Трима депутати сами дават имунитета си

Цветанов, Илия Илиев и Свиленски искат да изчистят имената си
Обновена: 12 ное 2014 14:59 | 12 ное 2014 14:45, Камелия Цветанова
37
Трима депутати сами дават имунитета си
Снимка: БТА

Трима депутатите сами ще внесат искане за свалянето на имунитета им, след като по-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че ще поиска да останат без защитата си на народни представители.

Срещу председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов се водят три дела.

Още по темата
"Изпратил съм писмо на главния прокурор Сотир Цацаров в деня, в който беше положена клетва от всички нови депутати, с молба колкото е възможно по-бързо да може да се поиска този имунитет и той ще бъде даден по собствено желание. Няма драма, заявявал съм категорично още от миналата година“, заяви той.

Депутатът от ДПС Илия Илиев също увери, че сам ще се откаже, макар че няма представа за какво е разследването срещу него.

"Изобщо не се притеснявам. Малко съм изненадан, защото това става, когато станах депутат и вече е интересно за обществото, но нека си върви разследването“, коментира той.

В искането на Цацаров е посочено, че срещу Илиев има разследване за данъчни престъпления.

Социалистът Георги Свиленски също ще даде имунитета си, съобщиха от пресцентъра на БСП. Делото срещу него е за причинени значителни стопански щети.

Социалистът посочи, че иска възможно най-бързо да приключи разследването, за да си изчисти името.

Лидерът на “Атака“ Волен Сидеров, срещу когото има обвинение за хулиганство, не беше открит за коментар, както и Димитър Димитров от БСП, който е обвиняем за противозаконно повреждане на ипотекирано имущество.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
4
 
! Отговори
езичник преди 9 години
депутатският имунитет трябва да се премахне със закон. имунитета на всички политици трябва да се премахне. дори този на призимента( не е грешка. този не е президент а призимент! )
26
1
 
2
 
! Отговори
Избирателят на тор преди 9 години
Депутатът от ДПС Илия Илиев и Социалистът Георги Свиленски, който също ще даде имунитета си - ЗАЩО СА ТОЛКОВА СВЕТОВНО НЕИЗВЕСТНИ НАРОДНИ ИЗБРАНИЦИ, ЧЕ чак НИКОЙ НЕ Е ЧУВАЛ ЗА ТЯХ НИЩО! И КОЛКО ИЗКАЗВАНИЯ ИМАТ ТЕЗИ ДВАМЦАТА НАРОДНИ хУБАВЦИ? Кои са и за какво се борят ТЕ? Какво губи държавата ни от тяхното сваляне на депутатският им имунитет и какво печели от това електоратът им? Какво толкова са подписали, че им търсят наказателната отговорност от прокуратурата?
25
2
 
6
 
! Отговори
ааааааааааааааааааа преди 9 години
До Бойко БорисовХахааааааааааааааааа така не се бях превивал скоро от смях хаха честно.Забавно е наистина.
24
2
 
8
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 9 години
Хулиганчев!Престани! Ти дрогиран ли си или пян,как може публично да информираш че ГЕРБ=ДПС.Това нали се разбрахме само ние да си го знаем. По *** си дори и от мен! Ела си изяш баклавата подарък от Местаня и айряна от Цецо и легни да поспиш малко. Само ти ни остана колкото и да си ***....хохохохооооооооооооооооооооооооооооо
23
2
 
8
 
! Отговори
Хулиганчев преди 9 години
Видяхте ли как ви обърках? Да се чудите от Герб ли съм или от ДПС. АМИ ТО Е ЕДНО И СЪЩО БЕ Е Е!И ДВЕТЕ НЕНАВИЖДАМЕ СИДЕРОВ ЗАЩОТО НИ РАЗКРИВА КРАЖБИТЕ И ЧЕ СМЕ СКАЧЕНИ СЪДОВЕ!
22
2
 
8
 
! Отговори
Данъчен преди 9 години
Този *** ветан ветанов не разбра ли от толкова депутатстване, че искането за сваляне на имунитет се гласува от депутатите в НС, то не се дава ей така щото той е решил. Това негово действие наподобява на поговорката "Гузен негонен бяга".
21
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А сергишев какво чака?
20
2
 
11
 
! Отговори
Мижитурка преди 9 години
че ще се откаже я.Нали сви тефтерите и вече е в безопастност.
19
1
 
12
 
! Отговори
Хулиганчев преди 9 години
К'во стана със скандала зимата на Волен и негови депутати в ресторант в Брюксел? Нали управителка бе казала че били Български депутати и вие веднага сметнахте че няма кой друг да е освен Атакисти. Волен когато каза седмица след това че били *** и че Атакисти не са били в Брюксел по това време,всички наведоха гузни главички. А БТВ и НОВА ТВ с радостна тръпка раздухаха "скандала" а сега дума не обелват. Всъщност по този скандал Волен осъди за клевета 1 електронна медия,тоест новинарски сайт
18
2
 
10
 
! Отговори
Хулиганчев преди 9 години
К'во питате за Сидеров бе? Сидеров трябва да бъде осъден че е направил забележка на Френска гражданка че тук е България и да уважава нацията. А Цецо не трябва да бъде съден за 7-те апартамента за които не може да докаже дохода си,затова че не разреши СРС от прокуратурата за представител на СИК и корумпиран антимафиот ощетили държавата тоест нашите данъци с милиони. Съдете Сидеров за хулиганство а не Цецо за кражби. Всъщност к'во стана със скандала на Волен в ресторант в Брюксел?
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко и Цецо са за затвора. Не може да се дадем на тези двамата *** с пожарникарски и физкултурно образование.
16
3
 
14
 
! Отговори
Бадемов преди 9 години
Много лесно Цветанов ще бъде оправдан, защото е на власт. Имах си аз да го осъдят, но това няма да се случи в България. Ако бяхме САЩ Цветанов до сега да е в затвора. Те ще го оправдаят, затова той доброволно си дава имунитета, иначе нямаше да се откаже от него.
15
2
 
15
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Продължавам...........И когато подготвяха кражба за стотици милиони и прокуратурата поиска отново СРС Цветанов написа 6 пъти "НЕ". Не позволи да се заковат мафиота Христов и шефа на ГДБОП подсъдимия в момента Орлин Тодоров. И това ако не е политически чадър и закрила на мафията здраве му кажете. В момента "бизнесмена" Христов спечели водния проект без конкурс от лично издигнатия от Цветанов ГЕЙберски кмет Даниел Панов,"лапна" 160 млн.лв. чисто и е собственик на "Лактима". Ето това е ГЕРБ!
14
13
 
6
 
! Отговори
Надзирател преди 9 години
Волен Сидеров нещо се ослушва. Не му се ходи при Бай Ставри нещо. Станишев пък е за Гуантанамо направо, имаше и негова снимка на сайта на Хизбула! Международно-опасен и виртуозно крадлив!
13
3
 
11
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Сега да ви кажа истината за 1 от делата на този!В нашия град има 1 "бизнесмен" казва се Петър Христов. Представител на СИК за северна България от 1993 г. до 2001 г. В топли отношения с Борисов още от времето с бухалките който го запознава с Цветанов. Личен наместник на Цветанов за В.Търново,посрещан винаги от него в града.Христов лично определи за шеф на ГДБОП в Търново Орлин Тодоров,който в записаните СРС се обръщал към него с "шефе". И когато подготвяха много милионна кражба и прокуратурата..
12
3
 
11
 
! Отговори
кога преди 9 години
Ще излежи ефективната си присъда?
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не мога да разбера за какво се водят тези дела като няма да го осъдят ще си плати и какво
10
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗАТВОРНИК ПЪК СЕ РАЗХОЖДА В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ. ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ БЪДИ МЪЖ И ЗАПОЧНИ ДА СИ ИЗЛЕЖАВАШ ПРИСЪДАТА МЪЖ ЛИ НАПИСАХ СЪЖАЛЯВАМ ЗА ГРЕШКАТА...
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не искам да ги имунизират копелетата в парламента, а да правят физарядка пред народното събрание и на влизане да си хлорират крадливите пръстчета.
8
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Завръщането на наглеците - епизод 2