ДПС готви всяка сряда "жив летопис на политическата репресия"

Станислав Анастасов: Да си член на ДПС значи да си незабавно уволнен
Обновена: 17 дек 2014 11:59 | 17 дек 2014 10:34, Камелия Цветанова
47
ДПС готви всяка сряда "жив летопис на политическата репресия"
Станислав Анастасов. Снимка: БТА

ДПС заплаши, че всяка сряда в парламента ще съобщава имената на уволнените държавни служители, които са припознати като близки до партията.

От ГЕРБ обаче се оправдаха, че по време на предишното управление са били отстранени професионалистите и са били назначени партийни кадри без опит и сега това трябва да се промени, за да заработи държавната машина.

"Да си член или симпатизант на ДПС означава да си незабавно уволнен",оплака се от името на движението Станислав Анастасов.

Той припомни, че преди четири месеца на среща при президента Росен Плевнелиев беше постигната договорка за плавен политически преход, което означава да няма реваншизъм.

"ДПС има дълга памет и няма как четири месеца да изчегъртат това споразумение, уви първата стъпка на служебния премиер Георги Близнашки беше политическа чистка и уволнения на кадрите на ДПС. След включването на РБ във властта са уволнени още над 100 души от администрацията, назначени след конкурс, но припознати по един или друг начин от ДПС“, коментира Анастасов.

Според него тази репресия е несравнима дори с червените и сините метли и заради това всяка сряда ДПС ще представя "жив летопис на политическата репресия" и ще изчита имената на хората, които са били уволнени.

Цвета Караянчева от ГЕРБ обаче не остана длъжна на критиките и обвини, че година и половина правителството на Пламен Орешарски безцеремонно е уволнявало кадри с кариера в  администрацията, които не са имали нищо общо с членство в ГЕРБ, но са работили по време на първия мандат на Бойко Борисов като премиер.

"43 000 човека за една година бяха уволнени. Те бяха с доказан професионализъм, но бяха назначени не калинки, а бръмбари, хора с партийно минало, хора, които са израсли в партийните централи“, обвини тя.

Според нея заради това сега трябва да се правят промени, за да покаже властта на Европа, че стабилността се връща.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
Исмет преди 9 години
На всички коментари, които са против ДПС един голям среден пръст!!!!Хайде Убав ден.Ей заради такива като вас го има ДПС, защо мразите турците????
41
0
 
1
 
! Отговори
Бан Янука преди 9 години
35 е абсолютно прав, казвам ви го като свидетел. Гербери негербери, който и да е е нормално да разкара тия политески назначени доганци в администрацията. Тяхната работа е само да подписват каквото им се каже. Но мноого остават за махане - много време ги садиха там.
40
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 9 години
До Веселин Узунов-Заминавай си в Турция и се кефи там колкото искаш, тука е България, за Българи!!!
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво!Най-после настъпи лустрация за ченгетата от дпс
38
3
 
5
 
! Отговори
Син та лилав преди 9 години
Костов , най успешния политик ,който извади БГ от хипер инфлация в която ни вкараха комунистите с ДПС ,изкара турците от власта .
37
3
 
10
 
! Отговори
Отвратен преди 9 години
В стремежа си да покаже,че не е етническа партия,а истински защитник на народнитеправа и свободи,представител на всички етноси у нас,ДПС потърси(и за жалост намери)политически ренегати и службогонци от български произход като "недоразумението"Чобанов,финансов министър на Орешарски,както и о.р.ген. Симеонов,бивш началникна отбраната(Генералния щаб).Последният е позор за българското офицерство,заменилклетвата за вярна служба на Родината с тлъстите сребърници на издържана с турски парипартия!
36
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако искате и в шестък ни показвайте от Движението за простаци и садисти как ваши кадри са уволнени. От това може само да ми стане хубаво на душата, че еничари и човечета със средно образование без грам знания по български език вече не взимат заплатата, която целия български народ плаща!
35
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дпс и иван костов(истите) са най-голямото зло за Р.БЪЛГАРИЯ.
34
0
 
11
 
! Отговори
изнервен преди 9 години
Ами изкарайте ги тези списъци. Тъкмо на прокуратурата и съда ще е по-лесно да знаят кого да вкарват в затвора.
33
1
 
18
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Може би от ДПС смятат, че само те имат правото да уволняват и назначават хора дето даже не знаят и български, пфу!
32
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да си член или симпатизант на ДПС означаваше доскоро да си незабавно назначен, независимо какъв масажист, теляк или овчар си. Така че ТРАЙ, еничарче гнусно!
31
1
 
20
 
! Отговори
койчо преди 9 години
Алоо ДПС, кат ядохте офчите кифтета не ривахте! Сега голям рев, голяма работа! Хак да ви е!!!
30
15
 
3
 
! Отговори
Веселин Узунов преди 9 години
Ще дойде и нашето време. Който не е от ДПС аййй шута.Каурите си мислят ,че могат да ни спрат с тяхните глупости. Само тричане и бой за тях.
29
1
 
5
 
! Отговори
<<<<< преди 9 години
Не разбрах , Калина от ГЕРБ с фалшивата Диплома от Германия сега в Затвора ли е или на Карибите като останалите примерно Тодор Живков
28
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това заслужавате вие крадлива мазна *** от дпс, дето само за лапане мислите и да си пълните черните каси и дето покрай вас лъха на гнило и на измама.
27
6
 
3
 
! Отговори
FBI преди 9 години
Калина Илиева от ГЕРБ представя диплома за завършена магистърска степен от Висшия институт по техника и икономика в Берлин, която по-късно се установява, че е фалшива.
26
1
 
1
 
! Отговори
antoaneta.ardashes преди 9 години
Ако започнат всички да пишат ще излезе,че цяла българия са репресирани от системата на Тошо.
25
14
 
4
 
! Отговори
тт преди 9 години
Властта се връщала...на пожарникарско равнище!
24
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правилно до преди една година за да си назначен трябва да си член ва ДПС. Всеки се е сблъсквал с такива назначени служители , които на монитора викат компютър.
23
2
 
8
 
! Отговори
дo: 23 преди 9 години
Да ти припомня кои беше с ФАЛШИВА ДИПЛОМА:Бившият директор на Държавен фонд Земеделие Калина Илиева от ГЕРБ няма диплома за завършено висше образование в Германия и нещо повече - никога не е посещавала лекции във Висшия институт по техника и икономика в Берлин.