБ, и вече имаше много ясни сигнали от Европа, че участието на НФСБ в управляващото мнозинство е неприемливо заради крайни ксенофобски и антиевропейски позиции, отбеляза председателят на ПЕС.

Второто непреодолимо противоречие е, че три десни и крайнодесни партии влизат в коалиция с една, която претендира да е лява - говоря за АБВ, а програмата на правителството е дясна, добави той.

Според Станишев моралната претенция на АБВ, която звучала в продължение на една година за някакво ново ляво, морално изцяло се разминавала с техните действия.

По думите му единственият знаменател, който обединява тези несъвместими идеологически и политически, програмно партии, е властта.

Преди пленума секретарят на БСП Антон Кутев коментира, че промените в Изпълнителното бюро са решение на председателя на партията. Има право да смени всеки от нас и никой не трябва да се сърди, добави той. Кутев добави, че ще подкрепи всяко едно решение на Михаил Миков, независимо дали е член на бюрото, или не.


Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
18
 
! Отговори
sallaadin преди 9 години
Ти кой беше, че не се сещам нещо?
100
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***
99
1
 
21
 
! Отговори
хм преди 9 години
От такъв човек казано направо звучи обнадеждаващо! На Станишев не трябва да се дава думата за коментари и мнения за България,а по-скоро трябва да му се дава думата за това как ще понесе ОТГОВОРНОСТ лична за ограбването на България!
98
2
 
25
 
! Отговори
Teo преди 9 години
Абе като говорим за принципи нали нямаше да бягаш в Европа бе мишок?
97
4
 
21
 
! Отговори
Богдан преди 9 години
Е този ни натика в червеното блато
96
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стани6ев сее изпла6ил от дне6ното гласуване за Министър председател Боико Борисов за.-149 против 75. ХАХАХАХАХАХАХАХА.Густо маина филибето.Стани6ко па нема му стане пи.ката 3 години от мъка.Сега и Путин 6тего изрита.
95
1
 
6
 
! Отговори
кмет преди 9 години
до112 навярно е било по времето на ББ1,както станишев казва ;те са ние ги знаем;.строителите на пътища.
94
3
 
22
 
! Отговори
зевзек преди 9 години
КРАДЛИВ СЪСЕЛ ЗАЩО НЕ ВЗЕМЕШ ДА СЕ СКРИЕШ НЯКЪДЕ
93
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смолянският съд трябва да въстанови делото на бив6ият об6тински кмет на Доспат гн Долев за заграбените пари по екопътеките,от 700 хиледарки.Да бяха циментирани тези пътеки пак няма6е да влезнат толкоз пари.
92
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наи мразеният 4овек от половината Българи и пове4е е Стани6оглу.Направи преврат на Боико само и само даси из4исти подсъдимото досие и да замине в Бруксел.***..и и мафиота.Това мъе последният полити4ески танц.Е.. мусе мамата.
91
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Баш убиецът на България държи да се изживява като последна инстанция. показва, че плава най-отгоре, на повърхността.
90
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОЙ ТЕ ПИТА ТЕБЕ БЕ СЪСЕЛ-МИЛИОНЕР !
89
2
 
16
 
! Отговори
евродепутат преди 9 години
другарю СТАНИШЕВ кажете смело кога вие от БСП сте управлявали държава,та да давате мнение. вие винаги бяхте мъжът булка на НДСВ,на ДПС,на АТАКА.какви са били вашите управленски успехи на всички заедно,дайте примери;с детски градини, с училища,с МАЦИСТРАЛИ, със сапарт,с ЕВРОФОНДОВЕ,и др..БРАВО на БКП ,на ДС,на КОМУНИСТИТЕ те бяха кадърни хора,можещи знаещи,от вазе излезнаха мътоци нищо голямо нищо...
88
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе дали верно най-много и най-богати от депутатите са тия от най-социалната пария БСП ,като нищо
87
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а па вашата с както ги наричахте фашистите от Атака беше много принципна,егати цинизма,май за първи път се очертава ДПС и БСП да гледат отдалече властта ако обаче сегашните вече управляващи не си дръпнат сами чергата под краката,АЗ ПИТАМ КАКВА ДРУГА ВЪЗМОЖНОСТ ИМАШЕ ЗА ПРАВИТЕЛСТВО ОСВЕН БСП И ГЕРБ,Друго какво ГЕРБ И ДПС или може би ГЕРБ,ДПС,АТАКА хайде разбирачи кажете кой е другия вариант и, другари атакисти вие дефакто сте против едно чисто българско правителство пък се барате националисти
86
2
 
21
 
! Отговори
демос преди 9 години
Другаря Станишенко е заплаха за националната ни сигурност.На кого продаде или предаде секретните документи, които изчезнаха.Цацаров или ВКР кога ще си свършат работата?
85
2
 
23
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
Тоя мафиот заменкаджия за 2 000 000 000евро загуби за държавата от неговата далаверта,сега се изправя, че АБВ била дясна партия.Така е,тук е прав,а БСП каква партия е,след като комунистите ограбиха държавата и станаха олигарси?Къде беше контрола за КТБ при управлението на "шветската" тройка?Комунистите не си играят на дребно, а на милиарди.В това е прав,че пари за социални няма да има,защото са в техните сметки,чрез офшорки на "папагалски острови" и бог знае къде.Остап Бендар в Европарламента???
84
2
 
20
 
! Отговори
Моментален Fucker преди 9 години
Ах как ти бих заврял скъпите очилца там, където ще си ги вадиш-слагаш-вадиш-слагаш ...и така цял ден да ти е сладко! Долен комунистически манипулатор и ликвидатор на всичко българско!
83
2
 
29
 
! Отговори
888888 преди 9 години
***!!!!
82
2
 
14
 
! Отговори
Бакал Петко преди 9 години
Долен Агент-провокатор подражател на Гърбучов,заща не се само.....