ПФ и ГЕРБ май затоплят отношенията, задава се компромис

Възможен е вариант за спасяване на мнозинството без оставки
Обновена: 3 дек 2014 15:43 | 3 дек 2014 13:35,
69
ПФ и ГЕРБ май затоплят отношенията, задава се компромис
Валери Симеонов и Бойко Борисов Снимка: архив, Булфото

Патриотичният фронт и ГЕРБ изглежда затоплят отношенията и е възможен компромисен вариант за спасяване на мнозинството. Това стана ясно от думите на лидера на НФСБ Валери Симеонов в кулоарите на парламента. Той обясни, че е възможно да се съгласят на решение без оставки.

Още по темата
Патриотите заплашиха, че ще напуснат мнозинството зад кабинета заради назначаването на зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов и областния управител на София Веселин Пенев. Валери Симеонов и Красимир Каракачанов поискаха оставките на двамата, за да останат зад кабинета.

„Има някаква такава възможност и около това се въртят нещата“, отвърна Симеонов на въпроса възможно ли е решение без оставки. Той обясни, че ситуацията е стигнала дотам, че е въпрос на политическо поражение всяка от страните в спора да отстъпи. „Тъй като от наша страна става въпрос за нарушаване на нашата програма, което няма да допуснем, а от страна на управляващите става дума за един вид явна капитулация. Разбираме ги и тях“, каза лидерът на НФСБ.

Той отново обясни, че коалиционният съвет на Патриотичния фронт е взел решението си дали формацията да остане във властта, но отказа да го обяви. На въпроса докога ще се бави решението, Симеонов отвърна: „Съжалявам. Бързият влак само се движи по разписание. А и той закъснява понякога. Не виждам защо трябва да се водим от това, че вие желаете да получите веднага новината“.

Симеонов даде да се разбере, че разговорите продължават, и обясни, че Радан Кънев е бил в стаята на Патриотите, а той след малко сигурно ще отиде в стаята на Радан Кънев. „Не разбирате ли, че се опитваме да решим този много сложен и отговорен проблем“, каза още лидерът на НФСБ.

Шефът на ВМРО Красимир Каракачанов също обясни, че има идеи за решение на конфликта. „Хубаво би било мнозинството, което подкрепя този кабинет, да си говори не през Фейсбук“, каза той по повод последния коментар на Бойко Борисов, че Реформаторите трябва да решат докъде е границата им на търпимост спрямо Патриотите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Народе?...
47
3
 
4
 
! Отговори
1123 преди 9 години
Назначаването на СБ и същото като това на ДП - поражда протести и.....р историята и края са известни.
46
1
 
8
 
! Отговори
до 52 преди 9 години
кво да правиш като са тъпо стадо?!!!
45
1
 
5
 
! Отговори
анти мутра преди 9 години
влезте в синоптик сайта, там ще намерите камерата пред парламента. Моля не ме трийте днес.бг. Хората искат да знаят.
44
6
 
24
 
! Отговори
ТОВА Е преди 9 години
СЕГА РАЗБРАХТЕ ЛИ ЗА КОГО ГЛАСУВАХТЕ- ЗА МУТРИТЕ БОРИСОВ И БИНЕВ И ПАРИЧНИЯ ФОНД ЗА СПАСЕНИЕ НА БУДА. ЕДВА ЛИ ИМА ПО МАЗОХИСТИЧЕН НАРОД ОТ БЪЛГАРСКИЯ. ДА ГЛАСУВА ЗА СВОИТЕ ПАЛАЧИ. ПОЛОЖЕНИЕТО ВЕЧЕ Е НЕСПАСЯЕМО. ТЕЗИ НЯМА ДА ПОДАДАТ ОСТАВКИ,ЩЕ ОРГАНИЗИРАТ ПЛАТЕНИ КОНТРА- ПРОТЕСТИ ДОКАТО ВИ ОГРАБЯТ ДО ШУШКА.И ВИ ДОКАРАТ ДО РЪБА НА ФИЗИЧЕСКОТО ОЦЕЛЯВАНЕ.
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до анти мутра дай сайта за камерата
42
2
 
7
 
! Отговори
Контрамитинга започн преди 9 години
До така еВ същото време ГЕРБ и ПФ организират и хора в защита на Слави Бинев, като Любен Дилов-син, националистът Павел Чернев, представители на партия Средна европейска класа.Павел Чернев бе миналата година в партията на Бинев "ГОРД",преди това бе изключен от Атака а сега е в тясно сътрудничество с ПП.Герб коалиционен партнъор на ПФ.
41
2
 
11
 
! Отговори
Анти мутра преди 9 години
Наистина от камерата пред парламента, онлайн се вижда, че има протестиращи. Поздрави от Белгия. Мутрите в затвора, заедно с червените ***.
40
3
 
8
 
! Отговори
КРАЖБА ДО ДУПКА преди 9 години
БАСИ ТЕЗИ СТАНАХА КАТО МАЛКИ ДЕЦА,ДНЕС ЩЕ ИГРАЕМ С ВАС А УТРЕ НЯМА ДА ИГРАЕ,ТАКЛИ СМЯТАТ ДА УПРАВЛЯВАТ ТАЗИ ДЪРЖАВА,ВЪВ НИКОИ ОБЛАСТИ,И ТЕ СА-ШУМЕН,РУСЕ,ВАРНА,НАПРАВО ПОЧНАХАДА КРАДАТ ПРЕД ОЧИТЕ НА НАРОДА С НЯКВИ ИЗМИСЛЕНИ ОБЕКТИ ДЕТО НИЩО НЯМА ДА СТАВАТ,ИЗТОЧВАТ МИЛИОНИ,ОЩЕ НЕ СА ПОЧНАЛИ А ПОЛОВИНАТА ОТ ПАРИТЕ СВЪРШИХА,КАК СТАВА ТУЙ НЕЩО,В гр.НОВИ ПАЗАР,КОПАХА 4-5 УЛИЦИ ТЕГЛИХА 7МИЛ,ЕВРО,УЛИЦИТЕ ОСТАНАХА НЕ ДОВЪРШЕНИ А 7МИЛ.ЕВРО СВЪРШИ,ГЕРБЕРИТЕ МАЙ ЩЕ КРАДАТ ВСИЧКО И ЩЕ ИЗБЯГАТ АЗ ТУЙ РАЗБРАХ
39
3
 
7
 
! Отговори
така е преди 9 години
До ИСТИНАТАПротестът срещу Правителството и Слави Бинев блокира жълтите павета. Знакови артисти присъстват на събитието. На място са напусналият шеф на Народния театър Александър Морфов, актьорите Йосиф Сърчаджиев и Валери Йорданов, проф. Велислав Минеков, политилогът Евгений Дайнов, режисьорът Нидал Алгафари, журналистът Иво Инджев.На митинга пристигна и вечният протестиращ Йоло Денев, който с мегафон в ръка призова за революция и който иска - да отива в Турция. Има и доста млади хора, вероятно част от тях - студенти.
38
2
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Велизар Енчев напусна ПФ и сега Симеонов няма вътрешна...опозиция;може да се коалира и с краля на Бруней.Голям политик е Валерката,роден...държавник;след Боко...естествено.
37
5
 
10
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 9 години
И В МОМЕНТА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПРИИЖДАТ ХОРА НА ПРОТЕСТА СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТО И МУТРАТА СЛАВИ БИНЕВ.БЛОКИРАНО Е ДВИЖЕНИЕТО НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА. ХОРАТА НОСЯТ ТРАНСПАРАНТИ С НАДПИСИ- "МУТРИТЕ БОРИСОВ- БИНЕВ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ" ОЧАКВАЙТЕ ЕКСКЛУЗИВНИ НОВИНИ ОТ МЯСТОТО НА СЪБИТИЕТО.П.С. МУТРИТЕ В МОМЕНТА ОРГАНИЗИРАТ И КОНТРА- МИТИНГ.КОЙТО ИСКА ДА УЧАСТВА ДА СЕ ЗАПИШЕ В ЦЕНТРАЛАТА НА ГЕРБ И НА МЯСТО СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ ХОНОРАРИТЕ!
36
4
 
9
 
! Отговори
ИВАН ЦЕНОВ преди 9 години
НАМАЛЕТА ДЕПУТАТАИТЕ НА 100 БРОЯСТИГА АВАНТИ..ИСКАМ НОВ ОСНОВЕН ЗАКОН И НОВ ОБЩЕСТВЕН ДОГОВОР...СЪС ПЕРСОНАЛНИ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОРНОСТ ЗА ВСЯКО ЛИЦЕ С ЛИЧНА КАРТА.БЕЗ КОЛЛЕКТИВНИ ОРГАНИ КАТО КОМИСИИ И АГЕНЦИИ.ИСКАМ ЗАТВОР ЗА МНОГО ХОРА.ИСКАМ СМЪРТНИ ПРИСЪДИ ЗА МНОГО, МНОГО ХОРА.
35
1
 
11
 
! Отговори
гласувал емигрант преди 9 години
До тук ми харесва ПФ. Но назначението на мутрата Бинев е издънка за моите разбирания. Дано неправят други грешни ходове, защото на следващите избори са аут.
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПешоПФ ВЕЧЕ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ, ЗНАЧЕНИЕ ИМА ТУРЦИЯ
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Varianta e naroda da stegne kolana i da hrani vsichki lapachi ot darjavnata sofra
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЯМА ДА ИМА ОСТАВКИ ЗАРАДИ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ. РЕФОРМАТОРИТЕ НЯМА ДА ОТСТЪПЯТ.
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
таината беседа.....
30
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Типични клоуни!
29
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на В.Енчев- навреме се оттегли.Поклон!