Борисов определил Кунева за силов вицепремиер

"Труд": Премиерът обаче си запазва лично контрола над две важни ведомства
20 ное 2014 07:04, Елка Василева
41
Борисов определил Кунева за силов вицепремиер
Меглена Кунева и Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Меглена Кунева бе определена за силов вицепремиер в кабинета, става ясно от заповед на премиера Бойко Борисов, с която той разпределя ресорите на заместниците си, пише „Труд“.

Кунева ще контролира вътрешното, външното, правосъдното и военното министерство, както и центъра БОРКОР за противодействие на корупцията. Тя ще наблюдава още агенцията за българите в чужбина и за бежанците.

Премиерът Борисов обаче си запазва лично контрола над две важни ведомства – Държавната агенция „Национална сигурност“ и Държавната комисия по сигурността на информацията. Второто ведомство на пръв поглед не е силово, но то контролира издаването на допуски за държавни тайни и издава сертификати за достъп до натовска и европейска класифицирана информация. Понякога отнемането на такъв сертификат означава и уволнението на неговия титуляр от важен пост в силовите ведомства, тъй като той вече не може да изпълнява пълноценно задълженията си.

Томислав Дончев взима икономическите министерства – финансите, икономиката, регионалното развитие, енергетиката, транспорта, земеделието и околната среда. Той ще надзирава още държавния резерв, ДКЕВР и агенцията по приватизация. Спестено му е единствено министерството на туризма, което ще бъде контролирано от вицепремиерката Румяна Бъчварова.

Бъчварова, която в предишния кабинет на Борисов бе шеф на кабинета му, сега ще наблюдава образователното, културното, здравното и спортното министерство. На нея ще се отчитат още статистическият институт, Комисията за регулиране на съобщенията и агенция „Архиви“.

Социалният вицепремиер Ивайло Калфин има най-малко ресори – освен собственото министерство той ще се грижи за агенцията за закрила на детето, за компенсационния жилищен фонд и за агенцията за професионално образование и обучение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
5
 
! Отговори
Другарката ПРЪМОВА преди 9 години
Интересно, хм-хм-хм-хм-хм.........Когато УЖ прочелия Винету е опънал другарката Пръмова, дали другарката Пръмова е пръднала?
5
2
 
5
 
! Отговори
Рева за РЗС преди 9 години
Да, рева за РЗС. Мъчно ми е, че се прахоса честният и председател Яне Янев. Яне винаги е бил в защита на истината.В потвърждение ЦИТИРАМ думите му: БОЙКО БОРИСОВ -МАФИОТ И УБИЕЦ.Ако не вярвате на мен, проверете на: youtube/watch?v=oO-mz05e84s
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много сте в грешка, те са си лика прилика. На първо място срещу власт и пари са готови на всякакви предателства. И двамата мразят от все сърце народа от който произлизат и егото им е по-силно от всякакви позитивни чувства.
3
1
 
18
 
! Отговори
Дедо преди 9 години
Бойко, правиш грешка след грешка, а те ще се отразят сериозно на следващите парламентарни избори.Кунева е куц комунистически чиновник. А с такива не се ходи дори и на баня!
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая ли-снахата на секретаря на ЦК на БКП и създателна Мултигруп Иван Пръмов-жена на активния в СИКи Мултигруп Андрей Пръмов-министър при Мадритския хитрецкрадец и масончо Симеончо-мадам "Иес",предателка на България в престъпната групировка ЕС-член на идиотщината Реформаторскиблок,без да се знае какво и какще реформират- и т.н. и т.н.Е,искахме си я получихме си я!
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая нали при Славчо каза, че няма да се коалира с герб, милата?