Политиците да решават кризите, не да ги задълбочават

Президентът: Отказът от реформи ще доведе до нестабилност
Обновена: 1 яну 2015 07:58 | 1 яну 2015 07:55,
75
Политиците да решават кризите, не да ги задълбочават
Снимка: БТА

Политиците да проявят здрав разум и да оправдаят очакванията на гражданите за стабилност и развитие. Това призова президентът Росен Плевнелиев в новогодишното си обръщение. Той поиска от тези, които се занимават с политика, да докажат, че служат на обществото и работят в полза на хората.

Още по темата
„Да решават кризите, а не да ги задълбочават. Да търсят  съгласие и резултати по националните приоритети. Единственият път напред е да решаваме проблемите си, а не да ги отлагаме”, призова държавният глава.

Той описа изминалата година като трудна и белязана от политическа нестабилност. „Извънредни избори, нестихващи вътрешни и международни кризи. Сполетяха ни тежки природни бедствия и инциденти - невинни хора загинаха, хиляди загубиха домовете си”, каза президентът. Той изрази задоволството си от това, че българите не са останали безразлични към болката на сънародниците си, изпаднали в беда. „Хората отделиха от малкото, което имат, в съпричастност към бедстващите, социално слабите и бежанците”, каза той.

Президентът наблегна и на тежкото социално положение на много българи и припомни, че много от тях живеят под прага на бедността. „Възрастните хора, които получават недостатъчни пенсии, хората в неравностойно положение, стотиците хиляди безработни и семейства, които се  борят с трудностите, въпреки минималните доходи - всички те заслужено очакват от държавата солидарност и подкрепа”, каза той. Според Плевнелиев не бива да се самозаблуждаваме, че постигането на добър стандарт на живот става бързо и лесно, особено в период на световна криза.

„Но без мерки за подобряване на бизнес средата, за инвестиции и предприемачество, за образование и просветеност, за модернизация и ефективност, и без добро управление на публичния ресурс, ще изостанем още повече”, убеден е държавният глава. Той е убеден, че общественото желание днес е за стабилност, държавност и перспектива.

Президентът призова за кураж за извършване на реформите, защото отказът от тях щял да е най-прекият път към нестабилност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: реформипрезидент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плюнка ,стига с твоите евтини клишета. Върви измий чиниите, пусни пералнята, изглади, само глупости недей да ръсиш
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кажи го на тях - всеки ден сте заедно. Ние го знаем, не откриваш топлата вода. 25 години все това им повтаряме, а ти чакаш да дойде нова година и да ни изненадаш с нещо оригинално. Не стана. Изнервяш ни.
35
1
 
8
 
! Отговори
Хммммммммм преди 9 години
Тоз сопльо, как ли го -бе женка му?
34
1
 
11
 
! Отговори
Разликата .... преди 9 години
При социализЪма имахме едни другари, наричаха се ПРАВОИМАЩИ.При дУпекрацията имаме едни господа, наричащи се политически бизнесмени.Та за разликата де: - Другарите ПРАВОИМАЩИ си живееха охолно.....НО ... и на народеца подхвърляха някое кокълче. Образовани бяха хората, работа имаше и най-важното, като заспяха вечер знаеха, че утре децата им ще са щастливи. -А господата бизнесмени, май гледат само как да източат кръвчицата на работника, данъците да укрлият пред държавата и да тупат по корема
33
1
 
13
 
! Отговори
vladi преди 9 години
TOZI TRIABVA DA BUDE SUDEN ZA PREDATELSTVO !!!
32
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нима този плазмодий ни е президент? Той заедно с Буда са като навремето Луканов и Милко Балев.
31
0
 
17
 
! Отговори
аз преди 9 години
тоя кой е? някакво бостанско плашило в грозен костюм? и вие му викате призидент???:):):)
30
0
 
23
 
! Отговори
иван преди 9 години
Тоя пък кой беше? Откъде се взе? Прилича ми на една тиква! Всъщност стават две. Те формират представата за това тиквено пространство, което обитаваме. Докога, Боже?
29
0
 
23
 
! Отговори
Поредните ... преди 9 години
... празни приказки на Плевнелиев.
28
0
 
11
 
! Отговори
Герчо Стоянов Геров преди 9 години
Защо ще съдим Тодор Живков. Пред съда в Хага трябва да се изправи Отец Паисий, който пръв започва работа по българското Възраждане. Да се снемат портретите на ози светия и името му да се анатемоса и да се поставят портрети на Сюлейман Великолепни в Народнотосъбрание, зад гърба на президента и в училищата.
27
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мутльо !
26
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ни го завирайте и днес тоя *** мух.льо !Той и *** около него са за затвора за престъпления срещу народа!
25
1
 
10
 
! Отговори
FBI преди 9 години
Радио ''Ереван'' каза че през светлата 2015 година Тодор Живков щял да бъде изправен пред Трибунала в Хага заради Възродителен Процес
24
32
 
3
 
! Отговори
Само ГЕРБ! преди 9 години
Мачкай Плевнелиев комунистите!
23
1
 
32
 
! Отговори
петров преди 9 години
кой ли му вярва
22
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква прокуратура, те един тефтер не могат да опазят на Местан щели да търсят сметка.
21
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бедствията и наводненията ще продължават и увеличават!Те са реален и действащ ефективен механизъм за "усвояване" на европейски средства от управляващите ни престъпни политически ръководители.В името на парите управляващите правят това,което и БОГ не си е и представял,че може да направи.В Добрич,в който водата се докарва от 90 км, ГЕРБ-овата управа спря автомобилния и въведе речен транспорт.Това могат и го правят само управляващи икономисти, финансисти и политици с ПРИРОДНО СКОПЕНИ МОЗЪЦИ!!
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
''че съм ***''Умен си и повечето са като теб - умни.
19
4
 
26
 
! Отговори
емигрант преди 9 години
смешкко, нито мъж, нито жена, пасва на ЕС. грабител на народа.
18
2
 
14
 
! Отговори
до архара преди 9 години
Тя прокуратура уморена от работа и купони, ще си копунясват до 14 януари ...