След 4 г. ще са готови "Струма" и "Хемус", обещава Павлова

Тунелът под Шипка е третият приоритет
86
След 4 г. ще са готови "Струма" и "Хемус", обещава Павлова
Снимка: Булфото, архив

"След 4 г. ще са готови "Струма" и "Хемус", уверява в интервю за "24 часа" Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството.

Още по темата
По оперативна програма "Транспорт и инфраструктура" има пари само за лот 3 на магистрала "Струма" - Кресненското дефиле, където един от обсъжданите проекти предвижда три тунела и километри магистрала.

"Сега правим проектиране на този лот и ОВОС, като търсим най-доброто съчетание между икономически изгоден, екологично подходящ и най-вече технически изпълним проект. Това ще даде възможност да намалим цената и със спестените средства да започнем да строим "Хемус", докъдето стигнем. За останалото трасе ще търсим финансиране от ЕИБ и Световната банка", обяснява Павлова.

И допълва, че тунелът под Шипка е третият приоритет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ужас,цялото Позитано се е изредило да критикува.Интересно всички забравихте при кой се строеше и имаше пари. Една година по-късно при Бсп-Дпс-Атака всичко беше спряно.Е кой е некадърния и тиквата тогава?Дали не е някой дето се скри в ЕП.
66
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Pomnq samo lenti na vseki kilometyr i tezi kilometri bqha okolo 30. Magistrala Lulin - chudo na stroitelstvoto, Trakiq da ne govorim - za polovinata naseleni mesta nqma otbivka. Obeshtanata detelina do Chirpan nqkak si otide da pie kafe. Primeri mnogo za nekadyrnost i ochevadna korupciq. Ochakvam skoro da obqvqt otnovo i 10% oficialen reket za firmi koito iskat da si priberat vzemaniq ot dyrjqvata.
65
4
 
4
 
! Отговори
Карл преди 9 години
Смело говориш Павлова, смело говориш. И на теб ти дърпат конците, всички сте пълни палячовци, поне си стоите по дупките да не се ядосваме.
64
5
 
2
 
! Отговори
Няма да ви търпим 4г преди 9 години
Януари , оставка , служебно правителство и избори 2в1 и Бочко пак опозиция.
63
2
 
9
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Защо многознайковци не построихте първо Калотина-Капитан-Андреево?С парите от таксите щяха да се построят всички останали магистрали!Това са много милиони ТИР-ове и гаст-арбайтери с леки коли всяка година,които няма откъде другаде да минат(толкова бързо)!Освен това щяхте да спасите десетки животи и милионни щети от автопроизшествия!Живея покрай Е-80,кошмар е да се пресече!
62
5
 
5
 
! Отговори
Кирилов преди 9 години
Г-жо Павлова,вие не строите магистрали а междуселски пътища.Бяхте 3 пъти в Турция,но не отидохте по западното крайбрежие да видите как се строи магистрала.Там и навсякъде в Европа километър магистрала се строи най-малко за 3млн. евро,а не както вие я строите за 2млн.лева.Питам аз къде отидоха останалите пари.
61
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И какво от това другарко Павлова после май само вие ще патувате по тях
60
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ехаааа,какво крадене ще падне.Ама защо си мислите,че ще ви търпим 4 години.
59
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този новина си я принтирам и ще си я пазя. След 4 години, ако все още се налага да пътувам София - Варна с 60 км/час през безброй села и кръстовища, ви е спукана работата! Повече власт няма да видите! На протеста ще е закачено на тоягата ми ей това точно ваше обещание.
58
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Купете нови влакове и локомотиви за БДЖ и нови жп линии както метрото в София,а магистралите трябва да се строят само от частни фирми и да събират такси после.
57
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След 4 години никой няма да си спомня за вас!
56
4
 
6
 
! Отговори
ZNAESHT I MOGESHT преди 9 години
ISKAME VEDNAG ZAVINAGI DA SE PODARIAT NA BOIKO BORISOV DVA MILIARDA LEVA I SHTE VIDITE ,CE V BALGARIA VSICKO SHTE BADE SPOKOINO.STOP.STOP,CUVAM GLASOVE ZA PET MILIARDA,NE NE TOVA NEMOGE DA SE SLUCI--DVA MILIARDA MU STIGAT.
55
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единственото което е сигурно за мандата на ГРОБ е че няколко хиляди българи ще се самоубият.
54
2
 
3
 
! Отговори
Веселяка преди 9 години
До АнонименА тогава го свари/опечи/ и ще посрещнеш Новата година.Да ти е сладко!!!
53
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лъжа и след 4 години Хемус няма да е готов. Свинята се надява да се задържи на власт дотогава и дава празни обещания.
52
3
 
3
 
! Отговори
Даниел преди 9 години
До АнонименЕй Кончито, ти за моя *** не се тревожи. А като си толкова запознат до колко се живее на село, отиди и поживей. Аз до 50 години ще изкарам и най-вероятно ще те задминa :))))))))))
51
7
 
16
 
! Отговори
непукис преди 9 години
Пътувам често из България и се питам колко пъти магистрала Люлин трябва да бъде ремонтирана , а вече се забелязват коловози по дясната лента на новия участък от магистрала Тракия и то само за 3 години,а какво ще е след още 3 не ми се мисли.Ако новите пътища и магистрали се строят с такова качество по-добре е да не се правят.
50
5
 
20
 
! Отговори
пример преди 9 години
Бях в Южна Африка. Гледах магазин на фирма Дюпон. Бизнеса е закупуване, обработка и продажба на диаманти. Един от магазина каза, че фирмата се ръководи от 6-то поколение Дюпон. Преживели са 2 рецесии. Те са богати и имат оправдание за парите си. Забогателите у нас са от политиката, нека съм точен, от парите на данъкоплатеца които те крадат безобразно и безскрупулно. Много малко са стартирали с кредити. Знае се Борисов как е изнасял, къде и чрез кого. А Цветелина, как стана милионер? От коепоколе
49
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 47 Нито народа го е нарекъл тиква, нито народа го е измел. Простотиите на един отбор платени дечица на руски снахи не е народа. А властта ви отстъпи за малко, за да се доосер*те със Станишев и Орешарски.
48
9
 
13
 
! Отговори
до 47 преди 9 години
Не съм гениален, информиран съм. А тиква народа е дал името на човека сойто сега е премиер. Велика е народната мъдрост и преценка! Борисов имаше виликия шанс да изведе България по прав път с пълна власт като смаже монополите които душат народа с цените на тока, водата, горивата, храните, лекарствата и даде свобода на бшзнеса за да има приходи в бюджето. Той не направи нищо и се самозабрави поради което норода го измите! И имаши 8 милиарда резерв. Резултата, по-бедни и отчаяни. Ето защо не му вяр