Не успее ли реформаторското усилие, пътят е "Путин" или "Чавес"

Не бих говорил за две коалиции в Реформаторския блок, заяви Петър Москов
Обновена: 30 ное 2014 14:49 | 30 ное 2014 10:57, Елка Василева
254
Не успее ли реформаторското усилие, пътят е "Путин" или "Чавес"
Петър Москов. Снимка: Булфото

Ако реформаторското усилие в България не успее, пътят е „Путин“ или „Уго Чавес“. Това заяви здравният министър Петър Москов пред Нова тв.

Не бих говорил за две коалиции в Реформаторския блок, по-скоро за две тенденции, заяви още здравният министър Петър Москов по повод думите на лидера на ДСБ Радан Кънев на вчерашното събрание на Реформаторите.

„Това, което се каза вчера на Националното събрание на ДСБ, беше, че в този му вид Реформаторският блок е изчерпал задачата си. Това породи много основателни притеснения и въпроси. Но верността на това твърдение зависи от поставените от нас цели”, посочи Москов.

Още по темата

Радан Кънев заяви на форума на ДСБ, че успехът на Реформаторския блок минава през неговото единство, а до него може да се стигне по три начина. Първият път към единството е ускорено създаване на единна политическа партия, втората възможност е създаване на стегната политическа федерация с общ национален и изпълнителен съвет и политическо лидерство, каза Кънев. Третата опция според него е нова политическа партия, обединяваща около себе си старите формации, като в същото време се запази тяхната самостоятелност, но имат обща политика, водещи лица и послания.

Петър Москов обясни, че целта на Реформаторския блок не е била просто отломките от синята политическа традиция да си осигурят преминаване на бариерата в парламента и при възможност да участват във властта. Това по думите му е само първа стъпка към консолидация и единност.

„Ако целта е била едни малки, разбити организационно, структурно и идейно политически партии, отломки от синята политическа традиция да се съберат, да влязат в парламента и при възможност да участват във властта, то тогава целта на Реформаторския блок е постигната и този му характер и вид може да продължава”, обяви Москов.

Той посочи като вариант за развитие на Реформаторския блок оформянето на нова партия в рамките на коалицията, заедно с другите съществуващи коалиционни партии.

„Една нова партия в Реформаторския блок би могла да задава темпото и да бъде коректив, за да не се случват такива неща. Но всичко това са стъпки, които водят до организационно и идейно централизиране“, посочи Москов.

„Федерацията е част от общото и функция на единно ръководство, общо лидерство и общи правила на взимане на решения, валидирани от всички, а не целите на някаква отделна част от блока, дори те да са много смислени“, допълни министър Москов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
0
 
2
 
! Отговори
Морския преди 9 години
Пак глупаво изказване .Здравната система на Руснаците е много по добра от нашата.Москов да не мисли руснаците ами да видим как ще накарат *** да си плащат в болниците , а не да живеят на наш гръб и ние да им плащаме.
165
1
 
1
 
! Отговори
Joro преди 9 години
ei toq anonimniq e zlobno kominustche.moje bi e naslednik na nqkoi koito sa klali bulgari za da doidat 4ervenite maimuni na vlast.nacionalen predatel,proruska podloga mrusna.
164
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
моля се и паля свещи реформаторското усилие да не успее
163
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв Путун бе. Нито акъл имаш, нито *** за Путин.
162
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Улисани в *** дилеми-Путин или Чавес и безпаметно крадене на фондове и на опосканата ни държава,съвсем скоро може да осъмнем с фесове на главите,или без глави/за нежелаещите да поставят фес/!
161
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие сте едни посредствени и ограничени хора. Сбъркали сте - не реформаторско усилие, а безсилие.
160
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Гледам го тоя,слушам го и защо вътрешното ми усещане е,че е една откачалка.И кое по напред ще оправя здравеопазването или борбата срещу комунизма незнам.И задава ли си въпроса къде вече е този комунизъм,явно в болния му мозък.
159
0
 
8
 
! Отговори
Не става преди 9 години
Тоя вчера го гледах при дикоф по нова. Такива глупости каза, че чак не повярвах. Жаждата за кокала явно замъглява разсъдъка ако такъв въобще съществува.
158
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя да ходи да сваля ко.лежкятя ски в Литва. ГЕНОЦИДНИ БАЦИЛИ
157
2
 
7
 
! Отговори
ТОДОР преди 9 години
ТРИДЕСЕТ ГОДИНИ ТЕЗИ ЛИКВИДАТОРИ НА БЪЛГАРИЯ , НИ ПЛАШЕХА С КОМУНИЗМА И ОТ МНОГОТО МУ ГОНЕНЕ ,РАЗСИПАХА ДЪРЖАВАТА ! СЕГА /ВЕЧЕ КАТО РЕФОРМАТОРИ / ПОЧНАХА ДА НИ ПЛАШАТ С ПУТИН И НЕЗНАМ СИ КОЙ ! В МОМЕНТА СЛУШАМ ЕДИН ДРУГ ТЕЛЕВИЗИОНЕН ГЕРОЙ -"ГЕНЕРАЛ" АТАНАСОВ ,КОЙ ТО НИ РАЗКАЗВА КОЛКО ЗЛЕ Е В ДАНС И КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ . ЯВНО И ТОЗИ ЛИКВИДАТОР СЕ ГОТВИ ЗА ВИСШИЯ ПОСТ ТАМ И СИГУРНО ТИКВАТА ЩЕ МУ ГО ДАДЕ ! ЗА ДА ПРИКРИЕ ДАЛАВЕРИТЕ НА СДС И ГЕРБ ТАМ!
156
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тръгнал кучето със салам да плаши нашия...
155
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това правителство май ще си замине много скоро
154
14
 
3
 
! Отговори
Бре преди 9 години
10 милиона руснаци емигрираха за последните 20 години на запад, защо ли? На който много му харесва ГазПутин да изтегля към Сибир...
153
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин направи така,че света да се съобразява с Русия,а вие правите така,че да изглеждаме като мръсни изтривалки на входната врата на ЕС. Не ме е страх от Путин,страх ме е от вас продажни некадърници!
152
2
 
15
 
! Отговори
до 203 преди 9 години
Нима сега е по-различно? Нещата се случват от долу на горе и народа има глас?!Мястото на Москов точно в това министерство ли е с този опит и адекватност? Да не говоря за поста на Слави Бинев.... феномена Баракова?!А какво ще кажеш за сегашния министър на земеделието Танева? Май никой не помни за скандалите около нея преди години....А какво ще кажеш за министъра на туризма Ангелкова? От транспорт на туризъм?да вярно имаме егатти яката демокрация, всички са пълни с познанията и компетентност
151
2
 
14
 
! Отговори
навит преди 9 години
Не е лошо като прогноза. Все по-добре от вас.
150
7
 
19
 
! Отговори
хахаха преди 9 години
Няма по-преяли със власт и по-нагли хора по целя преход на демокрация от т.н. реформатори...Всичко до сега направо губи смисъл, те ГЕРБ, БСП, ДПС направо са цветя в сравнение с тях!
149
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АРХАНГЕЛТе са лидери за да имат власт над народа. Не за да живее народа по-добре. Където нещата се случват само от горе надолу а не от долу нагоре и народа няма глас във властта няма как тия долу да са добре. Лидера се интересува главно от придобиването и запазването на властта си. И не може да бъде иначе защото ако не го прави някой по-безкруполен моментално го замества. Не случайно разделението на властите винаги е се е окзавало по-добро от единовластието било то и на най- умния.
148
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този какъв е? Реформатор или ДЕформатор? Само питам!
147
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До !!!!!!!!Защо? С какво са по-добри от сащ и барачето?