Бежанците са майки с деца, не терористи!

Обмислят помощ за общините, които приемат бежанци
Обновена: 6 фев 2015 14:14 | 6 фев 2015 12:53, Камелия Цветанова
259
Бежанците са майки с деца, не терористи!
Меглена Кунева. Снимка: БТА, архив

Криминогенната обстановка в страната не е нараснала в следствие на бежанския поток към България, увери вицепримерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева по време на парламентарния контрол, след като депутатът от „Атака“ Илиан Тодоров заяви, че те извършват престъпления.

„България е ангажирана с редица конвенции, които ни задължават да се държим хуманно. Става въпрос за майки и деца, а не за терористи“, коментира тя.

Още по темата
По думите й за нелегалните емигранти и лицата с отказан статут за бежанец се прилага Законът за чужденците и те са в компетентностите на МВР.

„Тук идват хора от Афганистан и Пакистан, те от какво бягат“, риторично попита Тодоров.

Според Кунева обаче не бива да се прави пропаганда от една световна трагедия като бежанския поток.

Тя увери, че в момента Агенцията за бежанците работи нормално, не бави документите на искащите статут на бежанец, а при засилване на бежанския поток могат да се ангажират и още служители.

Кунева съобщи, че управляващите обмислят да има помощ за общините, които приемат бежанци.

В кулоарите на парламента тя допълни, че в момента се проучва тази възможност.

„Тези общини, които решат да предприемат крачка, свързана с интеграция на бежанци, да им бъде опростена онази част от съфинансирането, която те дължат за европейските проекти. Всички проекти, всичко, което има на територията на страната, тези 15-20%  могат да бъдат опростени”, заяви Меглена Кунева.

„Аз имах разговори, това може да се направи, ако ние имаме такива проекти, аз съм сигурна, че ще успея да договоря”, увери тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още по темата: НСМеглена Кунева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
0
 
15
 
! Отговори
спи6 ли преди 9 години
тая комунистка не е за тази работа - тя продаде националните интереси със закриването на АЕЦ итеТя е вреден елемент, който трябва да се изтрие!!!!!!
151
0
 
17
 
! Отговори
друг граничар, социа преди 9 години
До Граничар на службаКойто и да дойде Дамяне, с ритници не става. Ние преди стреляхме по нарушителите на границата. А европедалите, като са загрижени за 'бежанците' да идват да си ги вземат от границата, да ги карат у бежански център в Брюксел.
150
0
 
22
 
! Отговори
кръстоносец преди 9 години
само слепец би повярвал на тази лъжкиня. майки с деца друг път. почти всички са здрави и прави мъже.
149
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според други новини повечето са здрави и прави (и боеспособни!) мъже до 40 години.Каквито и да са, трябва да престане това безкрайно приемане на всеки, който прекрачи границата. Такъв човек не е бежанец, а нарушител.Бежанци се приемат по спогодби, които посочват колко души, от коя държава, отговарящи на какви изисквания и за колко време приема страната. Ние бездруго сме прехвърлили вече разумната бройка и няма какво да приемаме още.Кунева да си подаде оставката.
148
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ме е грижа какви са бежанците, ако ще и само жени и деца да са. Моите майка и баща тънат в мизерия и глад с доходи от по 150 лв на месец, а искате аз да работя, за да изхранвам бежанци. Да сме като Норвегия или поне една средно европейска страна с нормален стандарт на живот бих изпитал някакво състрадание, ама ние сме бедстваща катастрофирала държава, която е на кръстопът дали ще продължи да съществува или не. Пет пари не давам за бежанците, да си заминават!!!
147
0
 
32
 
! Отговори
Бай Садам преди 9 години
И тия дето отидоха преди години в Англия, Франция, Белгия и др, бяха кротки бежанци, Днес режат глави в ИД на европейците дето ги хранеха.
146
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кунева,плевенлиев,цветанов,аньо ангелов,първанов,борисов,каракачанов,валери семионов,доналд туск,боко,елена поптодорова,иво инджев,ноио тицин, да не збравим баш бабаита соломон ага паси,прошенко,ярош,турчинов,яиценюка,тимошенко, кери,нюланд,катрин аштон, обама- обо...меркел,псаки,бжежински,сорос ,оланд,англииския пед.. къв беше забраех му името дръто магаре да ва.......... е.е
145
0
 
30
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 9 години
Да не говорим, че е снаха на бивш комунистически лидер, който е заповядал да се стреля срещу работници (във вече социалистическа България, след 9.9.44). Сега пръв демократ... безочие, безобразие и т.н.
144
1
 
30
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 9 години
Тая п*тка е по-опасна за България от Местан и Доган взети заедно...
143
2
 
31
 
! Отговори
Куневицоооо, преди 9 години
Това, което си облякла, е в цвят, известен като "кралско синьо". Този цвят на теб не ти подхожда.1/ Подхожда ти мърляв ***, сменял многократно цвета си - беше "червена" снаха, после стана "жълта" монархистка, сега се опитваш да ни заблудиш, че ти си лицето на "сините".2/ Никой не ти вярва, че си от семейство на хора, репресирани след 9-ти септември. Защото в Белене се е влизало не само по политически причини. Който е бил там по други причини е излизал оттам с агентурски прякор Калин Орела.
142
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
После майките викат бащите и другите "деца", които са по 200 за една жена. Толкова сме ***, че чак се чудя на себе си... Явно ме имат за голям ***... след като ме работят с такива дивотии...
141
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да само майки с деца!!! тая на глупави ни прави,никой няма 100 % информация тия хора какви са,може да ги разберат само ако в тяхната страна имат провинения и са им взели отпечатъци, ,стига тук да им взимат задължително такива.иначе всико е лъжа което казва,и Кунева много добре знае това..
140
0
 
22
 
! Отговори
Трудовакъ преди 9 години
Защо триете извинението ми към 176 - "Граничар на служба". Коментарът ми не се отнася до него, а до един хахо, чиито пост вече изтрихте. Осъзнайте се, все пак малко етикет и уважение трябва да има!
139
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кунева,Бежанците трябва да бъдат възпрепятстяани да бъдат използвани като материал за заселване в християнските територии с цел промяна на статуквото в полза на исляма.Ако си КУКУ - няма да се сетиш за какво иде реч. Но понеже си средно интелигентна - ще се зачудиш как да спреш хората да ползват ИНЕТ и да те кашмерят.Много си ... странна... Господи, как хубаво се изразих...
138
1
 
35
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
Не мога да не псувам, като видя снимка на тази ***. Каква беше тази политика, която прави такива цомбясали, дърти, менструални петна вицепремиери. Тоя почитател на Карл Май има ли съвсем малко акъл в дебелата си тиква? Може ли да се взима сериозно тази ***?
137
0
 
27
 
! Отговори
Хм.. преди 9 години
Бежанците са майки с деца, не терористи!Според Мегито майките с деца немогат да бъдат терористи! :))) ... или използвани от терористи! : )))
136
0
 
29
 
! Отговори
Жорж Ганчев преди 9 години
Българино, стига бля. Събуди се и се вдигни като един и изгони продажниците и всички мекерета на държавна службица под прикритието на която ви грабят и изтрепват икономически. Изгониха децата Ви в чужбината, а тук канят на сладка баница и гювеч чужди излъгани хора.Не им се кланяйте на тези мекерета, но за тях наказанието е смърт
135
0
 
20
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
AKO TEZI DECA SEGA SA SAMO DECA ,DAVA6 LI GARANCIA KAKVI 6E SA SLED 20GOD.KATO PORASNAT ?TE SA S PROMITI MOZACI I SLED 20 GOD 6E SI POKAJE ZA6O SEGA IDVAT TUK ,NO 6E E KASNO DA GO PROMENITE .TI DRYGARKO KUNEVA NE SI ZA6ITILA PARVO BALGARSKITE MAIKI I DECA ...PAK POSLE MI GOVORI ZA TIA .
134
0
 
42
 
! Отговори
Граничар на служба преди 9 години
Работя в граничната застава на Свиленград, името ми е Дамян, всяка нощ хващаме по 30 души на зелена граница, оня ден цяла лодка се изсипа от река Марица, част от маймуните ги върнахме с ритници в Турция, но идват с повече, нямат пари и документи, повечето са алжирци, а там няма война или конфликт, ако стреляме по агресивните от тях, може да ни вкарат в затвора или изгонят, част от тях имат ножове, така си ходят, безсилни сме, да дойде жандармерията и легионери от доброволци на запасните офицери
133
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пълно е с примери за жени-терористки. Последният е с жената, която обесиха в Йордания, в отговор на изгорения жив техен пилот. Нямаме никакви гаранции. Идват без документи за самоличност, без мъжете си. Доколко са достоверни обясненията им, не се знае. Но ние сме богати, пък и трябва да предпазим ЕС от наплива им!