Следващите дни - решаващи за отношенията ЕС-Русия

Плевнелиев: Длъжни сме да подкрепим всяко действие за мир
Обновена: 6 фев 2015 17:31 | 6 фев 2015 17:28, Веселина Йорданова
213
Следващите дни - решаващи за отношенията ЕС-Русия
Росен Плевнелиев. Снимка: архив, БТА

Следващите дни ще бъдат решаващи за отношенията между ЕС и Русия, коментира президентът Росен Плевнелиев в Мюнхен, където ще участва в 51-вата Мюнхенска конференция по въпросите на сигурността.

"Огромни са притесненията на всички в Мюнхен, че се отправяме към трайна нестабилност и влошаване на отношенията между ЕС и Русия, което никой не иска да допусне", коментира Плевнелиев, цитиран от прессекретариата на държавния глава.

Още по темата
Конференцията в баварската столица ще протече в контекста на кризата в Източна Украйна и ситуацията в Близкия изток, породена от действията на групировката "Ислямска държава".

"През последните 25 години Европа пише история - разширихме демокрациите си, укрепихме ги, гарантирахме човешките права и свободи. Днес обаче отново трябва да отстояваме ценностите си и ако ние не пишем историята си, някой друг ще я напише вместо нас. В тези времена сме длъжни да се върнем обратно към ценностите си, а не към сметките и интересите, длъжни сме да подкрепим всяко разумно действие за повече мир и за стабилност в региона и по света и за възстановяването на върховенството на закона", заяви още президентът.

Росен Плевнелиев е първият български държавен глава, който ще вземе участие в Конференцията като ключов говорител. Във втория ден от Конференцията, 7 февруари, президентът ще направи изказване в дебата на тема "Конфликтът в Украйна и сигурността в Европа", заедно с колегите си от Финландия Саули Нийнистьо, от Литва Далия Грибаускайте и от Украйна Петро Порошенко. Дискусията е с начало 16.30 часа българско време.

"Със сигурност принципната позиция на България по конфликта в Украйна оказа своето влияние. Ще я изразя и утре от най-високата трибуна на този форум, каза още президентът Росен Плевнелиев в Мюнхен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
О, сладкогласа Медуза Горгона, знаеш как да опояваш с речите си!
94
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
важното е че от цяла украина се събират доброволци от руското население в украина като харковска област ,запорожзка област,днепропетровска област одеска област и от цял свят и отиват да воюват на страната на лнр и днр докато американците събират доброволци от балканите за бляк уотър само от хърватия и косово са отишли към 200 човека и отрядите на джухар дудаев няма други кандидати от бълканските държави
93
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази президент как са го издебнали изправен, та да го снимат? Той си седи само наведен
92
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Приятели русофили,радвайте се идва края на краварите! Проблемите ще се решат от само себе си.Най-мощният вулкан на Земята - в Йелоустоун, може да изригне скоро и да ги заличи от лицето на земята.Намира се в северна Америка,национален парк в Скалистите планини.Всеки момент ще из-трещи и няма да се наложи да берем ядове с тях.Русия ще награби Украйна и ще я присъедини към федерацията си.Всички кравари ще изпукат в последствие от глад и мизерия.Това е бъде край на кризата с Русия и краят на САЩ.
91
1
 
17
 
! Отговори
gaskain преди 9 години
ЕЛЕГИЯКажи ми, кажи, бедний народе,кой те в таз рабска люлка люлее?Тоз ли, що спасителят прободена кръстът нявга зверски в ребрата,или тоз, що толкоз годин ти пее:"Търпи, и ще си спасиш душата?!"Той ли, ил някой негов наместник,син на Лойола и брат на Юда,предател верен и жив предвестникна нови тегла за сиромаси,нов кърджалия в нова полуда, Христо Ботевкой продал брата, убил баща си?!
90
1
 
20
 
! Отговори
Смешна... преди 9 години
... работа. Защо само ни излага?!
89
0
 
31
 
! Отговори
иво преди 9 години
и той си мисли ,че нещо зависи от него , и за какви европейски ценности си позволява да говори , толкова много мирни граждани и деца избиха в украйна ,той доклади ще чете ... направо ме е гнус само като го гледам
88
0
 
30
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Палячото, въпреки непригодността си, е част от проблема ЕС - Русия. Истинската Европа е Германия, Франция и Русия. Разбира се, ако някога намерят общ език. Тогава, нмкой не би им устоял. Това е проблема на САЩ и Великобритания и затова имаме тази катастрофа в Украйна.
87
0
 
4
 
! Отговори
giayr4e nedonoseno преди 9 години
nadiavame se 4e vse pak tia deto triabva da napravat neshto imat v glavite si malko mozak
86
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой https://youtube/watch?v=-QOp-EA4vnA на КОГО ?
85
0
 
15
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Засега няма лоши новини от Москва ,това е добър знак за света и Европа .След час и половина преговаряне римата излезноха на фотосесия за няколко минути и след това отново заочнаха преговорите -това е добре засега ,щом продължават .
84
0
 
12
 
! Отговори
Мяу преди 9 години
До Анонимен 87Има в българския език една дума дето съчетава двете, дето си ги употребил, за гол и *** иде реч. Кажи направо "***", всеки го разбира....
83
11
 
3
 
! Отговори
Агент 007 преди 9 години
Не пишете глупости.Странджата не е Иви Инджев.Иво Инджев е интелигентен,а странджата е ***.Локализиран е в Горубляне.Там го търсете.
82
0
 
36
 
! Отговори
Мяу преди 9 години
Утре гася телевизора и изключвам радиото около 16:00 часа! Не ми се ще да се червя сам за пореден път на глупости, които ще изръси "естествения ***", както го нарича един професор...
81
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано не става война,защото тоя ни е главнокомандващ армията.Не че имаме армия,де.
80
0
 
38
 
! Отговори
IT преди 9 години
Президента доста неадекватни изказвания направи и продължава да ръси тъпотий... смешно и жалко!
79
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не са отношенията с Русия. Руските не са ***, те няма да помолите приятел за тези, които предал морал и общочовешки ценности
78
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до анализаторСигурно, той от времето когато е работил като доносник си е по псевдонимите.
77
0
 
14
 
! Отговори
анализатор преди 9 години
Странджата е Иво Инджев!
76
0
 
27
 
! Отговори
Позор за България преди 9 години
Цялата ни политическа върхушка през последния четвърт век е провеждала състематична, антинационална, продажна политика с цел собствено облагодетелствуване. Да не казвам на какво дередже сме днес. Ако говорим за президентите, то предните поне спазваха някакво, макар и привидно благочестие. Този лакей и *** изпъква с 10 класи пред своите предшественици със своето раболепие. Писал съм и преди - ако млъкне е най-доброто, което може да направи, но уви, той не е там за да прави добро на България.