Разединение: ДСБ готви конгрес на РБ и без партията на Кунева

В десния съюз зрее напрежение и заради зам.-министрите
Обновена: 17 ное 2014 14:00 | 17 ное 2014 10:12,
66
Разединение: ДСБ готви конгрес на РБ и без партията на Кунева
Снимка: архив Булфото

Разединението в Реформаторския блок набира скорост и вече е съвсем явно. Депутатът от партията на Меглена Кунева Димитър Делчев отказа да седне на една маса с колегата си от ДСБ Гроздан Караджов в студиото на сутрешния блок на bTV.

Той обвини тъмносините, че пращат във властта зам.-министри, без имената да са обсъдени в Блока. Караджов пък обвини ДБГ, че се отмята от уговорката за провеждане на учредителен конгрес и даде да се разбере, че той ще се проведе и без партията на Меглена Кунева.

Още по темата
„Януари или февруари конгрес ще има – с или без всички. Това ще е конгрес на желаещите“, каза Караджов. Той беше категоричен, че това ще повлияе благотворно на управлението. „Защото организация, която не може да се управлява сама себе си и прави такива мизерлъци -  единият да седи на единия стол, а другият на другия, тя как ще управлява България? Мене ме е срам“, каза Караджов.

Първият опит за провеждане на конгрес, който да превърне РБ в единна формация и да й избере лидер, се провали заради разногласия, който да бъде председател. Това стана в навечерието на парламентарните избори. След това партиите в Блока се разбраха да проведат конгреса на 10 ноември, но заради преговорите около кабинета беше решено това да стане в началото на следващата година.

Напрежението между партиите в Реформаторския блок стана явно в петък, когато партията на Меглена Кунева излезе с публично изявление на ръководството си, че между партньорите в Блока има силно недоверие. ДБГ даде да се разбере и че не иска да се провежда учредителен конгрес, преди недоразуменията да бъдат изчистени.

Днес Димитър Делчев от формацията на Кунева обясни, че партията не е против провеждане на конгрес. „Но не уточняваме кога трябва да е той, защото на този етап това са нелогични уговорки. РБ се е събрал да прави реформи, но на този етап не сме видели реформи“, каза той.

Делчев обясни, че недоверието сред Реформаторите се е изострило, след като ДСБ не спазили джентълменската уговорка да подкрепят Найден Зеленогорски за съпредседател на групата на РБ в парламента, след като Меглена Кунева стана вицепремиер. Караджов отрече това и напомни, че Зеленогорски вече е избран и то единодушно. На свой ред той атакува ДБГ, че не спазват джентълменската уговорка за учредителен конгрес.

От партията на Кунева обясниха и че между партньорите има недоверие заради начина, по който се назначават зам.-министри в кабинета. „Започват да се появяват имена на зам.- министри, които не са обсъдени, не са изговорени между партньорите, а се водят имена на Реформаторския блок. Аз лично това не го приемам“, каза Делчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
Дясното си е чиста секта, два файтона хора, които не могат да изберат файтонджия. И в резултат на това пъпеши като Цецо и Цеца обират каймака. Качамак със стафиди.
34
0
 
3
 
! Отговори
пенсионер- преди 9 години
Лошо хора по този раздор трудно се прави реформа.Войната е кой да води баштина дружина ами тези който са най много числени от там да излъчат водач.
33
1
 
3
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Радвайте се гербери, реформатори, офета и червени понеже сте стари десесари и мафиоти колкото да се мъчите ще се провалите. Приказката за ,,хайдутин, чета, чета плюс предател и накрая щуробаджанащина това е характерно за обществото ни. Един изяваващ се артист напсува целия народ по ефира на една тв. Завистта и омразата ни създава проблеми.
32
1
 
8
 
! Отговори
Жан преди 9 години
Крайно време е партията на Кунева и на нейния ментор ,човека на ДПС Вълчев, да бъдат изритани от РБСамо пречат на коалицията.С хиляди претенции без никакво покритие.И без това от симпатизантите на ДБГ нищо не е станало.
31
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 9 години
Типично по нашенски! Кой ли е очаквал нещо друго?
30
0
 
6
 
! Отговори
КОЛЕВ преди 9 години
Предлагам да си изберат председател с жребий.Ако се разделят няма да видят парламент повече.
29
2
 
8
 
! Отговори
топала преди 9 години
тия двамата *** как не ги е срам да позират пред портретите на тия велики мъже
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
V elektronnoto izdanie"BEZPATRIEN" e publikuvana statija, ozaglavena"Groznite dumu na deputata Antoni Tren4ev"ot Reformatorski blok sre6tu Kubrat Pulev, koito vzriviha feisbuk. 6te ima li kuraj da povtori bezumijata si sre6tu Kobrata".
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а какво иска снахата на Политбюро
26
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При тази конфигурация е логично да се очаква разпад.Да постъпят мъжки,да се разделят и на следващите избори да се явят самостоятелно,пък каквото сабя покаже.Кунева,добрала се веднъж до зам.премиерското място трудно ще слезе от него.В същото време иска да си остави отворена вратичка,ако евентуално се провали кабинета отново да се бори за лидерска позиция в РБ.Но така не става.Ако не си отстъпят и не се разберат ще се разпаднат.
25
24
 
16
 
! Отговори
Зa ГЕРБ преди 9 години
Aз нaли кaзвaх, че трябвa дa гкaсувaме зa ГЕРБ. Те сa нaй-единни. A всички пуснaхте зa Реформaторите...Е сегa вижте резултaтa...
24
13
 
20
 
! Отговори
АТАКА -ПОБЕДА! преди 9 години
РБ-СМЕШНЦИ
23
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както се очакваше, цепенето, разцепването и отлюспването започна!Логично е!
22
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия РБ-ове са нищо повече от долнопробни анти българскипродажници на заплатка при сорос и вкарани във властта да изпълняват мръсни поръчки на сащ
21
11
 
11
 
! Отговори
V преди 9 години
Казвал съм и се потвърждава, ДСБ играят по свирката на ДПС защото те плащат и поръчват кючека за Костовите хора.
20
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ШМАТКИииииииииииииииии....
19
4
 
11
 
! Отговори
човек преди 9 години
Цялото напрежение в РБ в момента идва и е режисирано от депесарската *** Даниел Вълчев.Това е така защото от ДСБ се обявиха за махане на средния ешалон на турците от властта, и дпс както обикновено атакуват новата власт чрез българи които са готови и майка си да продадат за пари.Ако трябва ДСБ да напуснат коалицията,да се отиде на избори и тогава кривоглавата куневица и всички продажници ще видят парламент през крив макарон.
18
0
 
10
 
! Отговори
да бе, преди 9 години
като гледам някаквите демократи от ДСБ и СДС отказаха постовете и не са сребролюбци.
17
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама някой очаквали ли е нещо друго? Пръмова щеше да подава оставка още през май 2013-та! А сега дори е заместник на Бойко. Ако в ДСБ и СДС има някакви демократи, то при Кунева са само ламтящи за постове и сребролюбци. Към тях като прибавим партиите на олигархията - БСП, ДПС и Бареков, като прибавим и рубладжиите от Атака..кво остава? Сега ясно ли ви е защо ГЕРБ искаха да управляват сами?
16
4
 
14
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Не ги показвайте повече тези лъже реформатори. Ще се изядат помежду си за власт и постове. Те себе си не могат да реформират, държавата ще реформират. НОВИ ИЗБОРИ ВЕДНАГА.