От 200 000 българи в Украйна 20 получили призовки

Няма непропорционалност при мобилизацията в Украйна, увери Климкин
Обновена: 16 фев 2015 17:52 | 16 фев 2015 12:31, Елка Василева
111
От 200 000 българи в Украйна 20 получили призовки
Павло Климкин и Даниел Митов. Снимка: БТА

Само 20 украински граждани от български произход при българска общност от над 200 000 души в Украйна са получили призовки при последната вълна на мобилизация. Това заяви украинският външен министър Павло Климкин след срещата си с външния ни министър Даниел Митов.

Не може да става дума за никаква непропорционалност при мобилизацията в Украйна, заяви Климкин. Той каза, че например в руските медии неведнъж се са се появявали спекулации относно непропорционална мобилизация, които касаят не само украинци от български произход, но и други национални малцинства.

Още по темата

Всичко, което се случва в Украйна, борбата за нашата независимост и свобода, за европейските ценности, никога не се случва и няма да се случва по национален признак, ние сме единни в нашата борба за единна, демократична и европейска Украйна, отбеляза Климкин.

Климкин е уверил министър Митов, че към нашите сънародници в Украйна няма да бъде прилаган стандарт, различен от високите критерии за добро третиране на малцинствата, стана ясно и от думите на нашия министър.

Украинският външен министър оцени като извънредно напрегната ситуацията в Донбас. Климкин декларира, че  Киев спазва Минските договорености и режима за прекратяване на огъня. Министърът обаче посочи, че за последното денонощие въоръжените сили на Украйна са били подложени 112 пъти на обстрел от „терористите“ от Донецк и Луганск.

Климкин благодари за постоянната подкрепа от страна на България на териториалната цялост и суверенитет на Украйна.

България ще изпрати хуманитарна помощ от храни и медикаменти за Донбас, посочи още министър Митов.

Той изтъкна също така, че страната ни е готова да предложи експертна помощ за провеждане на реформи в Украйна предвид нейната европейска перспектива.

Министър Митов е препотвърдил позицията на нашата страна в подкрепа на суверенитета, независимостта и териториалната цялост на Украйна, както и за мирното уреждане на конфликта в Източна Украйна. Митов отново е изразил подкрепа за европейската и евроатлантическата ориентация на Украйна.

Всички гледаме с надежда към резултатите от подписаното в Минск споразумение, радвам се и съм обнадежден от мнението на моя колега, че това споразумение дава шанс за първи стъпки по отношение на деескалацията на конфликта, отбеляза Митов и допълни, че най-важното е спазването на примирието.

След съвместната пресконференция на Митов и Климкин в присъствието на министъра на културата Вежди Рашидов се състоя церемония по връщане на украинската страна на две икони, културна ценност, незаконно изнесени от Украйна. С този акт България изпълнява своите задължения  като страна по  Конвенцията за мерките, насочени към забрана и предотвратяване на незаконен внос, износ и прехвърляне на правото на собственост на културни ценности.

Вижте повече по темата във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
8
 
! Отговори
До 62 преди 9 години
Срамно е да се възхваляват нацистите бандеровци от Десен Сектор и Свобода, които обляха Украйна с кръв. Заради техните безчинства в Източна Украйна и изнадевателствата им над тамошното население още не е възможно да има мир.
58
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 9 години
На България й върви на външни и военни министри открай време ! Този в дясно е едно от точните попадения ! Qwo vadis domine ?! Qwo vadis ?!
57
2
 
2
 
! Отговори
zeus преди 9 години
До Анонимен 71Хаха, най-новите американски ядрени ракети са на 30 години. Руснаците вече смениха 80 процента от своите. Да не дава Господ да разберем колко американски и колко руски ще стигнат до целта си.
56
1
 
2
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
зевс не съди зa другите по себе си
55
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както казваше Юлия Латинина - Дебалцево е ПРЕДЕЛА на руската армия ... а при една ядрена война половината от ракетите и няма да летят, защото не ги поддържат.Във всички случаи на путин дупе да му е яко
54
2
 
6
 
! Отговори
zeus преди 9 години
До БрaнникПо-добре москал, отколкото продажен сорсоид. За теб знаем как ще ги посрещнеш - с пълен памперс.
53
9
 
2
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
Схемaтa е простa- мaсирaни достaвки нa Щaтско оръжие с aероплaнчетa и зa седмицa войнaтa ще е нa рускa земя! При тия руски ***, които " изобщо не сa окупирaли в моментa" чaст от Укрaйнa! Тогaвa укрaинците ще сa без нaшивки и нямa дa ги имa!
52
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
УКРАЙНА65 % - РУСНАЦИ25 % - БЪЛГАРИ7 % - УНГАРЦИ И РУМЪНЦИ3 % - РУСКИ СЕПАРАТИСТИ
51
1
 
10
 
! Отговори
минувач преди 9 години
Аман от *** в нашата държава и, както се казва -"МЕКЕРЕТА"!Новините са пълни с гл.т. САМО на САЩ и нашите ПРОСТИ журналисти от bTV, НОВА ТВ, ...да не говорим за другите-чисто либертариамски медии, се скъсаха да манипулират и заблуждават хората, кой е агресор и кой извършва воени престъпления!Шайката бандити в правителството на т.нар. Украйна, извършва геноцид на СОБСТВЕНОТО си население, използвайки навмници от САЩ, Близкия изток, бандити и нацистите от Зап. част на страната...
50
4
 
2
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
до зевсЯсно е че ще ги посрещнете вие сте руски ***, но от името нa Бългaрите не говори! Зaщото ние вече 1916 г вече ги " посрещaхме" рускaлите и сегa пaк " ще ги посрещнем" подобaвaщо!
49
15
 
3
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
Слава УкранСлава героям
48
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сороосоиди скоро ще бъдете *** по стълбовете на София , да не се пролива българска кръв ..
47
11
 
2
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
55 лъжеш бе москaл, лъжaтa е вaшaтa библияБългaри и в моментa се срaжaвaт зa Укрaйнa срещу руския поробител ФAКТДa живей Укрaйнa!
46
1
 
14
 
! Отговори
zeus преди 9 години
До БрaнникМай си пропуснал, че в Украйна в момента има гражданска война и руснаци няма. Последното го казаха и от Вашингтон, и от ЕС. Никой нормален човек не иска да воюва срещу сънародниците си, за да защити чужди интереси! А руснаците ако дойдат ще ги посрещнем както всеки друг път: с хляб и сол!
45
0
 
11
 
! Отговори
до 53 преди 9 години
Както виждаш, на нашенците в Украйна не им пука за фашистката, неолиберална хунта в Киев.
44
0
 
15
 
! Отговори
до 49 преди 9 години
Фашистите се надушвате. *** и се бий за киевските ***.
43
15
 
1
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
Бългaрите в Укрaйнa сa нейни лоялни грaждaни и сa длъжни с ценaтa нa животa си дa зaщитaвaт Укрaйнa, товa е дълг и нa всеки от нaс, aко русия ни нaпaдне!
42
1
 
11
 
! Отговори
Двамата ... преди 9 години
... на снимката са от едно и също неоконсервативно, спонсорирано от Олигархията на САЩ, атлантическо NGO.
41
1
 
13
 
! Отговори
Кой ... преди 9 години
... нормален човек ще се жертва заради киевските ***!
40
16
 
3
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
Добре дошъл Климкин, Бългaрите сa с Укрaйнa, руските *** тук- кричърс от ( отврaтителни смесени брaкове) е нормaлно дa Ви мрaзят. те мрaзят и Бългaрите по същия нaчин