Бюджет 2015 нанася удар върху най-бедните, смята Миков

Той замразява редица социални плащания, смята лидерът на БСП
Обновена: 15 дек 2014 07:56 | 14 дек 2014 21:21, Красимир Ангелов
65
Бюджет 2015 нанася удар върху най-бедните, смята Миков
Снимка: БТА

Изготвеният от управляващите бюджет за следващата година нанася удар върху най-бедните, като замразява редица социални плащания и отнема по един хляб на ден на хората с минимални доходи, обяви председателят на БСП Михаил Миков пред bTV.

По думите му Бюджет 2015 натоварва България с рекордни за последните 15 години дългове.

Още по темата

"Това е бюджетът с най-голяма задлъжнялост от много години насам. За първи път България ще плаща около 1 млрд. лихви годишно. Подобна огромна сума страната ни не е плащала през изминалите 10 - 15 години”, посочи Миков и добави, че България има нужда от стабилност, но мерките, които е предприело правителството, ясно показват отсъствие на социална чувствителност и солидарност към хората.

Миков определи финансовият план за 2015 година като "бюджет на социално-икономическа стагнация".

"В Бюджет 2015 се замразяват 14 социални плащания. Връщаме се към подход, който беше известен от първото управление на ГЕРБ – замразяване на помощите за майчинство, на помощите за деца, за първокласници, отнемане на една четвърт от инвалидната пенсия, която се предоставяше на хората с увреждания. Това са все неща, които определят управлението като дясно”, подчерта председателят на БСП.

По отношение на идеята на премиера Бойко Борисов в България да се създаде общоевропейски газов хъб, Михаил Миков подчерта, че инвестицията в подобен проект трябва да бъде осъществена от нашата държава. „Това може да стане чрез държавно дружество, но може да има и частен характер”, подчерта той.

Михаил Миков коментира и изчезването на бившия председател на ДАНС Петко Сертов, като заяви, че се надява, че той е жив и здрав. "Познавам го и сме работили заедно по времето, когато бях вътрешен министър", припомни председателят на БСП.

На въпрос защо левицата не e печелила скоро избори, Миков беше лаконичен: "Не сме спечелили доверието на хората”. По думите му до пролетта ще има нов конгрес на БСП, но на него няма да се избира председател.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И да си говори Миков,кой ли го слуша.Белгария сега е държавата на Криско /Дриско/ и Боко Тиквата. Пази боже България ,че както е тръфнало отиваме на затваряне.
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Язък яд мее за ДПС и БСП толкоз хар4ене на пари цяла банка оглозгаха,толкоз разправия по турция по автобусите по Софя .Страхотна работа Доган е казал 4е само това нее о4аквал тая 4етворна коалиция.Тои е мислил до последно 4е пак тои 6тее в правителството ама уви.Язък нее спал горкия от 2 седмици.Искал дасе гръмне.На 6трек са били за власта БСП ДПС И АТАКА.ХАХАХАХА.
32
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига им толкоз цели 69 години видяхме какво ни дадоха нито работа нито ни6то само бои и е.ане и разселване като животни.На запада има и работа и демокраця и пари и свобода.Мръсен 4ервен ***.Опитахме 70 го със Москва сега 6те опитаме 70 г със западът.Аидеее.
31
0
 
3
 
! Отговори
nedkodd преди 9 години
мишо Първанов ти каза НАЗДРАВЕ!!!
30
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миков престани да съботира6 правителството.Със твоите изми6люотини.Управиси вътресната *** в БСП.Стани6ев те сложи там а хоръта не обичат Стани6ев изоб6то.Една 6епа разбоиници са по краи теб от около 10 човека.Те те крепят.Ти неси за там.Подаи си оставката ***.На гн Борисов неможе6 даму стигне6 малкият пръст.
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой нормален човек не иска да плаща за пропаднала ***, която е свикнала да живее на гърба на някой друг!
28
1
 
5
 
! Отговори
кали преди 9 години
и що за политика е това ???
27
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Данъците за богатите не скачат, а се увеличават данъците върху най-бедните,
26
2
 
12
 
! Отговори
Мирянин от 218 преди 9 години
И вие ,,социалистите,, сте барабар Петко с крадливите мъже.Народа не ви вярва, хубаво е да се отстраните от пътя му-той сам ще се оправи с другите.
25
0
 
12
 
! Отговори
se преди 9 години
Приказката за социалното приключи с ерата,, Костов". Като се разграби държавата няма как да е има тази функция! Сега всичко е обсебено от алчност във власта! Тези милиарди ще са за малцина! Тези малцина няма да живеят тук! А далаверата ще блесне скоро но времето е най добрия съдник!
24
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Във виното е истинатаЖалко,че някой политик трябва да си сръбне,за да чуем истинатаНародът живее в бедност!Факт.Управляват ни мутри
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що постоянно се заяждате с човека, че пиел?Ами той да не е шофьор или лекар? Да, шофьори, пилоти, лекари не могат да ходят на работа пияни. Такава им е работата, отговорна.Е, и други професии са отговорни и не е хубаво хората да ходят пияни на работа - зидари, стругари, дори и чистачи...Но Миков какво?
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
mishe,mishe rakiata preci i na zaria i padaria.mishe triabva da izberesh ili rakiikata ili partiata.
21
1
 
14
 
! Отговори
Дядо Генчо преди 9 години
Апропо -Вие и вашата партия какво направихте за бедните гус'ин Миков,не мога да кажа другарю,защото сте богат и няма как да сте от пролетариата,Вие сте завършен капиталист,както и вашата партия пълна с олигарси.Извинявайте ,ама по-голямо лицемерие...е па такова на сум виждал !!!Нема такова животно !Лека нощ гус'ин Миков,знам че спите в златен кош...ама на другия свят нема да може да го отнесете,ако не знаете да ви кажа .
20
7
 
20
 
! Отговори
mikof преди 9 години
Миков, вие не нанасяте удари на най-бедните, а на цялата държава, така че в когато става въпрос за това е най-добре да си мълчите и служите на народа си! А не на турци или руснаци!
19
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АМ ЧЕ ТО ИМАЛИ БЕДНИ В ТИКВОЛАНДИЯ? ЩОТ АЗ НЕВИЖДАМ ТАКИВА. КАТО ГЛЕДАМ КОЛА ДО КОЛА МЕЗОНЕТ ДО МЕЗОНЕТ. ТОА МИ ГОВОРИ ЗА БЕДНИ. ЧЕ ТО ПРИ ВАС МАЙ БЕДНИ НЯМАШЕ. А? ВСИЧКИ БЯХА С ПО 1000 ЕВРО ЗАПЛАТИ? ПРИСМЯЛА СЕ КУКАТА НА КРИВОТО ДЪРВО. И ТИЯ СА КАТО ОНИЯ ПРЕДИ ТЯХ. А ПРЕДИ ТЯХ БЕШЕ ТОЧНО ТИ ДЕТО ГОВОРИШ ЗА БЕДНИ. АМ ЧЕ ЗАЩО ДОКАТО БЕШЕ НА ВЛАСТ НЕ ГИ НАПРАВИ БОГАТИ БЕ СМУКАЧ? ТИКВАТА НЯМА ДА ГИ НАПРАВИ БОГАТИ. НО ЗА СМЕТКА НА ТОВА ЩЕ СТАНАТ ОЩЕ ПО БЕДНИ. И ПАРИ ЗА ХЛЯБ НЯМА ДА ИМАТ.
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Все едно и също се повтаря при всички,следователно са назначени от някого
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво стана със СерГей?
16
7
 
9
 
! Отговори
Сигурно преди 9 години
е така другарю Миков, но ще е много по-малък от удара, който вие нанесохте на България!Наздраве!
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бат Мишо наздраве.