АБВ срещу кабинета: Гласува "против" новия дълг

Първанов: Имаме много възражения по начина, по който беше осъществено всичко
Обновена: 18 фев 2015 14:04 | 18 фев 2015 13:35,
68
АБВ срещу кабинета: Гласува "против" новия дълг
Снимка: Булфото

АБВ няма да подкрепи тегленето на новия дълг от 16 млрд. лева, както иска правителство. Това обяви лидерът на партията Георги Първанов. Той пристигна в парламента, за да се включи в совалките между финансовия министър Владислав Горанов и партиите от управляващото мнозинство.

Още по темата
"Имаме много възражения по начина, по който беше осъществено всичко – за броени дни, да не кажа часове, ни беше сервирано едно предложение, което засяга стратегически въпроси“, каза лидерът на АБВ. Той обясни, че това не може да е отношение между партньори.

Първанов и хората му са против и начина, по който са избрани банките, имащи ангажименти по изпълнение на споразумението.

"Аз не мога да бъда уплашен от оставката на когото и да било“, каза Първанов в коментар на заплахата на премиера, че ще подаде оставка, ако новият дълг не бъде гласуван.

„Не искам да се вземат решения под натиск, искам да има дебат, да има убеждаване“, допълни още лидерът на АБВ. Той оцени позитивно усилията на финансовия министър да отиде в парламента и да проведе разговорите с партиите от мнозинството.

Според Първанов обаче срещите са били закъснели, а и обсъжданите въпроси не са били единствено към него. „Засягат цялостното отношение и политика на правителството“, каза той.

Лидерът на АБВ обясни, че няма начин партията му да си промени решението. Според него най-доброто решение било законопроектът да бъде изтеглен и да се направи нов договор, който да бъде представен след сериозен публичен професионален дебат и залагане на нови параметри.

„Станаха твърде много фактите от нашето партньорство, не зная дали вече да не го поставя в кавички, с ГЕРБ, които ме изпълват със съмнение за това, че има коректни отношения“, каза още Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
0
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Хора, събудете се!!! Стига с тези заеми!!!Трябва да се работи в страната!!!
54
1
 
1
 
! Отговори
Силвия преди 9 години
На тая лисица Първанов никой не трябва да вярва.Реформи се правят с пари и той добре го знае но али се прави а комунист трябва да играе за своите и да чака удобен момент за атака.
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Разяснете. Понеже явно не си от умните, РАЗЯСНЯВАМ. Ако си слушал внимателно Боко, той много ясно каза - 6 млрд. до края на годината. Т.е., 16 млрд., ако си внимавал, са за три години, а тези 6 са за 2015. Сега ясно ли е?
52
0
 
2
 
! Отговори
Кирил Василев преди 9 години
ЖОРООООООО, ЗАЩО ТИ ТРЯБВАШЕ ОТ МЕЧКА РЕМИЧКА КАКТО КАЗВАТ ОТ НАШИЯ КРАЙ
51
4
 
8
 
! Отговори
някой преди 9 години
Първанката иска дебат. Ми да, не му е ясно колко ще има за него.
50
5
 
10
 
! Отговори
ОСТАВКА!!! преди 9 години
ДА СЕ ОБЕДИНИМ ПРОТИВ ПОРЕДНОТО ЗАГРОБВАНЕ, КОЕТО НИ ГОТВИ Г Р О Б!
49
4
 
4
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
Ние за местните избори искаме да сме с БСП.Иначе подкрепяме ГЕРБ, а за президентските, ще сме с ДПС
48
1
 
4
 
! Отговори
Долар ФЕДов преди 9 години
До АнонименСловата са ми витиевати само за достатъчно глупавите които не могат да ги разберат!"като гледам тук сам се питаш и сам си даваш отговорите" - не, само когато реша да отговоря!"характерна тактика на комунистическата школа" - от това че нещо изглежда определено, не следва че е такова!"Моят КИ е над 170 за мен си една малка смешка с големи претенции" - Благодаря, но не съм написал какъв е моя! А от това не следва, че АЗ съм смешка с претенции, а точно обратното: че ти си такова :))
47
1
 
3
 
! Отговори
ВГЗ преди 9 години
До 53. А това *** на края е много важно, защото издава колко си нервен и колко съм прав. Той ли не мисли за влизане? Айде, не сме чак такива наивници и непосветени. Избърши пяната си от устата - Първанов, ти ли си?
46
3
 
10
 
! Отговори
Разяснете?! преди 9 години
Някой да ми обясни ако обича, защо премиера Б. Борисов говори за 6 млрд, а ще се тегли заем от 16 млрд.?Защо е избрана HSBS като гарант като се тресе от международен скандал за пране на пари?И как Българското население след време ще връща този заем, с какво?/нямаме нито един сектор в икономиката печеливш (поради Украйнската криза и Туризма ще пострада, и то много...)/...
45
5
 
6
 
! Отговори
dsgdfg преди 9 години
Първанката е олдскул,не е за подценяване.
44
2
 
4
 
! Отговори
Долар ФЕДов преди 9 години
До 43а как доказа че съм луд - като ме обиди ли? Това се вижда едиснтвено от твоите коментари, че е вярно за теб - един вид, си го доказал само за себе си :))))))))))))))))))))
43
3
 
4
 
! Отговори
Долар ФЕДов преди 9 години
До Пешконе моето момиченце! Мястото е едно, но представителствата му са много :)))))))))))Погледни в какво се мери външен дълг на държава. имай предвид, че мястото винаги и исторически е било само едно, въпреки различните си представителствва, но последното хронологично е в името ми!
42
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, този непоправим комунист съвсем се взе на сериозно. А, бе шльоко, при едни нови избори си аут и ще увиваш опашка и ти покрай Путин. Няма ли край тази пета колона?
41
2
 
1
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До Долар ФЕДовпо- ми се струва две да са местата откъде идват парите. А едното сме го сърбали и не ме влече натам
40
2
 
3
 
! Отговори
Долар ФЕДов преди 9 години
До Анонимен 43На луди по принцип не отговарям, както и е нормално луди да не ме разберат!Покажи ми къде логиката ми води до анти-логика и ще го обсъдим :)
39
3
 
5
 
! Отговори
Долар ФЕДов преди 9 години
Скъпа Пешко,Не се занимавай с глупости за овце, защото докато се занимават с глупости овцете, ДРУГИ общо ги оправят!Не ме карай пак да си мисля ,че провеждаш общото оправяне ТУК, като пишеш непрекъснато глупости с които да се занимават овцете за да ги оправят!Обърни внимание на това, откъде всъщност идват парите, а не се занимавай с глупости за овце! Всички които си избоприл в тъпия си пост, вземат пари от едно и също място! Ако не се сещаш, прочети ми името :))))))))))))
38
9
 
7
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Гоцко е дрът номенклатурчик, дето се клати според валутата. Заобиколен от още по-дръти номенклатурчици избутват Калфин да им е лице. Сега бая народ иска да облажи покрай ефекта Сириза, ама тук у нас такъв ефект няма. Гоцко обаче се заклати - сега засега лекинко, ама това е сигнал към останалите путинисти, че нема кокалът да е техен само. Ей го вече се скраха кой е по-голем русофил крайнолевите
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако днес се утвдърди тоя заем трябва да разстрелят и Бойко и Горанов.... някой помин ли Дянков....щеше да плясак Руснаците - къде е сега ами в най-голямата руска фирма. изтегил парите от НЗОК и я остави да фалира...
36
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Горанов, къде парите които обеща.- само преди месец и половина утвърхте бюджета..... и в него не се говореше за заеми.