Стабилността на сегашното правителство е крехка

Реформи без пари се правят трудно, но се правят, заяви Караянчева
Обновена: 30 ное 2014 16:10 | 30 ное 2014 13:12, Елка Василева
26
Стабилността на сегашното правителство е крехка
Цвета Караянчева. Снимка: ГЕРБ

Стабилността на сегашното правителство е крехка, тъй като всяка една от формациите има какво да решава сама за себе си. Това каза депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева пред БНТ.

В коалиционните управления понякога даваш стъпка назад, за да можеш да дадеш шанс на партньора да представи своята политика, каза Караянчева.

По думите й, ако от Реформаторския блок са излъчили фигурата на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната, значи тя има необходимите професионални качества. А ГЕРБ като мандатоносител и Бойко Борисов като премиер подкрепят политиката, а не личността, каза Караянчева.

Назначението на Слави Бинев за председател на Комисията по култура също е предложение на коалиционните партньори, допълни тя.

Още по темата

Караянчева определи бюджета за 2015 г. като “бюджет на реформите”. „Трудно е. Трябва да се съкращават разходи и да се правят реалистични оценки за приходите, които ще дойдат. Защото предишният бюджет беше с много надценена приходна част и затова се наложи актуализацията, която дръпна този бюджет назад. Реформи без пари се правят трудно, но се правят,“ заяви депутатът от ГЕРБ.

„Не могат да се правят чудеса, но имаме стъпка в посока да се търсят разговори със Световната банка за 2 милиарда лева, за да можем да осъществим нашата Програма за саниране на жилищата, защото това означава нов тласък и за малкия и среден бизнес. Това е дясната политика и обърнатия поглед към хората“, обясни тя.

Акцията в Пазарджик на ДАНС Караянчева определи като прибързана. „Какви са тези служби и служители в Окръжния съд в Пазарджик, щом така елементарно може да изтече информация? Поставям под съмнение компетентността на Владимир Писанчев /шеф на ДАНС/ и той трябва да си подаде оставката сам, след като проспа и КТБ. Когато се правят пиар акции, това не помага на никого“, допълни тя.

Според Караянчева на много ключови позиции в дирекции и държавни агенции има некомпетентни хора, а политиката се гради на базата на авторитет и диалог. Тя даде пример с възстановените еврофондове още в началото на управлението на втория кабинет „Борисов“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако "стабилността" не е стабилна а крехка, тогава за каква стабилност става въпрос изобщо?Все едно да кажеш "богатството на народа е бедно", или просто да си го кажеш направо - народа е беден ;)
16
0
 
2
 
! Отговори
ДА преди 9 години
АМИ ПОИСКАЙТЕ СИ ПАРИТЕ ОТ ДЯНКОВ ....
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Революцията в България срещу евроатлантическото ционистко-фашистко робство е неизбежна. Политико олигархичната мафия в България трябва и ще бъде пометена един път, завинаги. Национализация на откраднатото по време на прехода, на банките, на стратегическите отрасли. Пълна ревизия на управляващите и съд за крадците и виновните за поредната национална катастрофа. Забрана със закон на етническите партии, на антибългарските НПО начело с Атлантическия клуб и всички ционистки организации и университети
14
0
 
2
 
! Отговори
до Цвета преди 9 години
от твоята уста в божиите уши.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В проектобюджета за 2015 г. управляващия четворен фарс проектобюджетира увеличаване на дълга с още 8,1 млрд. лв. Тоест в периода 26 ноември 2014 г. 31 декември 2015 г. правителството на безобразието ГЕРБ-РБ-ПФ-АБВ-и-последния-да-затвори-вратата ще изтегли общо 12,6 млрд. лв. нов дълг. 12 600 000 000 лева.Прочети цялата статия тук: Мълчанието на агнетата във вълчи кожи - Поглед Инфо
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дежурните "цвъвковци" явно са на пост и пердашат /-/ на всички,позволили си да не харесват Герб и кликата им в Парламента!
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Откъде ги изкопават подобни "специалистки" като тази Караянчева,Десито Атанасова,Лилито Павлова и всички подобни празноглави бърборини.Имам чувството,че най-важното е да не застрашат интелигентното излъчване на Цв.Цв.,Б.Б. и Ц.Ц.
10
2
 
4
 
! Отговори
Н преди 9 години
Не е крехко много е яко ,обещал си нещо на хората в България,иэпълняваш го продължамаш , лъжеш отиваш си,хората са адекватни не грешат,видно какво стана с царя костов седесетата станиш,ако эависи нещо от гласа на хората няма да сте там
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Караянчева взе да обяснява се как осъществява коалиционното управление,как партньорите трябва и се съобразяват един с друг и направените персонални предложения и т.н.Нека само по-ясно да обясни при Орешарски тройна ли,двойна ли или нямаше коалиция,т.к нямаше никакви споразумения за съвместно управление или за подкрепа.При Борисов 2 какво е-2-на,3-на или 4-на коалиция.Как така Пеевски беше негоден,а Лукарски,Бинев и Орхан Исмаилов годни.Защо ДПС да не може,а НПСД на Корман да може да е в управлението,Атака да не става,а НФСБ да става.Реформите на Борисов 2=Борисов 1.
8
4
 
6
 
! Отговори
коч преди 9 години
УФСЪ! Неграмотна!
7
2
 
13
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"Не могат да се правят чудеса, но имаме стъпка в посока да се търсят разговори със Световната банка за 2 милиарда лева, за да можем да осъществим нашата Програма за саниране .." Приказки за лековерници,"ръсени"от неграмотни герберасти.От тези 2млр.у нас ще останат максимум 150 млн ,защото останалите пари ще отидат за материали ,които ще купим от нашите европейски "партньори".Какви управляващи ."С пръст да ги сочиш" заради малоумието и алчността им.
6
2
 
6
 
! Отговори
ПЕРКАТА преди 9 години
Ти се държиш като опозиция Празни дрънкавици кажи като много знаеш къде са парите от здравната каса къде е резерва кой направи заемите по вашето управление УМРЕ ЛИ СТЕ ИМА И ДРУГО ДА ТЕ ПИТАМ замразяване на пенсите на заплатите НЕ НАПРАВИХТЕ НИКАКВА РЕФОРМА И НИКЪДЕ И СЕГА ПРОДЪЛЖАВАТЕ ПО СЪШИЯ НАЧИН УМРЕ ЛИ СТЕ
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми като не го можете защо се натискате да управлявате. Сега ред сълзи ред сополи. Осемте милиарда за какво са
4
1
 
4
 
! Отговори
kocek christian преди 9 години
hubavite raboti sa krehki, kakto kazva bulgar deputat i zakonotvorets bat sali.lubovta e rabota, rabota, rabota :))))
3
3
 
7
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Ама оуу! Защо под реформи разбирате само прецакване на народа и личното си облагодетелстване, а не и обратното? И когато грабнем паветата и ви наритаме задниците, започвате да квичите, че сме ***? Умната, че не отговарям за последствията, пфу!
2
2
 
7
 
! Отговори
Енигма преди 9 години
До Анонимен 1 Отговорът е: "ПРИСВОЯВАНЕ" = "КРАЖБА"!
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Стабилността на сегашното правителство е крехка, тъй като всяка една от формациите има какво да решава сама за себе си."Да замени думата =решава= с думата =усвоява= или =а......сва= и какво ще се получи?