"Атака" отбеляза 71 г. от американските бомбардировки над София

Поискано е извинение от САЩ за убитите цивилни и обезщетение за щети
10 яну 2015 15:32, Елка Василева
201
"Атака" отбеляза 71 г. от американските бомбардировки над София
Снимка: БТА

Партия "Атака" излезе на протест пред вратите на американското посолство по повод 71 години от бомбардировките над София. Това съобщиха от пресцентъра на политическата формация.

 "Това е традиционен митинг на "Атака" по случай годишнината от варварските бомбардировки над столицата. На 10 януари 1944 г. се изсипват хиляди бомби над цивилното население от страна главно на американски пилоти, които не се спират пред това да убиват цивилни, да взривяват деца. Потомците на тези варвари сега са в този бункер, наречен американско посолство", е заявил лидерът на партията Волен Сидеров на протеста.

 "Атака" е поискала извинение от САЩ за убитите цивилни хора и обезщетение за щети. Сидеров е припомнил, че при бомбардировките над 12 000 сгради в София са разрушени, 2500 души са убити, над 5000 са ранени тежко, някои от тях са останали инвалиди за цял живот.

 "Америка е агресивна държава и го показва през всичките тези десетилетия след Втората световна война. Тя има над 70 военни намеси в различни части на света. САЩ в момента също се опитва да разпалят световна война с безумната политика, която водят", е казал Сидеров.

Той е посочил, че България в лицето на своето правителство не прави необходимото да бъдем независима държава и да водим политика, с която да се разграничим от действията на тези "световни гангстери".

Сидеров е коментирал и случилото се в Париж. Според него българските медии по повърхностен начин показват и тълкуват информацията оттам, без да правят задълбочен анализ. Той е заявил, че България е застрашена от подобни удари заради "глупавата политика на поредицата от български правителства и особено на външни министри".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още по темата: атакаСАЩбомбардировки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма случай наши пилоти да стрелят по скочили с парашут американци. Обратното е факт. Стрелят по И. Касянов, стрелят по И. Бонев и други. Въздушни пирати и ***!
64
1
 
3
 
! Отговори
до Василис преди 9 години
Но вие не вдигате паметници на българските войници в Беломорието, нали! И дядо ми дошъл от там през 1925, отива пак в родното си място през 1941 г. През 1944 г. местните гърци го молят да не си отива в България, защото според тях бил ,,ореос ке калос антропос''. Добър човек и убав!
63
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като дете помня как едно момче от София без ръце от китките надолу разказваше от какво е пострадал и е останал без ръце. Тъжно но истина. Останал е без ръце от бомба имитация на детска играчка. Познайте от кого е подаръка.
62
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
американците(евреите) ако се извиняваха за всички, които избиват, нямаше да могат да си кажат името от извинения. Най-голямото зло на света, което само Русия може и ще спре
61
3
 
13
 
! Отговори
До 76 преди 9 години
А, бе "Бранник" сбъркан...Колко българска земя държат руските ти врагове?Имала ли е изобщо някога Русия база в България?А колко наша земя държат безплатно американските ти приятели?Колко плащат американците за бази в Германия?А колко плащат на нас?(на нас плащат нула а ние носим всички разноски, понеже сме ги "ползвали свместно")
60
10
 
1
 
! Отговори
бай Онзи преди 9 години
Този вечно с черната риза ,зализан катоселски ерген , защо не поведе послушковчите си , па да гизаведе пред бащината си къща за да протестират защо са го създали? Чудя се утре каква муха ще му влезе в главата и за какво щепротестират!? Май само отчита дейност пред заблудените ,които гласуваха занеговата "партийка.
59
12
 
3
 
! Отговори
СТЕФАНОС ВАСИЛИОС преди 9 години
ВИЕ СТЕ УБИЛИ 60 ХИЛЯДИ ГЪРЦИ ЗА 4 ГОДИНИ..САЩ И АНГЛИЯ ПРОСТО СА СИ ИЗПЪЛНИЛИ СЪЮЗНИЧЕСКИЯ ДЪЛГ КЪМ ГЪРЦИЯ..И СА ВИ УДАРИЛИ ВАС.КАКВО ИСКАТЕ ??
58
1
 
14
 
! Отговори
???!!! преди 9 години
Мога да вдяна защо са ни бомбардирали, но хич не мога да разбера защо трябва да вдигаме паметници и да се кланяме на тези, които са пускали бомби върху нашите глави. Ама помня как едни наши видни дами и господа на откриването на този монумент се дупиха там угоднически и поставяха китки. Охранени отзад бяха нашите и добре се навеждаха!
57
0
 
9
 
! Отговори
мръсен циганин преди 9 години
до 65Уважаеми колега не ни управляват наследниците на комунистите ,а именно наследниците на онези които са били по затворите за това сега трябва да се върнат там, просто погледнете резултатите от управлението на едните и другите ,ако бяха комунистите сега щяхме да да бъдем като Беларус ,но тези са от към другия полюс капиталисти които не ги интересува народът!! Преди :НРБ ,Сега РБ мисля че виждате разликата!!
56
11
 
4
 
! Отговори
Сидеров ли? преди 9 години
"Атака" е поредното лошо нещо, което трябва да ни се случи, за да изпием чашата на заблудите си до дъно и да осъзнаем, че причините за лошото ни живеене не са личностите или партиите... Промяната или замяната на един лидер с друг няма никакво значение, ако не опитомим системата. Преди да иска извинение от американците, Сидеров трябва да поиска извинение от българските политици, нискочели пръдльовци - фашисти, обявили война на англичаните и американците, и причинили страховити беди на народа си.
55
13
 
2
 
! Отговори
Десен преди 9 години
Другари от Атака а защо върнахте на власт и ги крепихте повече от година БСП.Наследнича на БКП избила след 09.09 1944 год. хиляди българи.След 1941 год когато Бг обявява война на САЩ сме бомбандирани многократно и не само София. Бомбандирани сме и от самолети на СССР, това обаче дълги години се премълчаваше.
54
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сидеров е абсолютно прав за всичко и колкото по рано го осъзнаем толкова по дбре...С тази демокрация загубихме всичко...Ако се проведе референдум в подкрепа на РУСИЯ и против ЕС И НАТО ще призная суверинитета ни иначе отговорете ми за какво идва след няколко дни кери САЩ секретаря????????????????
53
17
 
2
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
Единствените ламтящи за Бьлгарски земи са руските ни врзгове
52
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
12 000 сгради в София са разрушени, 2500 души са убити, над 5000 са ранени тежко, някои от тях са останали инвалиди за цял живот... Това не са военни жертви, ами цивилно население и е било напълно излишно да се бомбардира , но така правят американците.
51
2
 
9
 
! Отговори
--------------- преди 9 години
Докато русофобите си приказват простотиите, събитията се случват и ако не се огледате и ослушате какво ви говорят русофилите и да ги послушате то ще изпуснете всички влакове! И когато поискате да спасявате държавата си ще е вече много късно! Вече ще сте роби! Имаме такъв опит през 14 век. След това пет века робство! Внимавайте нещата се повтарят! Докато служите на САЩ и ЕС някои ще ви анексират държавата за да строят джамии свободно!
50
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами ако нашата Армия беше застанала на Дунава срещу руските пьлчища, за да защити Бьлгария от окупация, тогава руснаците нямаше ли да стрелят срещу нас? Когато Америка ни бомби, ние сме били вьв война с тях! Заключенията на сайдера са ***
49
1
 
14
 
! Отговори
Златен лъв преди 9 години
Oт САЩ обезщетение - от умрял писмо.
48
9
 
3
 
! Отговори
ХА ХА преди 9 години
РУСКИ ПАТРИОТИ ...
47
13
 
4
 
! Отговори
Мюмюн преди 9 години
Сидер ага - извини се бе!
46
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Сащ и А глия бьлгарите обявиха война декември 1941 г., а русия ниобяви на нас война и ни пороби без никаква причина