За кабинета ще е риск, ако приеме ДПС за скрит партньор!

Защо ГЕРБ не пое сложните министерства, пита Иван Костов
Обновена: 11 ное 2014 14:05 | 11 ное 2014 12:08,
60
За кабинета ще е риск, ако приеме ДПС за скрит партньор!
Снимка: архив Булфото

Бившият премиер Иван Костов обяви, че кабинетът е изправен пред няколко риска, които може да му попречат да бъде успешен. Един от тях е министър-председателят Борисов отново да даде повод за недоверие към него от страна на някоя от партиите. Другият е да приеме ДПС като скрит партньор във властта.

Още по темата
Екслидерът на ДСБ направи коментара си за новото правителство на среща с жители в Монтана.

Първият риск според Костов е кабинетът да приеме, че ДПС е скрит или спящ партньор във властта. Бившият лидер на ДСБ припомни, че в момента в българското общество има голямо недоверие към ДПС. Костов е убеден, че ако хората разпознаят някакво участие на ДПС във властта, то това няма да е добре за кабинета.

Друг риск е да се роди недоверие на някои от партиите, участващи в правителството, към неговия премиер Бойко Борисов. „Ако Борисов даде поводи за недоверие в него, каквито е давал в миналото, това пак няма да е добре за кабинета, коментира Костов, цитиран от БТА.

Бившият премиер предупреди и че сред рисковете пред новата власт е и този дали ще успее да направи нужните реформи. „Секторите, в които има най-голяма нужда от реформи - здравеопазване, образование и съдебна система, са в ръцете на Реформаторите. Защо изявените фигури на ГЕРБ не се наеха да застанат начело на тези министерства“, попита Костов.

Усложнената външна обстановка - двете войни в близост до нашата граница и бежанците също могат да попречат на успешната работа на кабинета, смята бившият лидер на ДСБ. „Риск е и тежкото наследство от предишните  управляващи“, обяви още Костов.

Той коментира, че обстановката пред новото правителство е сложна и то трябва да се справи, за да оправдае направения компромис при сформирането си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Mehlem "Sali&qu преди 9 години
20%DDS za vsichki stoki, bankovi komissioni i drugi uslugi v BG e nai-dobriyat partnior na vseki bulgar cabinet ! :))))))Da jivee bulgar 20%DDS! Slava i vechna pamet na bg 20%DDS!abe moje i oste 7-8% da go dignem, a?! :)))) ot utre naprimer!?
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кво дпс... да ходят да пасят козите всичките им депутатчета
49
0
 
2
 
! Отговори
^^^^^^^^^^^^^^ преди 9 години
4oraibeto Kostov
48
2
 
3
 
! Отговори
Дасикане рома преди 9 години
Костов е от Дасикане рома (роми християни, български ***):християни, спазват православните празници. Говорят ромски език, а някои групи само български. Също се разделят на множество групи по професионален признак: бургуджии, калайджии, звънчари и др.Да докаже с ДНК експертиза че не е Българин
47
3
 
4
 
! Отговори
Джаз преди 9 години
Във България когато се пръкне нещо хубаво,веднага се намира начин да се унижтожи .Случаят с Костов е същият .Човекът който изправи БГ на крака ,не се харесва на комунистите,турците,необразованите,мутро-чалгаджйска червена мафия .Та вижте се кои сте вие дето плюете против Костов....*** .
46
3
 
4
 
! Отговори
До Джаз преди 9 години
Костов е политика ,другото е червена чалга .
45
5
 
4
 
! Отговори
Джаз преди 9 години
Най умния политик,другото е чалга .
44
5
 
9
 
! Отговори
... преди 9 години
КОСТОВ Е НАЙ ГОЛЕМИЯТ *** НА ПРЕХОДА, ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕН ЗА ГЕНОЦИД НА НАРОДА, ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ЧРЕЗ ВЛАСТ, ЗА УБИЙСТВАТА В БГ, ЗА ТОВА ЧЕ ПРОДАДЕ БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА ЗА 1$ ., Т.Е КАТО ФАЛИРАЛА ДЪРЖАВА, ЗА ТОВА ЧЕ НАПРАВИ ОТ ДЕЦАТА ВИ УБИЙЦИ И ***! КОСТОВ ? ....ДО ТУКА СИ С ДОЖИВОТНА ИЛИ РАЗСТРЕЛ !
43
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези които първи ще пречат това правителство да си върши работата са: БСП-АТАКА-ДПС ! ИЗМИКЯРСКИ ИЗПЪЛНЕНИЯ СЕ ОЧАКВАТ ! ААААА...KОСТОВ ДА СИ ЗАТВАРЯ МРЪСНАТА УСТА, НАЛИ ИСКАШЕ ДА УПРАВЛЯВА ЧРЕЗ РЕФИРМАТОРИТЕ А СЕГА КАКВО, НЯМА ДА МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ ЛИ?
42
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Костов е най-умния м-р председател на прехода.Всички,които го плюят са хора изгонени от него за корупция или неполучили шанс да се облажат от властта.Грешката му е,че не обясни на хората непопулярните мерки,които се наложи да вземе.Вероятно е разчитал на интелигентността и добронамереността на хората.Явно се е излъгал.Завистта и злобата са наши национални черти.За съжаление.
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То е ясно защо-защото нямат капацитет.
40
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да благодарение на Иван Костов Доган и Стани6ев,та от Българя по затрита разкапана държава няма.Благодарни сме им много.Бял ден дане видът.
39
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В политиката може да се издържи дълго, ако си безочлив и разчиташ на късата човешка памет. -Иван КостовАферата"Сапио"1992 г.ли е реформа?"Спасителят Костов-дето "спаси"-Арсенал,Бета,Бороспорт,Пампорово,СИБанк,Златни пясъци,Фармацевтичните заводи в Дупница,Троян и Разград...или"спаси"реакторите на АЕЦ през 1999 г...,БГА Балкан,МДК Пирдоп,Нефтохим...1996 Ж.Виденов иска въвеждане на валутния борд,Иван Костов-обяви,че е отказ от национален суверенитет!Да се поучим и да не повтаряме грешките с
38
0
 
3
 
! Отговори
до 43 преди 9 години
ти точно баш не си гласувал, хаха. не се прави на син.
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Иван Пушкаров.1991 г.Първата работа на МС беше да научи от финансовия министър Иван Костов колко е държавният резерв. - И колко беше той? - 60 милиона!? Цялата държава беше оглозгана до 60 милиона, дори за аспирин нямаше. Направо ни се разтрепераха краката. А само преди година резервът е бил 4 милиарда. След обявения от Луканов мораториум по дълга бяхме в пълна изолация, никоя държава не искаше да преговаря с нас. Андрей Карлович, бог да го прости, И Иван Костов бяха наистина гениални злодей.
36
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Иване, сами се набутахте в това правителство на " Тодор Живков 2 ". Браво, защо ли гласувахме за Вас????
35
14
 
11
 
! Отговори
DeDe преди 9 години
След Стамболов сме имали само един политик на това ниво и това е Костов .На много не им харесва ,но това са фактите,измъкна от хипер инфлация България в която ни вкараха комунистите с фалиралите банки(окрадени от ***).Пенсията беше 3 долара ,а заплатата 5 долара,натика Доган в ъгала ,далече от власта както и комунистите.Жалко за народа който повЕрва на крадливия цар .
34
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТИ ПРОДАДАДЕ БЪЛГАРИЯ И НЯМАШ ПРАВО ДА ИЗКАЗВАШ КАКВОТО И ДА Е МНЕНИЕ!!!!!!!!!!!!!!!
33
10
 
15
 
! Отговори
1 преди 9 години
Това нищожество съсипа страната, как има наглостта да изпълзява и да дава акъл?
32
4
 
9
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 9 години
До Анонимен 38АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ! НА ТОЗИ НАРОД ТОЧНО ТОВА МУ СЕ ПОЛАГА КАКТО МНОГО ТОЧНО КАЗА! ЗАСЛУЖАВАТ СИ ГО И НИКАКВИ ПРОТЕСТИ. НЕКА ИЗПИЯТ ГОРЧИВАТА ЧАША ДО ДЪНО И КОЙТО ОЦЕЛЕЕ!ОРЕШАРЯ ИЗТЕГЛИ 1 МЛРД. ЛЕВА ЗАЕМ ЗА 1 ГОДИНА И БОЙКО ОРЕВА СВЕТА ЧЕ СЕ ФАЛИРА ДЪРЖАВАТА. А ДНЕС ГОРАНОВ КАЗВА 5 МЛРД. ЩЕ ТЕГЛЯТ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА А НАРОДА МЪЛЧИ. НОВИ ЦЕНИ НА ГАЗ,ЦИГАРИ...ЗАМРАЗЯВАНЕ НА ДОХОДИ,НЯМА ВЕЧЕ ДОБАВКИ ЗА КОЛЕДА И ВЕЛИКДЕН. ТОВА ЗАСЛУЖАВАТЕ!