Столтенберг похвали българските военнослужещи

Генералният секретар на НАТО разговаря с премиера Бойко Борисов
Обновена: 22 яну 2015 15:30 | 22 яну 2015 15:27, Веселина Йорданова
34
Столтенберг похвали българските военнослужещи
Йенс Столтенберг и Бойко Борисов. Снимка: Правителствена пресслужба

Сътрудничеството в рамките на Алианса и Плана за действие за готовност на НАТО са обсъдили премиерът Бойко Борисов и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който е на официално посещение в България.

Още по темата
Премиерът Борисов е поставил акцент върху ефективното и прагматично използване на средствата, предвидени за отбрана, за да бъде намерен балансът между възможностите на бюджета и поддържането на високо подготвени и материално обезпечени въоръжени сили.

В този смисъл бяха подчертани възможностите, които предоставят инициативите на НАТО и ЕС за интелигентна отбрана и споделяне на способностите, съобщиха от правителствената пресслужба.

Столтенберг даде висока оценка на участието на България в мисиите и операциите на Алианса и посочи, че българските военнослужещи се ползват с репутацията на отлични професионалисти.

Теми на разговора бяха регионалната и енергийна сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
31
 
! Отговори
морски преди 9 години
Днес от 16 ч. пред президентството ще се състои протест срещу посещението на гл.секретар на НАТО у нас и световната агресия на НАТО.
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
edna mutra i edin terorist...Ne sum Sharli..., az sum Vania ot Donbas...donbass.center/svodki/2434-220115-foto-ot-opolcheniya TOCKA html...ot dnes sutrinta...
5
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДЛЪЖЕН Е ДА ГИ ПОХВАЛИ, ВСЕ ПАК БЪЛГАРСКИТЕ ВОЕННИ СА ЕДНИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ. Брийдлав каза, че военното сътрудничество с Русия се подновявало, значи всичко е наред.
4
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България и Турция са важните фактори в региона вече. Израел губи позиции.
3
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доволно улендзил се Тиквун - *** от село Банкя,за него потупване по рамото и похвала значи много ,толкова му е умствения товар.
2
3
 
24
 
! Отговори
До 1 преди 9 години
За какво ти е оръжие бе, с кого ще се стреляш? Айде стига вече от такова нагнетяване, оръжие, бази, огради! Е да, ама какво искате от нато-нациките, какво друго могат да ни докарат, освен теракти и убиства? Няма да ни докарат мир и благоденствие я! Е сега къде я още една радетелка за "либерални ценности" - нюлан, баничарката с кифлички и понички на майданите. Няма ли я? Как така за нас няма кифлички? Или нещо не сме много послушни и не заслужаваме?Мора, какви ще ги ядат тия, чакайте малко.....
1
3
 
0
 
! Отговори
leskovski zil преди 9 години
na chernoto ne moje da kaje byalo. bg veliki unaci otlichno se utilizirvaha 2014 godina po sveta i u nas.