С промените в закона МВР ще работи нормално, радва се Цветанов

Поправките вече са внесени в НС
Обновена: 12 ное 2014 13:07 | 12 ное 2014 13:05, Камелия Цветанова
15
С промените в закона МВР ще работи нормално, радва се Цветанов
Цветан Цветанов. Снимка: архив, БТА

С промените в Закона на МВР ще се върна нормална функционалност на ведомството, смята председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който беше и ресорен министър в първия кабинет на Бойко Борисов.

Промените вече са внесени в парламента. Те предвиждат ГДБОП от ДАНС да премине отново в Министерството на вътрешните работи.

Освен това се възстановява балансиращата роля на президента, като му се върне правомощието да назначава главния секретар на МВР. ГД „Гранична полиция” ще бъде отделена от „Миграция”.

Още по темата
Зам. - министърът на вътрешните работи Красимир Ципов коментира, че на практика дирекция „Миграция“ не работи в момента, а нейната функция трябва да е последващият контрол над чужденци, които вече са преминали границата.

Цветанов съобщи, че в предстоящите дни от ГЕРБ ще внесат пакет от законодателни промени, които ще бъдат за „Национална разузнавателна служба”, „Национална служба за охрана” и устройствения закон, който да регламентира дейността на всички тези структури от специалните служби.

„Смятаме, че по този начин даваме отговор на всички наши политически опоненти за това, което правим и то е с реален диалог както с ЕК, така и с нашите европейски партньори”, коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
123 преди 9 години
КВАДРАТНА КРАТУНООО, КОЙ БОП ЩЕ ВАДИТЕ ОТ ДАНС КАТО БОП НЕ СЪЩЕСТВУВА НА ПРАКТИКА. СЛУЖИТЕЛИТЕОТ БОП ВЕЧЕ СА РЕДОВНИ СЛУЖИТЕЛИ В ДАНС. НАРОДДЕЕЕ, САМО ГЛЕДАЙТЕ СЕИРА НА ТЕЗИ НЕВЕЖИ. НЕ СЕ ВАДИ ТУЙ ЩО НЕ СЪЩЕСТВУВА. КОЙ ОТ ДАНС ЩЕ СЕ ВЪРНЕ В БОП НА ПО- НИСКА ЗАПЛАТА, НООООО ЩЕ МУ НАМЕРИМ ЦАКАТА МАЙ В ДАНС ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА СЪКРАТИМ НЯКОЙ ДРУГ СЛУЖИТЕЛ А?
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В какъв срок ще влязат тези промени ? Интересно ми е какъв е реда?
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До баи ГанюТо затова българите бягат към Англия.
9
1
 
2
 
! Отговори
баи Ганю преди 9 години
Аидеее почва се!?Във Англия имат валидни закони от 300г насам без да се променят ние тука в БГ с всяко ново правителство започваме с промяна на закони.Народът е объркан!Едно съм разбрал за тези 25 години демокрация и то е че няма по смешна и скапана държава от България,която през тези години на преход е управлявана от некадърни,корумпирани и бесрамни блюдолизци с мутренско поведение.
8
2
 
3
 
! Отговори
Цв.ЦВ. преди 9 години
Ураааааа пак ще си имам ГДБОП!
7
2
 
4
 
! Отговори
ме преди 9 години
Хайде сега познайте, щом президентът ще назначава главен секретар на МВР, койт ще бъде следващият президент. Е, не е трудно да се сетим... Реално позицията на главен секретар се оказва изключително благодатна и за назначаващия и за назначения. И държи под контрол всички по веригата.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цялата политическа *** се побрка с тези промени по този закон пре годините. То се въртим като пумпали. Докато заработи нещо и айде пак промяна. Докога?
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Слухаря цуню шистака защо не е в панделата.?
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Радва се че е на свобода ама мястото не му е там!
3
3
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Щом тоя човек го казва,нищо нормално няма да работи.
2
3
 
13
 
! Отговори
Hitler преди 9 години
Да Цветанов, Фидосова и Трактора ще работят нормално, не се и съмнявам.
1
2
 
17
 
! Отговори
истината преди 9 години
Цветанов и за старшина-артелчик не става !!