"Атака" отбеляза 71 г. от американските бомбардировки над София

Поискано е извинение от САЩ за убитите цивилни и обезщетение за щети
10 яну 2015 15:32, Елка Василева
201
"Атака" отбеляза 71 г. от американските бомбардировки над София
Снимка: БТА

Партия "Атака" излезе на протест пред вратите на американското посолство по повод 71 години от бомбардировките над София. Това съобщиха от пресцентъра на политическата формация.

 "Това е традиционен митинг на "Атака" по случай годишнината от варварските бомбардировки над столицата. На 10 януари 1944 г. се изсипват хиляди бомби над цивилното население от страна главно на американски пилоти, които не се спират пред това да убиват цивилни, да взривяват деца. Потомците на тези варвари сега са в този бункер, наречен американско посолство", е заявил лидерът на партията Волен Сидеров на протеста.

 "Атака" е поискала извинение от САЩ за убитите цивилни хора и обезщетение за щети. Сидеров е припомнил, че при бомбардировките над 12 000 сгради в София са разрушени, 2500 души са убити, над 5000 са ранени тежко, някои от тях са останали инвалиди за цял живот.

 "Америка е агресивна държава и го показва през всичките тези десетилетия след Втората световна война. Тя има над 70 военни намеси в различни части на света. САЩ в момента също се опитва да разпалят световна война с безумната политика, която водят", е казал Сидеров.

Той е посочил, че България в лицето на своето правителство не прави необходимото да бъдем независима държава и да водим политика, с която да се разграничим от действията на тези "световни гангстери".

Сидеров е коментирал и случилото се в Париж. Според него българските медии по повърхностен начин показват и тълкуват информацията оттам, без да правят задълбочен анализ. Той е заявил, че България е застрашена от подобни удари заради "глупавата политика на поредицата от български правителства и особено на външни министри".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още по темата: атакаСАЩбомбардировки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей - не му се отваря парашута на Сидер -ага да управлява,а само като някакво малко кученце джафка! И сигурно не е в час колко хора са избити и осакатени от червения ботуш! Но изглежда ,че тези убииства са по-хуманни и за това не ги отразява!
24
11
 
6
 
! Отговори
Анти преди 9 години
Като гледам на снимката има само Бесни Страшни Пенсии и внучетата им, които не разбират защо са там. Кой знае колко им е платил онзи болния, за да се правят на интересни. Болния да заминава за Донецката република да се бие за справедливост. Кво ми се репчи толкова, един шамар живот носи.
23
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Затова ни презират всички на Балканите и в Европа,включително Германия. Защото винаги сме играли ролята на най голяма балканска *** и си въртим дирника като фурнаджийска лопата в зависимост от къде духа вятъра.
22
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ФЖНе са по-голям агресор от Русия, щом избитите са от руснаци и *** бързо забравяме, а американците виновни щото бомбандирали по време на война :)Циркаджии сте големи.
21
9
 
23
 
! Отговори
ФЖ преди 9 години
Не харесвам Сидеров,но напълно одобрявам протеста на "Атака" пред посолството на САЩ!Те са агресор и продължават и сега да бъдат такъв - война в Ирак,Афганистан,Сирия,Либия и след всяка тяхна намеса ,положението в тази страна става по-тежко!
20
6
 
17
 
! Отговори
fripp преди 9 години
Руснаците това, руснаците онова, ама България е единствената победена страна, която след ВСВ2 не само запазва територията си, ами даже и я увеличава. Не благодарение на Великобритания и САЩ.
19
3
 
7
 
! Отговори
до 28 преди 9 години
Това е съвсем вярно, но всички политици се правят, че такова нещо не са чували. Мисля, че докато не излезат наяве престъпленията на онези 45 години не можем да продължим напред. Но това не прави САЩ невинни в случая.
18
15
 
11
 
! Отговори
До 26 преди 9 години
Ми като сме били съюзници на Хитлер кво искаш да та правят бе тикво ?
17
14
 
5
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
От 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г. БКП и ДС репресират под различна форма над 300 000 българи, елита на народа. В тази цифра влизат убитите без съд и присъда след 9 септември 1944 г., осъдените и разстреляните от ,,Народния съд от декември 1944 г. до април 1945 г., избитите по най-зверски начин в затворите и лагерите, разстреляните при опит да избягат през границата на страната, изселените и малтретираните.БКП успява да унищожи и смаже повече хора, отколкото загиналите в Българската армия по време на Първата световна война от 1915 г. до 1918 г., и повече хора, отколкото турският а
16
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В ТЕЗИ БОМБАРДИРОВКИ НАД СОФИЯ СА УБИТИ МНОГО МОИ РОДНИНИ ПО МАЙЧИНА ЛИНИЯ. ТЯ ТОГАВА Е БИЛА НА 5 ГОДИНКИ. МНОГО НЕЙНИ НАБОРКИ И ПО ГОЛЕМИ ДЕЦА СА БИЛИ ОСАКАТЕНИ И УБИТИ ОТ БОМБИ ИГРАЧКИ КОИТО СА ХВЪРЛЯНИ ОТ ХАМЕРИКАНСКИТЕ И АНГЛИИСКИТЕ САМОЛЕТИ. А СЕГА ХАМЕРИКАНЕТАТА НИ СЕ ПИШАТ ПРИЯТЕЛИ. АРЕ У ЛЕВО БЕ ..
15
13
 
1
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
От 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г. БКП и ДС репресират под различна форма над 300 000 българи, елита на народа. В тази цифра влизат убитите без съд и присъда след 9 септември 1944 г., осъдените и разстреляните от ,,Народния съд от декември 1944 г. до април 1945 г., избитите по най-зверски начин в затворите и лагерите, разстреляните при опит да избягат през границата на страната, изселените и малтретираните. БКП успява да унищожи и смаже повече хора, отколкото загиналите в Българската армия по време на Първата световна война от 1915 г. до 1918 г., и повече хора, отколкото турски
14
5
 
3
 
! Отговори
acca преди 9 години
22 - не те ли е срам малко?
13
5
 
11
 
! Отговори
Georgi преди 9 години
Bolni ste vie... Volen e nai dobrata alternativa na tazi durjava, samo istini govori, ima destviq koito da me pravqt gord che sam Balgarin! Inache Volen e bolen a Borisov kakuv e ? a Oreshaka? A Dogan? Ami Karakachanov? Pitam vi az kakvi sa tezi psevdo patrioti? Do kolko e iskren Volen i kakvi sa mu realnite celi tova ne znam, samo znam, che edinstveno u nego vijdam kapchica nadejda za tazi pusta Balgaria, kofit obache, che u horata ne q vijdam taq nadejda.
12
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В тая *** държава се намери някой, да застане пред посолството на САЩ и да каже истината. От всички мазни политици единствен Волен се сети. За 70 години една плоча за жертвите не се сетиxме да сложим. Но иначе е много лесно: ТИ СИ НЕНОРМАЛЕН!ТИ СИ НЕНОРМАЛЕН! ТИ СИ НЕНОРМАЛЕН! ТИ СИ НЕНОРМАЛЕН!.....И ПР И ПР
11
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
tova 4u4illo volen kakvo iska pak ? kyde se byrka ? sled kato dade vlasta na dps predi 1 godina sega kakvo iska pak dps li ?mrysno gando syshtestvo
10
2
 
30
 
! Отговори
Адали Манадали преди 9 години
кой т,ва САЩ да се извинят ли? На кой да се извинят, на Дрезден ли дето избиха 250 000 жени и бежанци ласни с тяхот цяла Германия или на Хирошима и Нагасаки където направиха същото или на Виетнам където ликвидираха 2,5 млн. души ?
9
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Волен побесня пак
8
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Bolen e Palqcho za mangi! Tu kam Turcite tu kam Rusnacite!
7
23
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сигурен съм, че няма да пропуснат да протестират и пред руското посолство през есента, когато се навършват 100 години от обстрела на Варна от страна на руския флот.
6
18
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оня ден във Варна котва пусна Американски разрушител и това не е е трвожно??Тревожно е когато някой като Волен иска да ни се вдигнат доходите тъй че поне да сме близо до дъното а не закопани далече под него !!!!