Съдебната системата трябва да е лидер при реформата

Няма как да стои отстрани и да наблюдава, смята Кунева
Обновена: 7 дек 2014 12:08 | 7 дек 2014 11:52, Камелия Цветанова
36
Съдебната системата трябва да е лидер при реформата
Снимка: БТА

Съдебната система трябва да припознае лидерството си в реформата на правосъдието у нас. Няма как тя да стои отстрани и да наблюдава реформите. Това заяви днес вицепремиерът и лидер на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева по БНТ.

Тя коментира, че българското правителство настоява приемането на страната в Шенген да не се обвързва с резултатите от доклада на ЕК по Механизма за сътрудничество и оценка, който наблюдава състоянието на правосъдието, и че тази позиция се поддържа и от Европейската комисия.

Кунева беше категорична, че влизането в Шенген има изцяло икономическо измерение и значение за България и е "печат за качество" на страната, който инвеститорите биха разчели. Тя каза още, че България трябва да получи положителна оценка за готовността си за Шенген, която готовност е безспорна и потвръдена от европейските партньори при последните й срещи в Брюксел преди броени дни.

Според вицепремиера решаването на въпроса за Шенген отделно от доклада на ЕК по Механизма ще се отрази положително на България и ще насочи силите върху реформата в съдебната система.

По отношение на "Южен поток" вицепремиерът коментира, че България настоява да бъде третирана еднакво с останалите европейски държави. На практика това означава ЕС да не бъде обвиняван в прилагането на двоен стандарт, което е най-тежкото обвинение в Съюза, обясни Кунева и добави, че България настоява за това проектът да е изгоден за нас,за Европейския съюз и съобразен с еврозаконодателството, което ще гарантира неговата устойчивост.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
shtom gospoja nesi v pandelata znachi sadebnata sistema ne raboti ti si korympirana sadiite sashto .
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Габонската афера Ами само това ли -а пропуснатите ползи от спирането на АЕЦа,а влизането ни в ес и нато?
26
0
 
5
 
! Отговори
681 преди 9 години
Когато политиката и икономиката в една държава се правят от бивши машинописки и секретарки-***, положението на тази страна върви на мнооого зле!
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гж Кунева, ако мислите наистина дасе оправи съдебната система.Трябва да смените всички съдии и наи напред гна Цацаров.Като чели незнаете рибата от към каде се вмирисва,от към главата разбирасе.На главата се побиите но това го направете.Всички десни трябва дасе обедините като повече от братя.Така 6тесте много по силни,от началото 6те ви бъде малко трудно но трябва да преодолеете това ново нагаждане и мислене..
24
0
 
3
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Хаха до *** такава ли е инструкцията да се трият въпросите за Габонската афера?
23
0
 
10
 
! Отговори
Габонската афера преди 9 години
Къде са 20-те милиона долара от Габонската афера, другарко Кунева? Защо не ги върнеш в хазната, че да има и за майките, и за онкоболните и за пенсионерите!
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съдиите, прокурорите и следователите сами трябва да си изметат ***. Корумпираните, некадърните, парашутистите и психопатите сред тях се знаят. Но другите колегиално или страхливо мълчат. Така е и в държавната и общинската администрация и най-вече в полицията. Но времето вече изтича. Икономиката и обществото отказват да работят и да хранят мерзавците. Който се изчисти, изчисти. След това - покрай сухото ще гори и мокрото. Опрадания не се приемат.
21
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
до ***----не ми трийКОМЕНТАРА --НЕ СТАВАЙ СЛУГА НА ТЕЗИ РПЕДАТЕЛИ НА БЬЛГАРИЯ ИСТИНАТА ЩЕ ПОБЕДИ
20
0
 
1
 
! Отговори
песемист преди 9 години
Стига с тази съдебна реформа. Ако има някой непукист да дойде и осъди мутрите и след това ...... Защо не писаха кои е Хирасим ... убития дребен бизмесмен който е внедрено ченге " сирак " още 1990 г. в Австрия.
19
0
 
6
 
! Отговори
Погнусена Отвратена преди 9 години
Ще започвате ли най-сетне да правите истински реформи или още ще шикалкавите??? Колко още точно да почакаме??? Стига вече само с това бла-бла-бла....Народът май наистина ще си приготви винкели и павета....
18
0
 
8
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Тази жена съвсем изтъпя ! " Съдебната система да припознае себе си в съдебната реформа "?? Че кой друг да я прави, ББ и Кунева, барабар с ЦЦ ли ? Те май се имат за най големи прависти ! По вярното е, че им е удобно и изгодво да се месят във всяко по-важна дело и да командват как да бъде решено, понеже като мафиоти имат ползи от това, пълнят гуши. А лично тя е заслужил вредител на България !
17
0
 
9
 
! Отговори
1 преди 9 години
Стига вече с тези "академични,литературни и въобще ...турни и ...ични "изказвания.Няма ли в тая нещастна страна една истинска ЛИЧНОСТ,която да удари по масата с юмрук ,да каже истината и да предприеме истински действия.Туморът трябва да се ИЗРЕЖЕ от корен,без жал ио стига вече с това политическо слабоумие и словоблудство.СПЕШНА ДИКТАТУРА насочена към мафията и нейните политически метастази.
16
0
 
9
 
! Отговори
непукист преди 9 години
За каква съдебна система говори Пръмова ?Няма ли да каже две думи за другия вице и ще посочи ли има ли бяла държава в която да има вице с присъда (обжалвана в момента) и за изчаквателната позиция на съда за да види на къде ще духне вятъра?
15
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
tazi krivoustata komunisti4eska babi4ka se uredi s post i se pravi na vajna
14
0
 
2
 
! Отговори
pluga преди 9 години
V MOET0 SELO NA TAKIVA PRAZNI DUMI XORATI IM KAZVAT-D J U K I ZA FASUL!!!!!!! K O G A R E A L N O P R O I Z V O D S T V O MA A aaaaaa.?!?!?
13
0
 
0
 
! Отговори
now how jeanne d преди 9 години
nai-novata i darjava pokazva smeli stari formi in the word juri system & economic
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аве аре стига с тая евроовцаАман от брюкселски ибрици.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Sadebnata sistema e nai boleznenata tama na Balgaria. Dokato ne se brakne v djoba na darjavnicite i prodajnicite na Balgaria, dokato ne vleznat sahstite hora zad reshetkite shte ima zloupotreba ot ministri i depotati, i darjavni chinovnici po visokite etaji.Razkrivat se mnogo zloupotrebi logichno e da si otgovorim zashto niama ministri v zatvora. ?!!
10
2
 
10
 
! Отговори
историк-анализатор преди 9 години
Почти всички съдии и прокурори са номенклатурни кадри на БКП-БСП-ДС . За да има реформа тях трябва да ги няма . Германия след втората световна война разпуснаха всички съдии и прокурори и назначиха хора до 35 години . Това друг начин няма , защото нацизма=комунизма .
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другарката Пръмова да каже някоя дума и за ГАБОНСКАТА афера и за посещението на групата (Андрей Делчев,Кунева-Пръмова и Гиньо Ганев) сформирана от правителството на професор Беров и за срещата им с президента Обонго от който научават ,че през габонски банки парите са прибрани от българи .Може би чак тогава ще има право да говори за правосъдие и реформи.