Газов хъб? Не, кризисен пиар след провала на "Южен поток"!

БСП иска партиите в НС да изразят позиция по конфликта в Украйна
Обновена: 10 фев 2015 16:55 | 10 фев 2015 14:58,
118
Газов хъб? Не, кризисен пиар след провала на "Южен поток"!
Снимка: БСП

Идеята за газов хъб в България е кризисен пиар след провала на проекта "Южен поток". Това обяви лидерът на БСП Михаил Миков. Така шефът на социалистите коментира изявленията на премиера Бойко Борисов от вчера, че страната ни има възможност да се превърне в разпределителен център на газ в Югоизточна Европа и ЕС.

Още по темата
Според Миков въпросът за мястото на България в инфраструктурните проекти е изключително важен, но решението му не е в начина, по който се поставя.

Лидерът на социалистите изрази учудването си и от това, че зам.-председателят на ЕК Марош Шефчович, при посещението си в Украйна преди време, не е поставил въпроса за осигуряване на мястото на България в инфраструктурните проекти, а за енергийните трасета на Украйна.

На днешното си заседание ръководството на БСП е обсъдило отново продължаващите военни действия в Украйна. Социалистите са решили да предложат в парламента декларация за кризата и ще настояват всяка от партиите да изрази позицията си по конфликта.

БСП работи и върху законодателно предложение за създаване на бърза писта за даване на българско гражданство за етнически българи от района на военните действия.

„Една такава промяна в закона и пренастройване на структурите и службите ще бъде знак към сънародниците ни, живеещи в Украйна“, каза Миков. Той даде за пример позицията на Турция по отношение на Ирак. „Не е далеч от нас“, каза лидерът на БСП и допълни, че ние можем да сме член на НАТО и да отстояваме националната си позиция с всички сериозни аргументи.

Говорителят на БСП Атанас Мерджанов пък припомни идеята за европейски въоръжени сили. Той обясни и че всички, включително и западните лидери, са убедени, че европейска сигурност не е възможна без Русия.

Организационният секретар на БСП Станислав Владимиров обяви, че в централата на червените пристигат заявки от цялата страна за готовност на структурите да се включат в протести и мирни бдения заради това, което се случва в Украйна.

Лидерът на БСП Михаил Миков пък обяви, че партията му ще настоява кабинетът да предприеме спешни и адекватни мерки заради косвените загуби, които българските производители търпят от затварянето на руския пазар. Миков съобщи, че загубите в страната ни от това са 21 млрд. евро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още по темата: БСПЮжен потокгазов хъб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
9
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
До Anonymous Скоро броят на бежанци и мигранти ще се увеличи многократно. Правителството Yatsenyuk ще съкрати 230 хиляди лекари и учители, ще повиши цените на газа за населението 4-6 пъти, а възрастта за пенсиониране - 65 години. Това са условията на МВФ разпределение на нов заем на правителството Yatsenyuk, балансирующему на ръба на фалит, пише "Журналист".Всички тези "показатели" се определят в меморандум между Кабинета на Министрите си и на МВФ, за да ги изрази министър Арсений Yatsenyuk на закрита среща на Петър Порошенко с лидерите на фракции на парламента.
16
1
 
5
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Политика=константна!Няма значение кой управлява.
15
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никакъв хъб няма да има, това е просто за замазване на очите. Нито Гърция, нито Турция имат интерес от какъвто и да е било хъб. Южен Поток ще мине през Гърция и гърците ще си събират такси а от ЕС ще ги ухажват защото ще бъдат важен енергиен фактор. Хъбове има само в изветрелите глави на американсата пропаганда.
14
4
 
12
 
! Отговори
RAMBO преди 9 години
Заради провала на южен поток са виновни герб и сдс а те са агентите на държавна сигурност който вкарваха в белене и скравена дисидентите който искаха да имигрират пв чужбина или да се оженят за чужденки.днес те закопаха българия под земята със спирането от тях на южен поток.призовавам народното събрание да иска вот на недоверие на правителството което погреба българия с хотказа от южен поток.а за агентите борисов цветанов от държавна сигурност искаме доживотен затвор без помилване .престъпници..
13
7
 
6
 
! Отговори
брaдвето преди 9 години
Ю. потоп немa дa мине отникъде в Европa, не рaзбрaхте ли вече? Турскaтa тръбa ще спре нa гръцко- турскaтa грaницa, ( aко изобщо се построи) a тaм ще е Хъб- a от който ще тръгвaт европейски тръби зa Ю. Европa, рaзбирa се aко и те бъдaт построени. Много " aко- тa", нaй- вероятно нищо нямa дa излезе
12
11
 
9
 
! Отговори
HANNS GRUBER преди 9 години
МИКОВ---ТИ СИ ЗА ЖЪЛТА КНИЖКА..21 МИЛИАРДА ЕВРО ???МАИКО ЛЕЛЕ ЛЕЛЕ ЛЕЛЕ...ЗА 2013 Г. СТОКИТЕ И УСЛУГИТЕ ЗА ИЗНОС КЪМ РУСИЯ СА ЗА 18 МИЛИОНА ДОЛЛАРА...А РУСИЯ Е ВНЕСЛА ЗА 2013 В БГ СТОКИ И УСЛУГИ ЗА 768 МИЛИОНА ДОЛЛАРА !!КАКВИ 21 МИЛИАРДА ЕВРО..??????????МИКОВ, КОГА ЩЕ СТАНЕШ ВЪЗДЪРЖАТЕЛ..ЧЕ И ТИ, И ПАРТИИКАТА ТИ СТЕ ЗА МОРГАТА...ЗАВИНАГИ.
11
8
 
8
 
! Отговори
eeha преди 9 години
Михов, сипи, а ако нема донеси! По-добре се скрий!
10
10
 
22
 
! Отговори
цвинокио преди 9 години
ОСТАВКА на некадърното правителство на мутренско-ченгесарската шайка на боцко ! ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ е кризисен ПР. Провалиха се тотално-ОСТАВКА ВЕДНАГА !!!
9
3
 
7
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
Вече някъде в дебрите на истеблишмента се крои някой креслива партийка, която да обере недоволството на народа! Кръстници ще са ония с курабийките.... Някой мазник като Гоце има всички шансове да се вреди...
8
15
 
3
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
ЗАЩО ПЪК СИ МИСЛЯ ЧЕ ЮЖЕН ПОТОК СЕ СТРОИ В МОМЕНТА...СПРАВКА ЗАПИТАЙТЕ ГБС..ЦЯЛ ОТДЕЛ СЕ ЗАНИМАВА САМО С ТОВА...*** КРАДЛИВИ..А ИНАЧЕ НА КОИ ЩЕ ДАВАМЕ ГРАЖДАНСТВО НА *** ДА ИЗКУПУВАТ ЗЕМЯТА НИ ЛИ..ЧЕ ПОСКЕ ДА СИ СПРЕТНАТ НОВ КРИМ И ДА НИ ПОДЕЛЯТ С ТУРЦИЯ...
7
8
 
16
 
! Отговори
Червена бабичка преди 9 години
Миков, на другите избори партията ти няма да влезе в Парламента.
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Микоф ПР-а го правиш ти - орешака замрази проекта, не друг.
5
2
 
11
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Надлъгване,обаче с електората великий!По между си са като кротки агънца-една управляваща класа вкупом!
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мика, а уе ти не лазбра ли, че повече нема да спечелите избори уе. Много лъжете и крадете уе. Мика, закривай тва на позитаня и без тва си имате и други партий....
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пладне мина. Не е неприлично да пиеш две ракийки...
2
3
 
15
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
Ти.., дето си отворил оста днес, къде беше когато двама американски сенатори дойдоха и наритаха вашето правителство! Що не говори тогава!???
1
2
 
18
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
Ти.., дето си отворил оста днес, къде беше когато двама американски сенатори дойдоха и наритаха вашето правителство! Що не говори тогава!???