Успее ли съдебната реформа, и правителството ще успее

Борисов спря големите енергийни проекти, заяви Румяна Бъчварова
18 яну 2015 13:15,
62
Успее ли съдебната реформа, и правителството ще успее
Снимка: БТА, архив

Съдебната реформа е ключът към успеха на сегашното управление. Това заяви вицепремиерът Румяна Бъчварова пред БНР.

„Мисля, че има консенсус, че съдебната реформа трябва да се случи. Големите разминавания започват и ще продължат за начина, по който тя трябва да се случи”, поясни Бъчварова. По думите й управляващата коалиция не изключва възможността отделните партии да създават собствено мнозинство в парламента по различните рефрми.

Бъчварова заяви, че няма реформа, която да носи смисъл, без спрямо нея да има негативна обществена реакция. „Даже с министър Иванов си говорихме, че това е началото на един дълъг процес, който ще има изключително много трудности”, допълни още Бъчварова.

„От миналата седмица има вече конституиран Съвет за развитие. Това е един орган към Министерския съвет, в който ще бъдат обсъждани всички спорни въпроси на коалицията,които са свързани със стратегическото развитие – той така беше и създаден този съвет през първият мандат на ГЕРБ. Аз съм председател на съвета и в този смисъл това е една от моите отговорности и от моите приоритети”, уточни Бъчварова.

Румяна Бъчварова коментира визитите на държавният секретар на САЩ Джон Кери и на външния министър на Великобритания Филип Хамънд у нас. Вицепремиерът разчете двете визити като заявяване на категорична покрепа към правителството и премиера Бойко Борисов.

Бъчварова заяви още, че именно премиерът Борисов е човекът, спрял трите енергийни проекта – АЕЦ „Белене”, нефтопроводът „Бургас-Александруполис” и газопровода „Южен поток”. По този начин според нея Борисов е дал силен сигнал към външните ни партньори. По думите на Бъчварова България е показала, че има последователна политика спрямо Русия, на която до скоро сме били скрит съюзник.

Още преди втория мандат на ГЕРБ Бойко Борисов е показал на Вашингтон разграничението си от руските интереси в България, заяви още Румяна Бъчварова. Според нея няма категорични доказателства за ползата от т.нар. проекти от „Големия шлем“, които Борисов е прекратил.

Румяна Бъчварова коментира и евентуалното участие на премиера Борисов в президентските избори. Бъчварова заяви, че към момента е неуместно да се обсъжда подобна кандидатура, тъй като до вота има близо година и половина. Въпреки това тя беше категорична, че кандидатурата на Борисов е възможна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
7
 
! Отговори
Иван Шишман преди 9 години
До Анонименестествено ,че Борисов няма НИЩО ОБЩО с това ,което се случва в България...от 650 години в нашата страна нищо не зависи от нас...........
8
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов спрял, направил и т.н. нищо лично но заслепен от желание за власт спря едно - развитието на България. Жалко но не го разбира или се прави, че не разбира. Хайде знаем, човека по природа няма капацитет за премиер но поне можеше екипа му да е от умни и можещи хора а не послушници които треперят да не сгришат за да им су вземе кокълчето. Вижте САЩ, Рейгън бе артист но екипа му професинален. А нашичкия да не би някой да знае повече от него и резултато ще е пълна нула.
7
0
 
15
 
! Отговори
дедо ПИЧ преди 9 години
В какво ще се състои съдебната реформа?съдията ще се сменя с адвокат или адвоката с прокурор на ротационен принцип или някакви други алабализми?Или Пак някой задкулисно ще решава за кой законите важат и за кой не
6
1
 
4
 
! Отговори
ЗЕВС преди 9 години
До Тангра IYIбрУксел ли казваш ?!!!!!!!!!!! ...
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има ли поне един читав в това крадливо правителство който поне едно нещо да направи?
4
3
 
17
 
! Отговори
дедо ПИЧ преди 9 години
Румяна Бъчварова нека си направи труда да поясни каква е тази съдебна реформа?Има закони,има съдии и прокурори,има и адвоката и?Реформи мреформи общи приказки и глупости.
3
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека всички демократични плюшковци коментират какво направи демокрацията с една уредена 9 милионна държава?!За 25 г в следствие на икономическия геноцид населението се стопи с 1/3 до 6 млн. Унищожени бяха изцяло селското стопанство, производството, а образованието и здравеопязвянето са доведени до крах!То слепите прогледнаха, само тъпите НЕ!Абсолютно всеки полицай или военен, който се грижи за комфорта на продажната *** е чисто и просто съучастник в унищожаването на България!
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно някакъв невидим враг вече няколко месеца им пречи да започнат с реформите, те толкова ги искат, ама все нещо не им достига... :D
1
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кого баламосваш бе лелче?