Правителството освободи 24 областни управители

Пловдив, Варна, Хасково и Силистра запазиха губернаторите си
Обновена: 26 ное 2014 13:25 | 26 ное 2014 13:25, Веселина Йорданова
57
Правителството освободи 24 областни управители
Бойко Борисов. Архив: Булфото

Правителството е освободило от постовете им 24 областни управители от общо 28 на редовно заседание днес.

Като губернатори остават само действащите в Пловдив, Варна, Хасково и Силистра.

Смяната на областни управители е традиционно едно от първите неща, които прави всяка нова власт.

Предходният служебен кабинет също смени около половината областни управители с мотива за партийни пристрастия и участие в парламентарния вот, като периодично ставаха ясни нови рокади.

Сега обаче кабинетът на Бойко Борисов прави това наведнъж.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 34Няма как да спориш с фактите. Фалитът на цялата социалистическа система започва от 1980 г с фалита на Полша. от там нататък СССР се опитва да се спасява самостоятелно и отрязва всички остнали. до 1989 г нейде. Демокрацията идва не заради свалянето на тоя или оня а заради фактическия банкрут на соц. блока.
30
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
поправка - под себестойността си.Нямаше как да се продава на печалба - работа която сега се върши от 1-2 човека, тогава се вършеше от 20 30. За да няма безработица. За 45 години, България успява да фалира таман три пъти. Благодарение на уникалната социалистическа икономика. Хората бяха стигнали до натурална търговия един с друг заради невероятни дефицит на всичко ! Буквално.
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 32.Няма да споря с теб. !0 000 000 000 са изтеглени от Луканов точно тогава 89та, затова провери за задължение на БГ през 1988г например.
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 30Заемите от 11 млрд долара започват да сетрупат от около 1986 г. Ако не знаеш, всичко което се продаваше тогава беше на дотации от държавата. Тоест, всичко се продава над себестойността си. Такава 'икономика' може да съществува само с непрекъснати валутни инжекции отвън. След като СССР спират да го правят, Тодо Живков и БКП теглят милиарди заеми от Запада. Поради тази причина всичко беше евтино и имаше огромен дефицит на всичко.
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 30Официалните данни говорят друго. 1989 г България е с огромен дълг (11 млрд долара) и невъзможност да го погаси. Луканов закопава България не с куфарчетата а с мораториума върху плащанията на дълга. Така България не може да рестрктурира дълга и, да вземе нови спешни заеми, инвестиции не идват поради тази причина.
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 21Ти си луд бе. А що се отнася до почиващите в чужбина е така защото е по евтино от почивка в БГ. И аз преди 7-8 г ходех на Съни Бийч и по Банско, а сега в Испания и Гърция и Турция. И без глупости прочети в интернет за какви заеми говориш. Сигурно за 10 000 000 000, които Луканов издърпа като махна Живков и ги раздаде. Това са прословутите куфарчета. Но този заем е след Живков а го топят него. А знаеш ли защо са ни го дали, защото има гаранция - заводи. Я сега вземи толкова.
25
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съжалявам че народа ще се осъзнае, както с Иван Костов се осъзна но твърде късно. Но този път осъзнаването може би ще е и краят на БГ. Изобщо не се замисляте колко е вреден Б.Б. Жал ми е за тази хубава държава с толкова *** народ. Дори и детето ми което все реве за БГ вече казва че е много зле и ще си ходи за малко но не и да живее в БГ и така са много хора тук в чужбина, нищо че гласуват за Б.Б. все пак са българи заради него избягаха, но той нали меле че правил нещо и те така мислят.
24
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много интересно ми стана като чух по новините че бившия Плевенски кмет от 15г от СДС сега е при Кунева депутат, си бил вкарал 1600000лв в КТБ и неможел да си ги вземе. Ми и още много такива чух е откъде като кмет и депутат ще ги изкараш, но никой не ги и пита, защото взаимно се крият.Ето така Б.Б.ограби другите крадци, но лошото е че малкото държавни предприятия е задължавал да ги внасят там сега те фалирват и кво стана с завода в Видин сега - 600 на улицата и това ще продължи.
23
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този умник си мисли, че ще властва 4 години. Иска му се но времето му изтече. Сега слага кукли на конци които няма да изкарат и до лятото след което ще ги изгонят. И с основание.
22
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Стара Загора днес залесяват изсечените от ромите гори! Браво на заралии! Така се прави, без много шум се върши реална работа, иначе коя калинка ще намърдат на поста Областен ми е все тая!!!!!!!!!!!!!!!!!!
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 18Държавата трябва да изработва закони които да се спазват, както е в ЕС, а не като у нас закон трябва да се нарушава. Защото ако кажеш такъв е закона на някой в БГ те ти казват ти да не си комунист. Казвам го от личен опит тъй-като живея в чужбина. Ако имаме демократични и точни закони и те се спазват нещата ще са съвсем други. Ако почна да ти изреждам сигурно ще разбереш и какво означава ДЪРЖАВА-учредени закони, които естествено се спазват. Всички управляващи крадат няма в затвора
20
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 21Отново лъжи. Сега БВП на глава от населението е три пъти по висок от 1989г. Дългът на държавата е в пъти по малък. Магазините са пълни, всяко семейство е с кола. стотици хиляди почиват извън България лято/зиме ...
19
4
 
17
 
! Отговори
Анкетка преди 9 години
На мястото на тези 24 уволнения ще има 24 назначения, какви ще бъдат те?Тиквоподобни (+)Тиквоугодни (-)
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко дай малко областни управители и на нас патриотите
17
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Едно е ясно или БГ ще я има и скоро ще има сериозни катаклизми или няма да я има. Една държава без икономика може да съществува докато има какво да продава останало и в наследство. А Б.Б. ако ще и 500км да построи пари няма да му докарат. При Живков Брутния Вътрешен Продукт е бил 1000 000 000лв а цените ни бяха 100 пъти по ниски. Сега БВП е доста малък и съмнителен защото ние от чужбина участваме с половината и повече казаха мин год. Икономиката ни е 100 пъти по зле така че сметнете БВП
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И служебното правителство сменило половината областни управители с мотива "за партийни пристрастия?.Следващото правителство ще направи същото.***!!!За какво ви избираме?Да работите ли или да защитавате личните си и партийни интереси?
15
3
 
11
 
! Отговори
varnenec преди 9 години
А бе скъпи сънародници,още в първия пст пише, че варненския обл.ъправител е от ДПС и остава, а вие-браво Бойко разкарай тези от ДПС и БСП!!Какво ви става??До 12Просто не знаеш, колко си прав!!
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аман от Хленчещи Нещастни Хорица по форумите... спасението е във вашите ръце.. явно повечето Тук разчитат Държавата да ги Храни
13
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През 2006 се прибрах в БГ и през 2011 трябваше да замина, като видях колко е заблуден българина и че всичко ще става по зле откакто Б.Б. *** дойде. Но страшно много хора избягаха от БГ от 2011 нататък. Интересно е че както аз неискам да пращам пари на родителите си в БГ, а по добре да ги взема при мен мислят и много други. Много други си продадоха жилищата за да си купят тук. Драги политици нали се сещате че още 50г ние ще ви поддържаме икономиката от вън. Ми и имотите няма да ви се търсят
12
4
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Я да видим сега кой плаче за турските областни управители...