ЕК трябва да е с водеща роля за "Южен поток"!

Плевнелиев пред посланиците от ЕС: Нуждаем се от стабилност и реформи
3 дек 2014 15:34, Анисия Иванова
40
ЕК трябва да е с водеща роля за "Южен поток"!
Президентът Росен Плевнелиев. Снимка, архив Булфото

Европейската комисия трябва да има водеща роля по отношение бъдещето на проекта „Южен поток“. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който проведе регулярна работна среща с посланиците на страните-членки на ЕС, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

По думите на държавния глава ускореното изграждане на газовите интерконекторни връзки със съседните страни придобива особено значение за гарантиране енергийната сигурност на страната ни. 

Още по темата
Двете ключови думи за България през 2015 година ще са стабилност и реформи, каза Плевнелиев. От първостепенно значение е реформата на съдебната система. Не по-малко важни са реформите в секторите "Енергетика" и "Сигурност", а административната и пенсионната реформа не търпят отлагане, допълни той.
 
Президентът коментира, че трябва да се реформира и сектор здравеопазване, а по отношение на образованието посочи, че служебното правителство е предприело ключови стъпки за подобряване на системата на професионалното образование, една от които е въвеждането на дуално обучение.
 
Президентът обсъди с посланиците политическата ситуация в страната след предсрочните парламентарни избори, партньорството с държавите от „Вишеградската група“, възможностите за изграждане на транспортни и  енергийни коридори „Юг-Север“, както и предложеният проект на бюджет за 2015 г.
 
По отношение на бюджета на Министерството на отбраната президентът изрази позицията си срещу намаляването на средствата за отбрана през следващата година, като я обоснова с променената ситуация на сигурност и поетите ангажименти на срещата на НАТО в Уелс да не се допуска намаляване на средствата за отбрана в страните-членки на Алианса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
г преди 9 години
ахааа и ще проговори
25
0
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Човек, дето на 10.11.89 отишъл на несъществуващ митинг с плакат пред НС, може да ни докара енергиен коридор и от луната. Затегнете коланите, за съжаление полета продължава до 2016!
24
0
 
6
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
Като вземем за база икономиката на България през 1989 година до края на 2014 година спада в динамиката на доходността на отраслите,поставени да работят по плана Ран и ЪТ, българската икономика е реализирала загуби за 800 милиарда загуба. Господин Президент, Европейския зъюз ще компенсирали за тази загубу България,защото тя е реализирана по негови указания?
23
0
 
2
 
! Отговори
Е туй е туй преди 9 години
Отпадъчен продукт от раненето на " УЖ " прочелия ДАЖЕ Винету.
22
0
 
4
 
! Отговори
Пак ще кажа преди 9 години
Бойко, Бойкоооо, поне едно свястно Л-йно да беше сложил за президент. А то ........ -рисок някакъв.
21
0
 
8
 
! Отговори
as преди 9 години
Нещо Жельо Желев взе да ми става симпатичен.
20
0
 
4
 
! Отговори
ало преди 9 години
Като комсомолец говори този човек. Италия, Словения, Австрия къде са господин президент. За тях няма ли или не са ли в Европа. Виновни сме си ние. Ще ни сложат пак борията и ще страдат хората.
19
0
 
12
 
! Отговори
Как преди 9 години
Не съм против имането на кукльото. Води се на негово име, значи по книга е негово. НО?Но си задавам въпроса: Гледайки тази шушумига, този неориентиран индивид / та може ли държавен глава да се държи в обществото като нахилена квартална лелка /, това олицитворение на Дон Кихот / тез ръце като вятърна мелница ги размахва /, този необразован член на върхушката / Чехия и Полша почти ги сля / да е способен лично да спечели някой лев????Категорично НЕ! Сам не.Извода: Като награда за участието във трагико комедията избори. Та това човече не е способно само и до тоалетна сигурно да отиде? Тряб
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Войната между русия и УКРАЙНА донесе хиперинфлация и в двете страни.
17
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Какво го коментирате този отходен продукт.
16
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така и не разбрах как щяхме да спечелим от Южен Поток.
15
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
рубладжии, марш в сибир
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според писанията тук всички са срещу президента, но фактически никой не протестира
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Yanki marsh v usa
12
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 18 Анонимен . Кого по-точно имаш в предвид защото като гледам май ЕС и цялото правителство е за ?
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
na tazi karikatura na snimkta kak nemu omrazna da govori glupost sled glupost !!!!!! nqma po prost i mrazen prezident na balgariq !!! i parvanov ne beshe stoka, ma tozi 4upi tapomera vsqka sekunda !!!! i si misli 4e horata sa kato nego !!! naroden sad trqbva za tozi!!!
10
0
 
19
 
! Отговори
Вова Диктатора преди 9 години
Бе не разбра ли бе смачкан ЧЕХЪЛ АЗ СПРЯХ Южен Поток!!!
9
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Роска, не бяхме ли суверенна държава?
8
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде, недоволните, да ви видя да протестирате пред президенството. Обаче няма никой там, което означава, че един-двама трола се опитват да правят масовка
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чува ли ли сте и друг път такива глупости? Стабилнос и реформи - че ние от 25 години ко праим тогава? Все реформи, па не е нестабилно. Интерконектори с други страни, дето получават пак руски газ. И да ги купуваме не от руснаците, а от други, по-скъпо. Нищо, догодина ще ги купуваме от Турция. Пълно падение!