САС спря делото срещу Цветанов за длъжностно присвояване

Причина е депутатският му имунитет
5 ное 2014 12:12, Анисия Иванова
8
САС спря делото срещу Цветанов за длъжностно присвояване
Архив: Булфото

Софийският апелативен съд спря едно от делата срещу Цветан Цветанов - това за присвояване на 50 000 лева от бюджета на МВР в полза на бившия директор на РЗБОП Велико Търново Орлин Тодоров. Причината магистратите да спрат делото е депутатският имунитет на Цветанов. Делото може да продължи, след като главният прокурор поиска имунитета на Цветанов чрез парламента.

Още по темата

На първа инстанция по това дело бившият МВР шеф беше оправдан в края на май тази година, а обвинението срещу Цветанов беше повдигнато през ноември миналата година.

Според него бившият вътрешен министър през периода от 23 декември 2011 г. до май 2012 г., е присвоил пари от бюджета на МВР с цел да набави облага за Тодоров, като на него му е било платено трудово възнаграждение за времето на отстраняването му от длъжност и обезщетения по ЗМВР, в общ размер на около 50 000 лева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гарван гарвану око не вади,престъпник престъпнику по определение не съди !
4
1
 
2
 
! Отговори
ацето преди 9 години
нали има влязла в сила присъда,какъв е този имонитет
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ZVETETOP MIRISHE NA GERB I VKISNALO.DO VSICKI DRASKACI OT GERB,SKRIITE SE OT FORUMITE,ILI I VIE MECTAETE DA STE KATO NEGO.
2
1
 
14
 
! Отговори
кк преди 9 години
Какво е това ИМУНИТЕТ и то за кражба?Е, тая демокрация не я разбирам...И вчера ли беше повдигнато обвинението? Колко месеци ЦЦ беше без имунитет?Това е чиста гавра с народа...
1
1
 
2
 
! Отговори
готин преди 9 години
еееееееее такова обезщетени е и аз искам