Партньорство с АБВ? Да, но ако докажат, че са леви!

Миков: Зад всеки вот срещу ГЕРБ сме, но ДПС иска дискусия
25 яну 2015 10:18,
65
Партньорство с АБВ? Да, но ако докажат, че са леви!
Снимка: архив Булфото

Лидерът на БСП Михаил Миков не изключи сътрудничество с отцепилата се от столетницата партия на Георги Първанов, стига обаче тя докаже, че е лява.

„Аз не съм против, но трябва да се дадат достатъчно доказателства, че АБВ иска да участва в леви политики в местната власт”, каза Миков пред Нова телевизия. Той обясни, че в момента БСП изработва левите приоритети и на базата на тях социалистите ще водят преговорите за бъдещите си партньорства.

Още по темата
Преди седмица лидерът на АБВ Георги Първанов отправи оферта за сътрудничество с БСП на местните избори.

Миков припомни, че в момента АБВ е част от дясно управление и че отстоява с партньорите си неолиберални тенденции. Лидерът на БСП напомни и че с гласовете на партията на Първанов са били отнети социални придобивки на българите.

„Пораженията, които АБВ нанесе на лявото в България, трудно могат да бъдат преглътнати от редовия социалист”, каза още лидерът на социалистите. Той припомни, че с явяването си на евровота партията на Георги Първанов е отнела 100 000 гласа от БСП и я е лишила от още един евродепутат.

Миков разкритикува и начинът, по който бившият президент е отправил поканата за сътрудничество – публично и без предварителен сондаж.

Лидерът на БСП коментира и решението на партията да не подкрепи поискания от ДПС вот на недоверие срещу кабинета заради здравния министър.

"Бихме подкрепили с гласуване всеки вот на недоверие срещу това правителство, защото то е вредно за България”, каза Миков. Той обаче беше категоричен, че предложението на ДПС не е било насочено към политиката в областта на здравеопазването, а целяло да предизвика една дискусия около езика на омразата.

„Ние бихме участвали в такава дискусия, защото това е сериозен проблем. Не вотът на недоверие обаче е формата, чрез която трябва да се реализира един такъв разговор в Народното събрание”, убеден е Миков.

Той обясни и че подкрепя тезата, че министърът на здравеопазването е предизвикал разделение в обществото с провокативния си език. 

Миков обясни и че БСП и ДПС са в нормални отношения. Двете партии обаче нямали обща опозиционна стратегия.

„За да се определиш като опозиция, трябва да си последователен. Ако има партия, която е последователна в действията си, това е БСП. Не бих могъл да кажа същото за ДПС”, каза лидерът на социалистите и припомни, че партията на Местан два пъти е подкрепила кабинета.

„Няма опозиционна стратегия, няма го това годежарство, което се харесва на медиите”, каза още Миков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: БСПмихаил миковАБВ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
10
 
5
 
! Отговори
Монсанто преди 9 години
ИСТ успокой се. Десните окрадоха всичко... за поколения напред!!!
19
2
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
До "РБ": Бат'ти Бойко сам се натискаше да поеме властта. А и не дава вид, че много се мъчи. Ако нещо не върви, уволнява някого и с това за него проблема се решава.
18
2
 
7
 
! Отговори
е преди 9 години
Целата политическа класа на България и най-вече действащите в параламента депутати са за разстрел!
17
2
 
9
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Конкурс в лявото - който повече краде е по ляв.
16
1
 
7
 
! Отговори
Монсанто преди 9 години
Миков, а БСП как ще докаже, че е лява партия?!Сириза е лява... Нова Левица е лява... БСП е неолиберална сбирщина.... АБВ криминална групировка...
15
2
 
10
 
! Отговори
Аман от леваци преди 9 години
Леви са бе,споко,както и избирателите ви...всичките сте леваци.
14
1
 
5
 
! Отговори
роза преди 9 години
Иисусе има ли по-скъп ток на планетата от този в БГ? милиони български деца живеят в студените домове,защото не всеки родител може да си позволи да плаща по 400-500лв само за ток.децата в училища и градини масово боледуват и кашлят,защото вечер става студено и докато спят вдишват студен въздух. Респираторните заболявания са постоянни и сред по-възрастните.Иисусе, ти знаеш ПОЛИТИЦИТЕ И ТЕХНИТЕ ИМЕНА,КОИТО УНИЩОЖИХА НАШИТЕ ЦЕНТРАЛИ,КОИТО ПРОИЗВЕЖДАТ ЕВТИН ТОК.УНИЩОЖИ ГИ.
13
1
 
8
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Ненапразно БСП си избра за шеф веселяк!Ударили са го на веселие,завалиите,прехвърлиха топкатана Бойко,той да се мъчи!
12
0
 
5
 
! Отговори
Бирата преди 9 години
Мафиотите се стягат за поредните далавери.В Етрополе комарджиите управляват с хората на Емо Фаса.Подготвя се вариант за кмет да бъде издигнат от АБВ бившия шеф на НСО Д.Димимитров.Той е пъри братовчед на Фаса и също е от групата на комарджиите.МАФИЯ
11
0
 
10
 
! Отговори
Никола преди 9 години
Бах маа'му! Ми че те наглеците вече си го казват в прав текст - все гласуват едни срещу други по подразбиране, играейки си на управляващи и опозиция. Един път дори не си направиха труда дори да излъжат (а им се отдава, няма спор), че просто не са съгласни с дадено решение и затова гласуват против, примерно... Просто мисълта за народа я няма, искат си властта и това е. Толкова нереално ми звучи едните да подкрепят другите просто защото нещо е ВАЖНО за тоя народ... Нереално балъшка държавност...
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миков, смешни сте, жалки сте!На следващите избори ще имате още по-малко избиратели, още ще се сринете!Първанов се опитва да ви реанимира, но вие не го разбирате
9
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миков, ти добре ли си бе момче? Пътувам редовно из страната, от както се махнахте беше даден ход на редица инфраструктурни проекти, които само допреди година висяха или бяха застрашени от спиране. Давам ти пример със жп отсечката Септември - Пловдив. Работата по нея е много по-интензивна, защо ли? Давам ти пример с ремонта на централна гара София. Бегай от тука с тва БСП, радващото е че хората които вярват на твоята партия намаляват!
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато заставате ЕДИН ЗАД ДРУГ и гледате как от опозиция да станете ГОЛУЕМИ народа ще затъва още по дълбоко.Я се фанете пък да свършите нещо полезно да вземеме и ние малко въздух а не да искате само ВЛАСТ.
7
5
 
6
 
! Отговори
хммм преди 9 години
какви депутати имаме само *** ,,Желю жабата,, Не глава зелка има тоя на раменете, само му вижте физиономията.
6
1
 
7
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Като се разменят лявата и дясната обувка,трудно се ходи!
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ХА-ХА-ХА !че тя, атака, още не може да се съвземе от чаламбата, която и направи дпс! те по стават да ги вземат в бсп, защото всички смениха резбата и сега са в ляво!
4
2
 
17
 
! Отговори
25 ГОДИНИ СТИГАТ ! преди 9 години
А, на вас кое ви е лявото бе, Миков ?Дума не обелвате за новите непосилни сметки за ток !Сметките за декември са много високи. Дали са завишени или просто вече е такава цената на тока, че е непосилна за обикновения българин не знам.Ако обаче не оправите нещата скоро ще ядете всички вкупом дървото !
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сега всички от абв в индийска нишка и кутийка вазелин да отидат в горна баня и да се докажат, че са У УЕВО! станишко лично ще и проверява после...
2
2
 
14
 
! Отговори
роза преди 9 години
Студено ми е. Децата и нашите родители мръзнат. Малко са хората,които могат да отделят 500лв. за ток всеки месец.Плащаме скъп ток,защото шепа политици подписаха договори,чрез които задължават БГ да купува ток от централи,които произвеждат 4 пъти по-скъп ток..Евтините централи буквално са затворили врати. Произвеждат едва 10% от техния капацитет.ИИСУСЕ ДЕЦАТА И НАШИТЕ РОДИТЕЛИ БОЛЕДУВАТ ОТ РЕСПИРАТОРНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ,ЗАЩОТО ЖИВЕЯТ В ДОМОВЕ,КОИТО НЕ СЕ ОТОПЛЯВАТ. СТУДА И ВЛАГАТА СЪЗДАВА МУХЪЛ.
1
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че малко ли пари открадна Гоце? От това по голямо доказателство за лявост трудно ще наимерят.