Велизар Енчев напуска ПГ на Патриотичния фронт

Коалицията излъга 240 000 българи, твърди той в писмо до председателя на НС
Обновена: 30 ное 2014 20:36 | 30 ное 2014 18:00, Анисия Иванова
185
Велизар Енчев напуска ПГ на Патриотичния фронт
Снимка, архив Булфото

Велизар Енчев напуска ПГ на Патриотичния фронт поради "тоталната подмяна и политическата измама", която се извършва от ръководството на коалицията. В писмо до председателя на парламента, Велизар Енчев категорично се разграничава и от ксенофобските прояви, съобщи bTV.

Енчев беше единственият депутат от ПФ, който гласува срещу избирането на Бойко Борисов за министър-председател и на Цецка Цачева за председател на Народното събрание. По-късно стана ясно, че предаването му е свалено от ефира на телевизията на лидера на НФСБ и съпредседател на националистическото обединение Валери Симеонов.

Още по темата
Съпартийците на журналиста, бивш депутат и бивш сътрудник на Държавна сигурност, обясняваха критичните му изказвания с неговата „емоционалност”.

По време на предизборните кампании в последните 18 месеца представителите на НФСБ в нито един момент не заявиха на своите избиратели, че в Народното събрание ще се коалират с ГЕРБ и Реформаторския блок, чиито идеологически платформи нямат нищо общо с идеите и програмата на Националния фронт за спасение на България", заявява Енчев.

Той добавя, че по този начин коалицията е излъгала 240 000 български граждани, които са повярвали, че нейните идеи нямат нищо общо с тези на олигархията. За него тези действия са равносилни на "политическа измама" от страна на Патриотичния фронт.

"Парламентарната подкрепа на Патриотичния фронт за кабинета на ГЕРБ и Реформаторския блок е недопустима подмяна на вота на нашите избиратели. Тези избиратели дадоха гласа си за НФСБ, а не за правителство на Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Радан Кънев, Меглена Кунева, Божидар Лукарски и Корман Исмаилов.”, категорично заявява Енчев в писмото си до председателя на Народното събрание.

Според него особено тревожно е фиксирането върху етническата принадлежност на опоненти на НФСБ, което хвърля сянка върху демократичния облик на партията и дава основание за обвинения в ксенофобия.

По думите му обаче е била накърнена и каузата за отстраняване на ДПС от властта заради сътрудничеството с партията на Касим Дал и Корман Исмаилов (НПСД, която е в Реформаторския блок).

"След като твърдеше, че имената на министрите и заместниците му нямат никакво значение, сега той прави точно обратното, което свидетелства за липса на елементарна политическа последователност. Всъщност казусът "Орхан Исмаилов" е не причина, а следствие от порочното обвързване на НФСБ с ГЕРБ и Реформаторския блок", категоричен е Велизар Енчев.

Той се оплаква, че е системно дискриминиран в групата си, а Валери Симеонов е искал от
депутатите да подпишат молба за напускане на парламента без дата, лобирал е за разработка на шистови находища и др.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
9
 
6
 
! Отговори
ЛУСТРАЦИЯ преди 9 години
до социолог Ми интересно ти е.., ама то си е пределно ясно- русофилите у нас защитават и кьораво и сакато, само към русия да ни влачи. Е нема да се получи тоя филм
94
15
 
8
 
! Отговори
ЛУСТРАЦИЯ преди 9 години
Тия басни.."да тоя или оня е бил от ДС, *** видите ли той бил "разузнавач".." са толкова смешни, като за ***! "Разузнавачите" от ДС, са същите агенти на москва, като ония от 6- то, 1- во главно, или "военното контра тинтири минтири", "пазели" са Нрб- то от Европа егати цирка
93
22
 
8
 
! Отговори
Военнослужащ преди 9 години
И като другаря Велизар Енчев е пазил интересите на България , защо сме на този хал. Тази опорна точка , че бившите ченгета от ДС са работили за родината си въобще не е вярна. Работили са в полза на СССР , а не на България .
92
18
 
7
 
! Отговори
SS преди 9 години
Поредният доносник с тъмно ДС - минало, който се мъчи да ни убеди, че е против политическото статукво...
91
7
 
28
 
! Отговори
до 98 преди 9 години
Да, Велизар Енчев е бил в ДС, но в отдела за Военно контразузнаване. Пазил е интересите на Бъглария.А къде бяха по това време комомолският секретар Плевнилеиев и Разтривачът на Тодор Живковите уши - Борисов.А, пропуснах и Цецко Пъпешовата глава, който е бил старшина, разнасящ папките между етажите.За стругарката партийна секретарка Цачева няма да коментирам.
90
21
 
6
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Много ми е чудно колко защитници се намериха на едно ченге-доносник. Ами като толкова е обичан защо не се яви на избори като мажоритарен кандидат , а се присламчи към Валери Симеонов. Сега се прави на честен и велик , ама няколко червени трола в този сайт не значи подкрепа от народа .
89
13
 
6
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Не се развълнувах, но няма да го "благословя" на глас, защото ще ме изтрият. И цялата бивша ДС.
88
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Велизаре, браво за достойната постъпка. Излезе от "политическото" блато и доказа, че държиш на думата си. Ако сега направиш партия, много честни и отвратени от политическите *** хора ще тръгнат след теб.
87
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Велизар Енчев е поредният и типичен пример, как хората с гръбнак и принципи биват изритани от всяка една партия или подобието й. ... И както винаги в този форум, най-важното е, че е бил някакъв в ДС - достатъчна причина да го избутаме в канавката. ... И съвсем "политкоректно" забравят, че Цачева, Борисов и Плевнелиев са верни кадри на БКП - удобна амнезия !!!
86
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Енчев напусна Патологичния фронт.
85
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
видиш ли патриот,атакист,националист,герберист,ислямист,комунист и царист бягай надалеч
84
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Подписал го е пред камери,цяла България (поне тези дето са гледали ) е видяла какво е направил. Няма проблем обаче,Боко си купи 2 от ДПС.
83
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво ми го хвалите Енчев.Червената книжка му е под възглавницата.Как се става агент на ДС,ако не си член на БКП.Бил принципен!?Моля!?!?!?
82
4
 
6
 
! Отговори
ЕС и .... истината преди 9 години
Соц. Граница. Аамет и Иван пазят.Аамет: Уу у Турция ЧОК банан.Иван: *** ний имаме социализам.Аамет пита началника: Що туй соцлизъм. Началника и той прозззззд: Каажи и чи ний ши направим.Среща. Аамет: уу у Турция ЧОК банан. Иван: Ама у нас социализъм.Аамет: И ний ши напраймиИван: Ши напрайти, ама тугава *** му банан.Е и? Като сме в ЕС, що англичаните ни третират като ***.Що Шенген не е за българи?Що ОБЕДНЯХМЕ?Що да си грамотен е мръсно нещо?Що?
81
16
 
5
 
! Отговори
Катя преди 9 години
Дано го хване рак този ***.Защитава старците ,па младите кучета ни яли.
80
4
 
28
 
! Отговори
ортопед преди 9 години
Всеки честен човек би напуснал ПАТЕРИЧНИЯ ФРОНТ.
79
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Велизар е достоен човек и постъпката му е доблестна.Иначе аз съм гледала изявления на Симеонов, че ще бъдат патерица на Герб при всички случаи...За Каракачанов не си спомням?
78
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Енчев е единственият от ДС на когото вярвам.
77
12
 
10
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Марксисти от всички страни, подкрепете Енчев! Той е човек дето няма да ни предаде и от когото няма да се срамуваме!
76
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разбирам го. Човекът има чест и достойнство...