Задължителният вот няма да изкара хората до урните!

Местан: С него няма да реформираме политическата система
Обновена: 14 яну 2015 12:39 | 14 яну 2015 12:39, Камелия Цветанова
102
Задължителният вот няма да изкара хората до урните!
Лютви Местан на първото за годината заседание. Снимка БТА

Лидерът на ДПС Лютви Местан не смята, че задължителното гласуване, предлагано от ГЕРБ, е начинът да се повиши избирателната активност.

Той призова политиците да се изказват малко по-предпазливо по темата със задължителния вот.

Още по темата
"Залъгалка е, измама е, че чрез промяна в избирателната система може да се реформира самата политическа система. Има проблем, но той е на партиите, на нереформираността ни, на нашата немодерност и ако искаме да повишим избирателната активност, трябва да се модернизираме“, каза Местан.

Той обяви, че през новия политически сезон ДПС ще гласува съобразно своята програма.

„Ако някой изпитва в себе си реформаторска немощ и има нужда да търси изкупителна жертва, то нека да не търси ДПС да е жертва“, призова Местан.

В същото време разкритикува Реформаторския блок и обвини обединението в преяждане с власт.

Те се опитват да оправдаят управленската си немощ с някаква си саботаж на някакви си ДПС кадри в администрацията, това е откровена лъжа, посочи той и добави „дрън, дрън ярина“.

Местан призова управляващите да предлагат най-сетне програмата си, за да не се налага в опредени ситуации ДПС да спасява интересите на бизнеса, както и националните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
3
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Тоя много се пени напоследък, нещо нервничък изглежда. Което значи само едно - ТРЯБВА ДА ИМА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ, НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ. А, И ДА НЕ ЗАБРАВЯ - ВЪВЕЖДАНЕ НА ЦЕНЗ ЗА ГЛАСУВАНЕ, КАТО И ХОРА, КОИТО НЕ ЖИВЕЯТ ПОСТОЯННО В БЪЛГАРИЯ ДА НЯМАТ ПРАВО НА ГЛАС!!!!
78
1
 
2
 
! Отговори
Гласоподавател преди 9 години
Я па тоя! Той ще ни говори за избирателна активност,че трябвало да се модернизира?! Местан под модернизиране сигурно разбира да кара със самолети в България поклонниците от Мека и те да гласуват?! Политическо спокойатвие ще настъпи с изчезването на тая измислена партия ДПС, в която съвсем не се мисли за благото на България и българския народ!Като бяхте досега в управлението какво направихте,бре,Местане?! Само поразии!
77
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Местанчо ти как ги возиш до урните всичкибаби Айшета ???Да не говорим за Българските еничери които храниш и изискваш от тях да могат да джавкат?? О тговори на къде изпрати твоя послушко БИСЕРОВ ?
76
1
 
10
 
! Отговори
Ботев преди 9 години
Стане ли дума за задължително гласуване,на Местан нещо му се пресира и започва да реве.Кофти е като не си във власта.Нали ***?
75
0
 
0
 
! Отговори
demo преди 9 години
da pitame bg/tr naroda "iskate li zadaljitelno da glasuvate v bg?" s otgovor "da " ili "ne"po bg/tr radioto, a bg/tr naroda da ni otgovori s preporachani pisma po bg post do bg/tr praznika 19 fevruari 2015 godina. da ni sa razkarva naprazno planinata, de...
74
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако е добър, ще остане и втори мандат. След втори мандат може да предложи негов чирак или по-млад примерно да го замести.
73
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма кой да ги чака 25 години си заминаха и положението става все по-зле,
72
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Швейцария се сменят на 1 година и даже всяка година има референдуми. Нали искат да е демократично управление и повече хора да участва в управлението а не само една и съща шайка. Който се е доказал, ще продължи да работи и на по-ниско ниво, ще се намали корупцията и купуването на гласове.
71
3
 
5
 
! Отговори
internetlumpen преди 9 години
Продажни и корумпирани до безсъзнание ***, Аз ли съм виновен, че не ви харесвам бе! Няма да се спрете перманентно да газите като невежи трактористи Върховния закон. Това, че 25 години управляващите много грижовно развъждахте *** и неграмотни, не означава, че задължително трябва да Ви гласувам,за да балансирам липсата и тоталния провал на държаваната политика. Отказвам да бъда употребяван за прикриване на потопа от вашите провали и некадърност.
70
1
 
5
 
! Отговори
до 86 преди 9 години
Кратките мандати не са решение. Те тая една година само ще се учат на държавно управление... или ще крадат, щото ще знаят, че втора година няма да има така или иначе.Нашият проблем е, че винаги изхвърляме зърното с плявата. Една от глупостите на партийното управление е екипността. Всички си отиват заедно на края на мандата. Свестните заедно с некадърните. Нямаме толкова голям потенциал от кадърни хора, че да ги изхвърляме, само защото предложилите ги вече не са на власт...
69
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-кратък мандат например 1 година за депутат и кмет и да няма прави на повече от 2 мандата като висш чиновник иначе Борисов изкара вече 20 години в МВР, кмет, премиер и т.н. като номер 1 в листата на ГЕРБ без обаче да е показал някакви резултати.
68
0
 
9
 
! Отговори
ж.Клуни преди 9 години
Местане,ще се реформира политическата система и още как но ти се страхуваш от това и искаш още дълго да сме в първобитния строй но ние не желаем такъв живот който ти ни предричаш.Живей си го ти .
67
1
 
6
 
! Отговори
Надя преди 9 години
Като говориш така а не обратното естествено че няма да отидат да гласуват задължително.Вместо да агитираш бъл.граждани точно това да направят ти господин Местон точно обратното говориш,контра на всичко което ще е добре за всички ни.Не искам да те слушам,бръщолевиш небивалици и това е от страх защото се засяга твоят интерес.Не престана със сметкажииското си поведение ей .
66
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Българинщом местан е против - значи предложението е правилно
65
3
 
4
 
! Отговори
_ преди 9 години
В случая е прав, макар и съвсем не по причините, които се опитва да изложи.Задължителното гласуване само маскира истинските системни проблеми, като рисува една весела картинка с ~100% избирателна активност, докато реално няма никакъв реален избор и никакви алтернативи. Истинското решение е да почне да се чува гласа на народа. За тая цел трябва да се изравнят изцяло правата на непартийните с партиите и да се улесни максимално предлагането на кандидати отдолу. Време е партокрацията да си ходи.
64
0
 
3
 
! Отговори
seira преди 9 години
До Бонапарт 75:НЕ СИ ПРАВ БРАТКО!ОЩЕ ХРАНИШ ФАЛШИВИ ИЛЮЗИИ...ЦЯЛАТА ТАЯ "ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА" ТРЯБВА ДА ОТИДЕ НА "БУНИЩЕТО НА ИСТОРИЯТА"!НИКОЙ ОТ ТЯХ НЕ Е "НАШ". НИЕ С ТЕБ И НАРОДА - НЕ СМЕ "ТЕХНИ".ИЗХОДЪТ Е ЕДИН:136 ГОДИНИ СТИГАТ!ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДА!!!
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До TPE3BEHЕлектронно гласуване е опасно за страната, защото ще могат да гласуват много ислямисти или даже хора с два и повече паспорта, които обаче не са българи.
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хората ще излязат на улиците да гласуват и тогава ще стане страшно.
61
0
 
12
 
! Отговори
Бг преди 9 години
Не спира да реве че не е на власт. То 20г. в управлението са сладки, но стига толкова. България няма нужда от ДПС
60
0
 
13
 
! Отговори
Бонапарт преди 9 години
Местан е в паника. Времето му изтече. Тия години на власт-СТИГАТ. Със задължителен вот ще имат 7 депутата най-много. А сега де? БСП ДА НЕ ПРАВИ ПОВЕЧЕ ГРЕШКИ ! Само грешката ДПС й стигат. Да са по-разумни и да се сработят с ГЕРБ-нямат друг изход! Ще е добре за България.