Проблем с полета на Борисов, самолетът кръжа над София

Премиерът ще лети по-късно за Брюксел с друг самолет*
Обновена: 12 фев 2015 08:28 | 11 фев 2015 20:26,
475
Проблем с полета на Борисов, самолетът кръжа над София
Снимка: архив, Булфото

Правителственият самолет, който трябваше да откара премиера Бойко Борисов в Брюксел за срещата на евролидерите, имаше проблем с колесника и кръжа над София над час, потвърдиха от правителствената пресслужба.

Самолетът на Борисов вече е кацнал благополучно на Летище София.

Още по темата
"След няколко неуспешни захождания, всичко е наред", съобщи пред bTV шефката на пресцентъра Севделина Арнаудова и благодари за професионализма на пилотите. По думите й всички на борда са запазили хладнокръвие.

Арнаудова каза още, че „Фалкон“-ът е технически неизправен и премиерът ще излети малко по-късно с „Еърбъс“-а.

При излитането на самолета единият колесник не се е прибрал. Той обаче не можа да кацне веднага, защото е бил пълен с гориво. За да кацне безопасно машината, е било необходимо да се изразходи известно количество от горивото.

В правителствения самолет освен премиера Борисов са били и шефката на кабинета Анджелина Тотева, както и охраната му.

"24 часа". съобщава, че по време на инцидента премиерът Борисов ободрявал останалите, като им разказвал смешки и поддържал духа им. Вероятно премиерът и придружаващите го ще отлетят след няколко часа.

Утре в Брюксел държавните и прaвителствени ръководители на държавите-членки на ЕС ще обсъдят темите за борбата с тероризма и ситуацията в Украйна.

Очаква се приемането на изявление, насочено към защита на основните общоевропейски ценности и противодействие на тероризма с три основни акцента – сигурност на гражданите, превенция срещу радикализацията и сътрудничество с международните партньори.

Предвижда се в рамките на заседанието да се проведе дискусия за Икономическия и паричен съюз, с фокус върху причините за неговото създаване и развитие, анализ на причините и последиците от икономическата и финансова криза, както и изграждането на визия за следващите десет години.

*Информацията е обновена към 21.03 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


475
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
273
2
 
2
 
! Отговори
Авио-инжинер преди 9 години
Левия колесник не се бил затворил.Това само по себе си е проблем който не може причини катастрофа даже спокойно е могло да отлетят за Брюксел и така ,проблема е че със свален колесник не може да се достигне крайцерска височина (11 000 метра) а ще трябва да летят на 4-5 хил което също не е проблем.За мен по големия проблем е че са кръжали над София да изхарчат горивото напразно, което автоматично набутва нас данъкоплатците със 20-30 хил лв.
272
0
 
5
 
! Отговори
Мексиканси преди 9 години
На мене по ми харесва снимката на Винету кога е със пожарникарското парадно сомбреро с лампазите ... мяза на Пиночет само дето при него България умира. Господ предупреждава Винету с този "неприбран колесник".
271
0
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Бойко не успял да вдигне самолета,това новина ли е?
270
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
призовавам ислямска държава да взриви в България ПАРЛАМЕНТА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ И ПРЕЗИДЕТСТВОТО.Управляващтата вихрушка станаха милионери за 4 години а народа е безработен и мизерува и гладува.Аз съм безработен по вина на държавата от 8 години и вчера ми отказаха социална парична помощт като безработен.Освен през зимата да ям сняг а през лятото да паса трева друго не виждам.Джихадисти взривете ПАРЛАМЕНТА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ И ПРЕЗИДЕНТСТВОТО та тази корумпирана престъпна мафиотска ***-оставка.
269
0
 
7
 
! Отговори
Дръндер преди 9 години
До марин 398Проблема Маринчо е ясен, не се е прибрал колесника при излитането, сега трябва да се намери причината за това! Но другият проблем Маринчо е че прекалено се шумеше покрай това! Защото такива инциденти се случват и да понякога са случайни дори да не ти се вярва! А мен ме дразни това, че нашият премиер и от пръдване на котка ще азкара дивиденти стига да е станало край него, ще го нарече газова атака!
268
0
 
2
 
! Отговори
Дундьо преди 9 години
До маринТи от кои си ? Най -вероятно си АРИСТОКРАТ???
267
0
 
1
 
! Отговори
Гаргамел преди 9 години
До RAMBOНе е вярно !!! ДЕМОКРАТИ СА !!!
266
7
 
3
 
! Отговори
марин преди 9 години
Едни и същи драскачи едни и същи ***! Колко пари ще вземете за безумните си коментари?вижда се ,че не можете да мислите ,дрогата ви е замътила умовете , ако въобще ги имате.В такива форуми почти няма мислещи хора . Има платени драскачи и ***.Някой връзва ли им се?Направо смърди! Има инцидент, който не може да бъде случаен- това е въпросът!
265
0
 
4
 
! Отговори
МАЙКАТАСИТРАКА преди 9 години
До АнонименХвала на ПРЕМИЕРА !!!
264
1
 
6
 
! Отговори
RAMBO преди 9 години
дЕЛА и документи-кой е Бойко той е работил в държавна сигурност с псевдоним буда.Бойко е комунист от БКП и мойор от УБО.Бащта му е милиционер.Бойко има досие в ЦРУ И ОЛАФ като престъпник и мафиот.Кой е Цветан Цветанов-той е член на БКП и старшина от държавна сигурност и син на шофьора на най довереното лице на началника на държавна сигурност и масов убиец Григор Шопов.Коя е Цецка Цачева-тя е член на БКП и виш ПАРТИЕН СЕКРЕТАР на окръжен народен съвет Плевен тя вечеря в японскиая за 1800лв.
263
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой не казва истината,а тя е че по време на аварията първият и вторият пилот са припаднали от страх и тогава лично премиера е поел управлението и благополучно е приземил самолета,но от скромност не го е казал.
262
0
 
8
 
! Отговори
Гого преди 9 години
Ееее... Намери се нова "дъвка" за предъвкване! Каквато ни държавата - такива ни и железниците и самолетите и пощите, т.е. Министерството на транспорта!Изключително некадърно подбран екип, изключително некадърни директори на дружества, всички те целящи лични облаги и съсипия.
261
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не можаха ли да го заредят във въздуха та да продължава да си кръжи.
260
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Де тоз късмет Де
259
5
 
3
 
! Отговори
До 388 преди 9 години
Като не ти харесва нещо или някой не се ЧАКА още малко, бе заспал задръстен българин!ХОДИ стачкувай и организирай протести!!!
258
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хора събудете се!!!!Това беше предупреждение към Борисов - да иска от Брюксел по-голям заем от 8 млрд евро!!!Защото на озверелите олигарси тези 10-тина млрд. лева които ОКРАДАХА от Симеон насам не им СТИГАТ!!!
257
1
 
17
 
! Отговори
щкс преди 9 години
да ни е жив и здрав. Иначе кой ще увеличава външния дълг и харчи парите ни който ние трябва да върнем
256
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я го манете тоа отсайто бре!
255
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
еххх народе български късмета пак ни се размина
254
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
... по време на инцидента премиера ББ ободрявал останалите, като им разказвал вицове за самолети с проблеми при кацане!!!...