Единството на РБ минава през нова партия или през федерация

Радан Кънев: В Блока се отчуждихме, скандалите идват един след друг
Обновена: 29 ное 2014 19:22 | 29 ное 2014 15:25,
49
Единството на РБ минава през нова партия или през федерация
Снимка: БТА

Успехът на Реформаторския блок минава през неговото единство, а до него може да се стигне по три начина. Това обяви пред делегатите на 13 Национално събрание на ДСБ лидерът на партията Радан Кънев, съобщи БТА.

Той беше категоричен, че единството на Блока трябва да стане преди местните избори догодина.  „Първият път към единството е ускорено създаване на единна  политическа партия”, каза Радан Кънев. Той обаче призна, че има усещане, че ДСБ не са готови за този вариант, както и част от колегите в Блока.

Още по темата
Втората възможност е създаване на стегната политическа федерация с общ Национален и Изпълнителен съвет и политическо лидерство, каза Кънев. Третата опция според него е нова политическа партия, обединяваща около себе си старите формации, като в  същото време се запази тяхната самостоятелност, но имат обща политика, водещи лица и послания.

Пред делегатите на Националното събрание Радан Кънев нарече РБ успешен проект, защото е събрал хора с различно светоусещане. Той обаче призна, че Блокът е и голямо разочарование.

Разочарованието идвало от факта, че доверието между партиите в Блока не е нараснало. Скандалите идваха един след друг,  лидерите често говорехме на различни езици и дори представяхме пред обществото различни политически цели, помежду ни днес има отчуждение, призна пред форума Радан Кънев.

Според него обаче по-опасно било, че в „ този си нестроен вид, РБ не може да отговори на очакванията на българските граждани”. Затова според него е нужна  консолидация и силно лидерство.

Кънев призна, че ДСБ са направили големи отстъпки, а той самият е достигнал последната граница на компромиса, за да могат да се осъществяват реформите сектор по сектор, да има успех борбата с мафията, да има перспектива за нови работни места. Той все пак отчете, че компромисът си е струвал.

Лидерът на ДСБ добави, че в изпълнителната власт Реформаторите са получили най-важните и тежки сектори. Според него отказът от промени в тях е лукс, който България повече не може да си  позволи.

Още по темата вижте в репортажа на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kade iz4eznaha komentarite do60 nomer? Tova li e demokracijata i svobodata na slovoto???
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Името му е АРХАНГЕЛ МИХАИЛ
28
4
 
9
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ преди 9 години
На този *** раданчо как му беше еврейското име, че не се сещам?
27
5
 
7
 
! Отговори
ядосан преди 9 години
"Да има успех борбата с мафията...."-ти си се съюзил с най-големият мафиот и мутра и ще искаш реформи.РаданЧО,доверието което имаха хората във вас е изгубено и години ще минат докато се появят нови хора,готови да работят наистина за кауза,а не за постове.Ако Костов не беше подкрепил мутрата,ако ти не се съюзи с царската *** и измисления Лукарски ДСБ щеше да бъде истинска алтернатива на мутренско-комунистическото управление,довело д-вата до фалит и разпад.Сега ти си част от лапачите.
26
4
 
6
 
! Отговори
Бакал Петко преди 9 години
Тези всичите от РБ са за ръководители в локумените фабрики, а ние сме ги пуснали да оправят кворума в НС. Абе хора, акъл имате ли?
25
7
 
10
 
! Отговори
:) преди 9 години
Корманчо ще им изяде и последните 1% електорат на тези тиквеници. Боко излезе голям тарикат (макар и селски). Подхвърли на глутницата кариеристи малко власт и те започнаха да се бият като улични кучета. Хората се разочароваха от тях и ще гласуват за Тиквун на следващите избори, които ще са скоро.
24
1
 
4
 
! Отговори
Joro преди 9 години
komunqgi,shte vidite che standarta shte se vsigne ako reformatorite sa v upravlenie.vinagi sled BSP ima potop.strah li vi e daa se otkajete ot komunizma.na zapad horata jiveqt dobre bez da gi natiska ruskiq 4epik
23
10
 
15
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Хитроумен евреин е Радан!
22
11
 
19
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Как му се радват на евреина тия *** . Реформаторите си уредиха бъдещето , остана тия дето са в залата да прогледнат .
21
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки грабеж има начало - весело и тъжен край. Така е братя демокради, откак свят светува. Обрахте народа си, унищожихте икономиката, образованието, здравеопазването, културата и сега ще ви се търси сметка. Обединявайте се и съвместно гответе си пледоарите за новия Народен съд.
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Витамин В17 се съдържа в костилките на горчивия бадем, кайсиите, прасковите, вишните, сливите. Своята книга Свят без рак американският писател Едуард Грифин посвещава на историята на едно откритие, чийто главен герой е витамин В-17 - лаетрил или амигдалин, веществото, което бързо унищожава раковите клетки. Авторът дава научни обяснения на лечението на рака с витамин В17 и недоумява защо ортодоксалната медицина обяви война на лекарството, с което много клиники успешно излекували пациенти.
19
5
 
19
 
! Отговори
Борбата е ... преди 9 години
Борбата за кокала е страшна, Радане. А и кокалите за РБ са малко и изцяло зависят от Мутрата, която ви командва.
18
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единството на РФ може да стане под лозунга "Обирджии от прехода, обединявайте се!"
17
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Реформаторския блок(демократте) е хиляди пъти по-добре,отколкото:ДПС/дс,кгб+АБВ/дс,кгб+вмро/дс,кгб+БСП/дс,кгб +АТАКА/дс,кгб= БКП/ДС,КГБ
16
13
 
20
 
! Отговори
Ужас! преди 9 години
Костовистките зомбита се завръщат!
15
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе, Орешарски къде ли харчи милионите
14
5
 
16
 
! Отговори
н3що зa вaс преди 9 години
Взимaйте и Мусa и ИД и стaнете ФРБИДФедерaлнa рециклирaщa блокове ислямскa държaвa
13
8
 
24
 
! Отговори
Манолски преди 9 години
тези от РБ винаги са ми били смешни и някак фалшиви. Като политическо ГМО. Да се чуди човек защо Бойко се прегърна с тях и послуша оня дъртак от ЕНП дето сложи рака върху бедрото на Данчето Фандъкова. Не ми допада пещерния патриотизъм на Волен, но е прав, че България е колонизирана. Няма истински патриоти да милеят за добруването на народа. А онея *** от Пазарджик трябва да бъдат бити и изгонени в Турция при другите ***.
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Radka Kunadka OFe li sha zglobiava, koi sa fasistite, na tikva nemoe sa kai fasit oti ZiZi Top im dadoa 4ar4ave oblepeno s artia- demek nesto ahaaa i da copnat CiCi Top u zandana v To-polov-grad. ono seki zatvor e polov ama nekoi polove sa po-polove ta CiCi Top da fnimaa ga go kurdisat Topolovgraskia znadan, maina
11
3
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
За сведение на Кънев, компромисите ще си струват САМО ако се направят радикални реформи в държавата! За сега слушаме само за намерения....