Борисов определил Кунева за силов вицепремиер

"Труд": Премиерът обаче си запазва лично контрола над две важни ведомства
20 ное 2014 07:04, Елка Василева
41
Борисов определил Кунева за силов вицепремиер
Меглена Кунева и Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Меглена Кунева бе определена за силов вицепремиер в кабинета, става ясно от заповед на премиера Бойко Борисов, с която той разпределя ресорите на заместниците си, пише „Труд“.

Кунева ще контролира вътрешното, външното, правосъдното и военното министерство, както и центъра БОРКОР за противодействие на корупцията. Тя ще наблюдава още агенцията за българите в чужбина и за бежанците.

Премиерът Борисов обаче си запазва лично контрола над две важни ведомства – Държавната агенция „Национална сигурност“ и Държавната комисия по сигурността на информацията. Второто ведомство на пръв поглед не е силово, но то контролира издаването на допуски за държавни тайни и издава сертификати за достъп до натовска и европейска класифицирана информация. Понякога отнемането на такъв сертификат означава и уволнението на неговия титуляр от важен пост в силовите ведомства, тъй като той вече не може да изпълнява пълноценно задълженията си.

Томислав Дончев взима икономическите министерства – финансите, икономиката, регионалното развитие, енергетиката, транспорта, земеделието и околната среда. Той ще надзирава още държавния резерв, ДКЕВР и агенцията по приватизация. Спестено му е единствено министерството на туризма, което ще бъде контролирано от вицепремиерката Румяна Бъчварова.

Бъчварова, която в предишния кабинет на Борисов бе шеф на кабинета му, сега ще наблюдава образователното, културното, здравното и спортното министерство. На нея ще се отчитат още статистическият институт, Комисията за регулиране на съобщенията и агенция „Архиви“.

Социалният вицепремиер Ивайло Калфин има най-малко ресори – освен собственото министерство той ще се грижи за агенцията за закрила на детето, за компенсационния жилищен фонд и за агенцията за професионално образование и обучение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
ХААРП е винове преди 9 години
100% Борисов е бил под влиянието на ХААРП-а, когато е вземал това решение. Масонката Кунева?! Олеле, как може :DСтегнете се, бе, хора! Кунева поема НАДЗОРА над тези министерства, а не УПРАВЛЕНИЕТО. И ако помислите, ще се сетите защо. Тя работи по две приоритетни цели - падането на доклада и влизането в Шенген. Тези министерства са ключа. Тя ще координира работата, а няма да им се бърка в работата. Освъзнавам, че такива са опорните точки, но са много плитки ;)
25
1
 
1
 
! Отговори
балък преди 9 години
Чудя се и се мая. Луд ли съм, или не съм разбрал добре? Няма ли в това /десно-лево чудо невиждано/професионалисти, работили в сферата на сигурността, които да наблюдават силоваците? Кога г-жа Кунева се е занимавала с подобна дейност, или е от типа хора, които се раждат научени и готови за всичко? Де ги сложиш се пасват!!!
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хахахахаххаха. Пръмова - силовачката. това ме разби.
23
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
В момента са се събрали в задушевна обстановка другарката Пръмова-масон,ама от онез измислените и Боко-мафията,дето се кълняли в Слънцето и Луната и той е извадка на царственото Слънце дошло на Земята да ограби страната.А Пръмова извадка на силовата структура,демек Сандокан с двата ножа или да сме по-точни МЕЧ
22
0
 
4
 
! Отговори
Дръндер преди 9 години
До Анонимен 33 и останалитене че защитавам Кунева ама откъде дойде Бойко - бивша комунистическа мутра-***! Нормално е да се аресват както се казва от едно гнездо са!
21
0
 
3
 
! Отговори
ТЕЯ СА ЛУДИ преди 9 години
Може ли в период на световни безредици и военни действия да сложиш Пръмова вице на силовите? МАММА МИА
20
0
 
5
 
! Отговори
ТЕЯ СА ЛУДИ преди 9 години
КАК ЩЕ СЛОЖИТЕ ТАЗИ МЯУКАЩА ПОМИАРКА НА СИЛОВИТЕ МИНИСТЕРСТВА? АЙДЕ ВСЕ ЕДНО НЕ СТИГАШЕ ПРЕЗИДЕНТЧЕТО С НЕГОВОТО ГЛАСЧЕ. Евроценности, евроценности, но това е подигравка с военните
19
0
 
1
 
! Отговори
ТЕЯ СА ЛУДИ преди 9 години
АХАХАХАХ АХАХАХАХА ОХ ХАХ
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ostavka
17
0
 
2
 
! Отговори
naco преди 9 години
Събраха се! Честито!
16
0
 
4
 
! Отговори
ВОНУ преди 9 години
СИЛОВО ЛУДАВЗЕТА НА УВОЛНЕНИЕ
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Госпожата дали няма да закрие и силовите ведомства така както набързо закри част от ядрената ни енергетика?
14
1
 
8
 
! Отговори
VeNiX преди 9 години
СТИГА *АХТЕ НАРОДА С ГЛУПОСТИ БЕ, ДОЛНИ КРАДЦИ!!! СТИГА С ТОЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ТЕАТЪР!!!НАПРАВЕТЕ НЕЩО ЗА НАРОДА СИ!!! ЕНИЧАРИ ТАКИВА!!! НИЕ НЕ СМЕ СТАДО ОВЦЕ, ЗА ДА НИ ДОИТЕ ГОДИНА СЛЕД ГОДИНА!!! НЯМА КАКВО ДА СЕ КРАДЕ ОТ НАС ВЕЧЕ!!! ОТДАВНА СТИГНАХМЕ ДЪНОТО!!! СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ!!!
13
1
 
2
 
! Отговори
makedon преди 9 години
Opaaaaaaa , znae Bojko sto da odbere. Ke go omrsi MACOROT.Hahahahhahahaaa.
12
0
 
5
 
! Отговори
1990 преди 9 години
Герберастите дето плюеха Пърмова сега какво ще кажат по въпроса.Ей,отворете си очите!
11
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пък одобрявам назначенията на Кунева, Калфин и въобще широкото участие на различни политически сили. И стига сте плюли срещу Кунева, жената беше в европейските институции и остави добро впечатление, нека да поработи малко и да видим. Няма друг политик с толкова коректно поведение.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-важните сектори са при НЕЯ- ПОЛИЦИЯ,ВОЕННИ,ПРОКУРОРИ и те така...
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Армията вече лъскат бастуните другарката Кунева да ги провери лично ...
8
3
 
14
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 9 години
Другарката Пръмова/Кунева - бивша снаха на Политбюро на ЦК на БКП, бивша еврокомисарка и настояща вицепремиерка в антибългарското правителство на ГРОБ !Това е лицето на някогашните партийци !Те днес се кланят на нови господари и са първи защитници на Новия световен ред !Така че, драги ми сънародници, когато гласувате уж против комунистите, вие подкрепяте най-продажната и пропаднала част от тях. Те днес служат на едни господари, утре на други.И на тези се надявате да оправят България ?
7
3
 
13
 
! Отговори
Виц на деня преди 9 години
"Праните *** определят Снахата Присъединителка!"Но даденото определение, не е ФАКТ!ФАКТ е само, че и двамата са членове на ДС!