Визитата на Джон Кери у нас – спирка на път за Париж

Дипломат №1 на САЩ ще изрази солидарност с жертвите на атентата
Обновена: 12 яну 2015 13:43 | 12 яну 2015 13:43,
45
Визитата на Джон Кери у нас – спирка на път за Париж
Снимка: архив Ройтерс

Държавният секретар на САЩ Джон Кери ще пристигне у нас ден преди да направи знаково посещение в Париж. US дипломат №1 ще бъде във френската столица в четвъртък и петък, за да изрази солидарност с близките на жертвите на терористичните атаки. Визитата идва на фона на критики към администрацията на американския президент Барак Обама, че не е изпратила високопоставен представител по време на вчерашния марш на справедливостта в Париж.

Още по темата
У нас Джон Кери се очаква да пристигне на 15 януари. Новината беше потвърдена официално от българското външно министерство малко след като тя се появи в българските медии, записали разговор пред неизключен микрофон между премиера Бойко Борисов и външния министър Даниел Митов. От официалната информация стана ясно, че по време на визитата си в България държавният секретар на САЩ ще се срещне с премиера, президента и външния министър.

Днес Кери отвърна на критиките, че Вашингтон не е пратил човек в шествието в Париж, и съобщи, че в марша са участвали помощник-държавният секретар Виктория Нюланд и американският посланик във Франция.

„Искам да подчертая, че отношенията на САЩ с Франция не се определят от един ден или един особен момент, това е дългогодишна връзка, която се основава на дълбоко споделени  възгледи и по-специално на ангажимента да споделяме правото на свобода на словото, каза  Кери, цитиран от Асошейтед прес и БТА.

Очаква се по време на визитата си в Париж Кери да разговаря с френския външен министър Лора Фабиюс и ще почете паметта на 17-те жертви на атаките.

Преди да посети България, дипломат номер едно на САЩ ще посети Женева. Там той ще се срещне с иранския министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф. Двамата ще обсъдят въпроса за преговорите по иранската ядрена програма.

Джон Кери обяви намерението си да посети Париж от Индия, където участва в икономически форум. На път за летището на индийския град Ахмедабад кортежът на американския дипломат №1 катастрофира, съобщи Ройтерс. В инцидента са участвали два от автомобилите от кортежа на Кери. Държавният секретар е пътувал в единия от тях. Пострадали в катастрофата няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: ФранцияСАЩДжон Кери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
3
 
! Отговори
2,000 убити преди 9 години
Чак днес американските новини съобщиха за жертвите на БОКО ХАРАМ - убити са 2,000.
28
0
 
1
 
! Отговори
Спящи Клетки преди 9 години
Американските медии съобщават че вътре в Америка има СПЯЩИ КЛЕТКИ на Джихадистите !В България също има , както и във всяка Европейска държава !На този фон , каква е позицията на Българското Правителство ? - Никой не го интересува за България, не ги интересува и за Париж - гледат да не е при тях ??
27
0
 
2
 
! Отговори
На Протести !! преди 9 години
Ще нападнат ИДИЛ в Сирия , и масовите бежанци - радикалисти и джихадисти Турция ще ги доведе до Българската граница - да ги предадат живи и здрави !Заповед - България да ги приема !
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кери отговаря , защо от амер.правителство не е нямало никой на марша в Париж . Винаги ще намерят думи да се оправдаят , само българските правителства се подчиняват сляпо . При тях няма дипломатически отговори в защита на Българските интереси , че не могат да препълват България с мюсолмани-бежанци , и ние сме клани като сега 10-12 в Парижката редакция !!София вярно е малка спирка за Париж , всички тук слушат !
25
0
 
7
 
! Отговори
ПРОТЕСТ СРЕЩУ САЩ преди 9 години
На 15 януари от 12,00 ч. при фонтана пред президентството всички родолюбиви българи на протест срещу американския диктат в родината ни! През януари 1944 г. 330 американски самолети хвърлят над София 1784 бомби, убиват 974 българи и раняват 710, разрушават 3731 сгради.И тая гад има наглостта да идва на визита в София по случай 61-вата годишнина от варварските бомбардировки???
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За пред мат'ряла версията е:"Визитата на Джон Кери у нас спирка на път за ПарижДипломат 1 на САЩ ще изрази солидарност с жертвите на атентата"А всъщност, ще нагледа послушковците си тук, които с помощта на USA се насадиха във властта - ББ, ЦЦ, ГЕРБ и слагачите от Деформаторския блок.Главната цел на визитата е, да нагледа вилаета и да раздаде нови задачи на агентите си.След всяко такова посещение на господар от САЩ, в България управляващите взимат някое катастрофално за България решение.
23
8
 
0
 
! Отговори
xxx преди 9 години
До морскиА теб ще те пуснем на селския бик с голямата бургия!!!
22
5
 
22
 
! Отговори
морски преди 9 години
Този да бъде посрещнат в България с тояги и камъни.
21
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На българите им трябваха доста години за да недолюбват руснаците. Сега за съкратени срокове ще се отвратят от американците. Няма да е лошо, оставен отворен микрофон, да ислъчи разговора между господаря и ибрика.
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ще спре да презареди, да пусне една вода и се поразтъпче малкоидеални условия имаме за целта, и без това ни рисуват като клекалото на Европа
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Виктория Нюланд? Колко знакова участничка за Европа.
18
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Парад срещу американски нашественици и продажното ни правителство!
17
1
 
31
 
! Отговори
Ники преди 9 години
Внимавайте сега ...до месец ще почне бурно обсъждане какви големи ползи ще имаме от шистовия газ ...Амин !
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой е по-умен -Джим Кери или Джон Кери ?! Мисля ,че е първия!
15
2
 
34
 
! Отговори
тренировка преди 9 години
Пожарникарят направи тренировка за срещата с шефа си Джон Кери. Тренингът включва: поклони, навеждания, сгъвания, разтваряния, пълзене, разтягания, лягания, претъркулвания, шпагати, плонжове, стречинг, ходене на ръце и на четири крака - на колене и на лакти, клякания, салта и всякакви други циркаджийски номера.
14
1
 
13
 
! Отговори
БРАННИК преди 9 години
Заведете го да види лагерите и хората в тях, моля ви.
13
0
 
30
 
! Отговори
погр ебален агент преди 9 години
Визитата на Джон Кери у нас е за да набива канчетата на колониалната си администрация.
12
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя същия преди няколко години заяви, че не знаел че семейството му е от еврейски произход, а брат му се оказа, че е някакъв шеф на еврейска организация....
11
1
 
8
 
! Отговори
23 преди 9 години
Пуснете му това видео и го питайте какво мисли по въпросаhttps://youtube/watch?v=Zv7BImVvEykСмеете ли?
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя сега Джон Кери ли е или Джим Кери ?Ще трябва да питаме мазача на филии с мас от село Банкя !