Дянков ми изправяше косата като никой друг, призна Борисов

Симеон Дянков представи книгата си "Кризата в Европа. Поглед отвътре"
Обновена: 3 фев 2015 21:28 | 3 фев 2015 21:28, Елка Василева
85
Дянков ми изправяше косата като никой друг, призна Борисов
Симеон Дянков. Снимка: архив, Булфото

Президентът Росен Плевнелиев, премиерът Бойко Борисов, председателят на парламента Цецка Цачева, настоящи и бивши министри, икономисти, бизнесмени, интелектуалци, хора на изкуството и граждани се събраха тази вечер в Софийската градска художествена галерия за премиерата на книгата на Симеон Дянков "Кризата в Европа. Поглед отвътре".

 "Добре е, когато политиците говорят, още по-добре е, когато пишат", заяви държавният глава и призова всички политици да напишат своята история, защото писаното остава и бъдещите управници ще могат да извличат поуки. Минахме през нелеки моменти заедно, бях част от този процес и съм сигурен, че Дянков е представил всичко по обективен начин, добави Росен Плевнелиев.

Дянков си остана една личност - спорна, и все повече си мисля, че здравомислещите хора ще го оценят с времето, каза премиерът Бойко Борисов, в чийто първи мандат Симеон Дянков беше вицепремиер и министър на финансите.

Управлявахме в най-тежката финансова криза в света и това, че запазихме финансовата си стабилност, че бяхме давани за пример в Европа, се дължи на Дянков, посочи Борисов.

Всеки министър искаше пари, а той правеше всякакви възможни трикове да остави впечатление, че всички ще имат, а накрая с удоволствие да установят, че нямат, описа Борисов предишния си министър и призна, че няколко пъти той е успявал да му "изправи косата, както никой друг не е правил".

За определението "лошият Дянков" бившият министър на финансите коментира пред журналисти, че това е работата на един министър - да бъде лош, когато всички искат по много. "Ако бяхме достигнали нулев дефицит, щяхме да спрем с тази политика", посочи той за работата си.

За написването на книгата разказа, че е искал да го направи още когато е влязъл в политиката, за да помага на сегашните управляващи и на тези в бъдеще. Той заяви, че не би се върнал в нея отново, поне през следващите няколко години, но че често контактува с колегите, които сега пак са на власт. Казвам им, че имат златен шанс да направят това, което преди не са могли, посочи Дянков.

Той изрази надежда неговите колеги също да последват примера му - да преосмислят през какво са преминали и да го напишат.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този май никъде не го искат вече и драпа за място в София.
52
0
 
1
 
! Отговори
Sa преди 9 години
Мижитурката Джиджи пак ли е без високоплатена работа, та плямпа. И защо се публикуват словесните му др*сни? Еврейски връзки, май. Ми да си му плащат те.
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дянков се е поозаптил и е изгубил чара на чепатия си характер.Новият Дянков се държи като мушморок.Писна ми от мушмороци и мижитурки.
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ама преди години с машата
49
3
 
9
 
! Отговори
кирчо преди 9 години
няма ли някой килър за този Дянков ?
48
0
 
6
 
! Отговори
веско преди 9 години
От както дянков дойде къде отидоха тия пари само те си знаят. Събират се повече данъци от преди. Но пари нема?намалиха администрацията
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ТиневS drugi dumi- AKO PALZISH KSTO CHERVEICHE, NE SE SARDI KOGATO TE NASTAPIAT !
46
1
 
18
 
! Отговори
Тинев преди 9 години
Докато един народ не проявява СЕБЕ УВАЖЕНИЕ, не демонстрира НАЦИОНАЛНО ДОСТОЙНСТВО той ще бъде управляван ВИНАГИ от домогнали се до властта прости, НО "нахакани " подлизурковци и дребни по душица хитреци. / Независимо от цвета на боята с която демонстрират ДЕМОКРАТИЧНОСТ. Разбирай червено, синьо и т.н. /И още. Нация от готованковци, свикнала друг да и вади кестените от огъня е обречена на СКОТСКИ живот.Българино, даааа, точно за теб говоря.
45
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дами и господа не се косете явно Дянков ще е новият шеф на БНБ . Не вижда те ли каква реклама му се прави.Всеки ден е в някой от телевизиите.
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на мен постояно ми изправяше самолета и ми идваше да го.........
43
3
 
9
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Така лиии, ами ако на мен някой подчинен ми изправя косата като никой друг, и особено ако това се отразява негативно на всички ще го изхвърля като мръсно коте. А тиквата го остави тоя да съсипе цяла държава. Защо ли си мисля че Бойко не си дава сметка колко падна имиджа му заради Дянков. И продължава да носи негативите от неговите простотии.
42
3
 
17
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Монката щял да даде целия хонорар от гениалната си книга на българския данъкоплатец, защото на негов гръб набрал опит!
41
3
 
9
 
! Отговори
ген.Луков преди 9 години
Поредните измишльотини на Мутрагеньо.
40
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това недоразумение Дянков, написало книга! Чакаме и мемоарите му в които се разказва за запалилите се хора, и сринатата държава в края на 2012, и летящите камъни в началото на 2013
39
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Всеки министър искаше пари, а той правеше всякакви възможни трикове да остави впечатление, че всички ще имат, а накрая с удоволствие да установят, че нямат, описа Борисов предишния си министър"....Винаги съм знаел, че ни управляват ***, но сега вече почнаха да се хвалят, че са такива:)
38
2
 
12
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 9 години
До дядо Петър Бай Петре,я сложи очилата да видиш каква къдрава и дълга коса има нашия премиер.Щом той ти го казва ,все пак прояви малко уважение.главен секретар/ а не лукова глава/,генерал,бивш кмет.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Иначе си е килиме отвсякъде./ а бе куха лейка/.
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
tva na snimkata, tva ma s izkustvennite zubki, ta tbva be, dal moskovcite na sa mu smenili kastanetkite kogato otide tam da gi nasliapal
36
1
 
23
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
хаха, егати хумора... успял да му изправи "косата"... на Борисов косата.
35
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
все повече уважавам Дянков, щом тиквата се е страхувал.сега имаме мекотело за финансов министър.
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KRADESH,AMA MNOGO KRADESH I NAKRAIA VSICKI KRADZI TE OBICAT,A I TI KNIGA MOGESH DA NAPISHESH,DA VI SE IZPLUIA NA DEMOKRAZIATA.