ДПС готви всяка сряда "жив летопис на политическата репресия"

Станислав Анастасов: Да си член на ДПС значи да си незабавно уволнен
Обновена: 17 дек 2014 11:59 | 17 дек 2014 10:34, Камелия Цветанова
47
ДПС готви всяка сряда "жив летопис на политическата репресия"
Станислав Анастасов. Снимка: БТА

ДПС заплаши, че всяка сряда в парламента ще съобщава имената на уволнените държавни служители, които са припознати като близки до партията.

От ГЕРБ обаче се оправдаха, че по време на предишното управление са били отстранени професионалистите и са били назначени партийни кадри без опит и сега това трябва да се промени, за да заработи държавната машина.

"Да си член или симпатизант на ДПС означава да си незабавно уволнен",оплака се от името на движението Станислав Анастасов.

Той припомни, че преди четири месеца на среща при президента Росен Плевнелиев беше постигната договорка за плавен политически преход, което означава да няма реваншизъм.

"ДПС има дълга памет и няма как четири месеца да изчегъртат това споразумение, уви първата стъпка на служебния премиер Георги Близнашки беше политическа чистка и уволнения на кадрите на ДПС. След включването на РБ във властта са уволнени още над 100 души от администрацията, назначени след конкурс, но припознати по един или друг начин от ДПС“, коментира Анастасов.

Според него тази репресия е несравнима дори с червените и сините метли и заради това всяка сряда ДПС ще представя "жив летопис на политическата репресия" и ще изчита имената на хората, които са били уволнени.

Цвета Караянчева от ГЕРБ обаче не остана длъжна на критиките и обвини, че година и половина правителството на Пламен Орешарски безцеремонно е уволнявало кадри с кариера в  администрацията, които не са имали нищо общо с членство в ГЕРБ, но са работили по време на първия мандат на Бойко Борисов като премиер.

"43 000 човека за една година бяха уволнени. Те бяха с доказан професионализъм, но бяха назначени не калинки, а бръмбари, хора с партийно минало, хора, които са израсли в партийните централи“, обвини тя.

Според нея заради това сега трябва да се правят промени, за да покаже властта на Европа, че стабилността се връща.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
19
 
! Отговори
ТОДОР преди 9 години
За българите, членове на ДПС е ясно, че по кариеристични подбуди се е записал в тази партия. Сега да не реват като ги гонят. Техните патрони гониха други хора преди това, преди други бяха гонени. Това е балканския манталиттет.
21
0
 
17
 
! Отговори
Бай Цало преди 9 години
А като ви вадят зъбите, боли ли?
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kato vidih bat cali iti stava usno za dpc
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ТВИзвинявай, но няма такова нещо - Лафка. Веригата на Пеевски е Lafka - някаква измислена дума, сигурно чуждица. Ако беше на български трябваше да е Лавка с В - идва от лавица. Или са го написали на латиница, за да разбират чужденците за какво става дума, но с правописна грешка.
18
0
 
18
 
! Отговори
DSK47 преди 9 години
Политичвска ***!
17
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да си българин и да си член на ДПС означава да си продажник по душа, гнида, *** и ***.
16
0
 
18
 
! Отговори
ТВ преди 9 години
Ама как не, като са налазили навсякъде по държавните и общински администрации! Защо не работят на свободния пазар техните членове - програмисти, счетоводители, шофьори, работници като нас - ами са все наместени удобно в някоя администрация? Освен това Делян Пеевски сега може да назначи уволнените да продават цигари в Лафка....
15
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО Е ТОЛКОВА ЗЛЕ:)))))НЯМА ДА ИЗКАРА И ЗИМАТА :)))))))ВСЕКИ ДЕН БОЙ В ПАРЛАМЕНТА:)))))))СЛЕД НОВА ГОДИНА, ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ СЛЕД МАСОВ ПОБОЙ, МЕЖДУ ДЕПУТАТИТЕ НА ЧЕТВОРНАТА КОАЛИЦИЯ :))))))ОТИДОХА ДА ПРОДАДАТ БЪЛГАРИЯ НА ГЕРМАНИЯ, НО И БЕЗ ПАРИ НЕ НИ ИСКАТ :)))
14
5
 
27
 
! Отговори
избирател-безпартиен преди 9 години
Щом БСП и ДПС реват това е добре за България . Всички супер калинки от тези две партии вън от държавните служби . Тези *** фалираха държавата само за една година .
13
1
 
32
 
! Отговори
СС преди 9 години
Щом ДПС реве на умряло значи пътя е правилен!Всички в тази измислена партия сте за затвора, а кадрите ви не знаят български и не могат да пишат на кирилица!
12
1
 
10
 
! Отговори
до 1 (В. Узунов) преди 9 години
Веселине, признай си че си грозен ***.ал, на който всекидневно *** бургии му го набиват в ан.лния отвор.
11
2
 
38
 
! Отговори
Хайдут преди 9 години
Ако ДПС реве всеки ден - държавата е на прав път.
10
2
 
34
 
! Отговори
Един Българин преди 9 години
Е те "кадрите" ви ги видяхме - само *** и неграмотници. Как искаме администрацията да работи с такива хора. После сме били губели пари от ЕС еми ще губим с такива "кадри" и то много от тях на ръководни постове. Пълна трагедия сте.
9
1
 
27
 
! Отговори
shady преди 9 години
Тоз недъгав и *** еничарин Анастасов к'ви ги дрънка изобщо. Първо ДПС е една корумпирана и продажна мафиотска шайка и за никакви кадри там не може да става дума. Освен това защитават и радикалния ислям. Второ няма да е зле медиите да престанат да дават гласност на това какво мислели, какво предлагали, от какво били недоволни от ДПС. Просто трябва да се игнорира всичко, което идва от тази мафиотска структура. Трето няма да е зле нашият т.нар. конституционен съд да се задейства спрямо ДПС-то.
8
2
 
20
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
ДА СИ ЧЛЕНН НА НЕЗАКОННАТА ПАРИЯ ТОЕСТ ТУРСКО РУСКО МАФИОТСКАТА СТРУКТУРА ДПС ОЗНАЧАВА САМО ЕДНО..ЧЕ СИ КРИМИНАЛЕН ПРЕСТЪПНИК..ТОЕСТ ЩЕ ПУБЛИКУВАТЕ ИМЕНАТА НА ХОРАТА НА КОИТО МЯСТОТО ИМ Е ОТДАВНА В ПАНДЕЛАТА..ТОЕСТ ВЪРШИТЕ РАБОТАТА НА ПРОКУРАТУРАТА..БЛАГОДАРЯ..ВСИЧКО ЩЕ ЗАВИСИ ОТ СЪДЪТ СЛЕД ТОВА..ЕДИНСТВЕНОТО СЪМНИТЕЛНО Е В КАКВА КИЛИЯ ЩЕ ПРИБЕРАТ ЗУРЛАН СЛАНИНЧЕВ -ПОРАДИ РАЗМЕРИТЕ МУ
7
2
 
20
 
! Отговори
Киро преди 9 години
Тоя недорасъл пингвин, който стана министър без да има и 1 ден реален трудов стаж и лъжлива диплома, сега реве за другите него подобни! Да не говорим, че замени любовницата на Доган. Няма да ме учуди, ако е и негов син. Сега е ред на ГРОБ-СДС да дадат постове на родата и любовниците!
6
1
 
19
 
! Отговори
Оридо преди 9 години
Сега каке ,болили, боли ли ?..като ви вадят зъбките един по един... ДПС е болестно състояние което налага моментална ампутация. Памет имали, алооуууу ферхундето...българският народ има памет за 500 години.. а за всички тези белички кариеристчета дето се вляха в редиците на дойната "свинкя" ДПС ..се полага присъда за измяна на Държавата..всички се досещате каква е присъдата за тези родоотстъпници.
5
1
 
21
 
! Отговори
до Местан преди 9 години
Местан, ще затънеш в НЕПРОДУКТИВНО говорене с тези СРЯДИ!Ще УВЛЕЧЕШ и другите да ИЗБРОЯВАТ КОЛКО ХОРА е съкратило ВАШЕТО правит. на Орешарски!МЕСТАН, не получавате ГОЛЕМИ заплати да се ДЪРЛИТЕ и за НИЩОПРАВЕНЕ!!ГУбите НИ ВРЕМЕТО! Нарочно ли, Местане, започваш КОНТРАПРОДУКТИВНИ инициативи??? ЗАКРИЙТЕ я тази АНАХРОНИЧНА "партия" ДПС- нищо полезно и разумно не излиза от НЕЯ!!!
4
1
 
15
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
какво пак Помашката партия реве бе. ДПС = Движение на Помаците за Свинско. няма свинско за вас бе. разберете, доган ефенди каза, че в корана пишело, че помаците не могат да ядат свинско. точка.
3
1
 
35
 
! Отговори
избирател-безпартиен преди 9 години
С този номер на ДПС вече ни клатят 25 години. Вечно репресирани и ощетени за нещо си . Всички кадри на ДПС по правило са ниско образовани и елементарни . Основното им занимание е да гледат риба по язовирите като заваряват преливниците и да бракониерстват в горите като изнасят дървесината за Турция . По тази причина половин България се наводни . Не само уволнение ами и в затвора .