Ако не ни подкрепят за дълга, държавата ще фалира!

На Борисов му е трудно да разбере липсата на подкрепа от партньори
Обновена: 18 фев 2015 21:04 | 18 фев 2015 20:42,
604
Ако не ни подкрепят за дълга, държавата ще фалира!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов изрази опасения, че ако вземането на нов дълг от 8 млрд. евро не бъде подкрепено в пленарната зала от депутатите, държавата може да фалира.

Още по темата
"Ако не ни подкрепят в зала за дълга, няма да има пари, няма да можем да платим, ще фалира държавата и ще приключим", каза Борисов пред журналисти в отговор на въпрос как ще коментира изявленията на Патриотичния фронт и АБВ, че няма да подкрепят искането за нов дълг.

Въпросът с дълга не беше решен днес в пленарната зала, след като въпреки совалките на финансовия министър Владислав Горанов в парламента в крайна сметка не се стигна до гласуване на ратификацията, тъй като депутатите не удължиха времето до приемането или отхвърлянето на договора.

По думите на Борисов има стари плащания, които трябва да се платят - около 7 млрд. лева само за тази година, както и огромна нужда за финансиране на различни неща в бюджета за следващата година. Премиерът отбеляза, че е широко скроен човек и приема липсата на подкрепа от БСП и "Атака", тъй като това им е работата като опозиционни партии, но му е трудно да разбере неподкрепата на коалиционните партньори.

Достатъчно толерантен съм, огромен власт съм дал на някои партии, имат вицепремиери, областни управители, отбеляза министър-председателят, цитиран от БТА. Както дадохме "коледни", сега трябват 50 млн.лева за "великденски" добавки на пенсионерите, каза Борисов и допълни, че когато е свършена работата, "всички се тупат по гърдите", че са я свършили те, а в същото време не искат да подкрепят важни решения.

Той допълни, че всеки ден има среща с партньорите, снощи е имал такава с Реформаторския блок и е получил уверението, че партията ще подкрепи дълга. Борисов благодари и на вицепремиера Ивайло Калфин, че също е застанал зад искането за дълг.

Поел съм ангажимент, че в рамките на 5-6 месеца ще се справим с контрабандата в размер, в който никой никога досега не е успявал, каза Борисов и допълни, че очаква поне 600-700 млн. лева до милиард повече в бюджета.

Политиците правят изявления в една или друга посока, каза Борисов в отговор на въпрос как ще коментира изказването, че може да бъде направено отклонение за газопровод, който да мине през България. Винаги съм казвал, че трябва да се гледа по-спокойно и по-мъдро на важните неща в живота, каза Борисов.

Той допълни, че до днес нямаме писмено потвърждение нито за спиране, нито за каквото и да е на проекта "Южен поток". По темата работи цялата Европейска комисия, в синхрон с нас, публично и прозрачно, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


604
Още по темата: Бойко Борисовнов дълг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отвържете си кесиите господа управници и върнете откраднатото...тогава България няма да фалира, а ще пребъде!
54
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
29.03.2014 - "Бойко Борисов: Държавата ще фалира, ако вземе заем"18.02.2015 - "Бойко Борисов: Държавата ще фалира, ако не вземе заем"
53
1
 
18
 
! Отговори
Толкова е Просто! преди 9 години
Беден Народ + Крадливи Управници + Фалирала държава= ВойнаВъзможни решения:1. БГ народа трябва да се управява от диктатор(демокрацията е невъзможна разбираме я като Анархия)2. Внос на политици от вън3. Закриване на държавата разделяне на територията между съседни държави(възможен сценарий)
52
0
 
14
 
! Отговори
Подзаглавие преди 9 години
" Богаташи с нечувани състояния, натрупани по съмнителен начин, дърпат конците "Познато а?!
51
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нормални хора от колко госини се надявама да закрием държавата ама на все не пускат кокала !
50
1
 
25
 
! Отговори
Прагматик преди 9 години
Никой дълг сам по себе си не е добър когато е насочен единствено за кърпени на дупки, рефинансиране на стар дълг или социални плащания - пенсии, помощи и т.н., а случаят е точно такъв. Ако дългът се взема за инвестиции в икономиката, за дейности, които биха създавали добавена стойност, така, че да може да се обслужва ведно с лихвите, тогава никой не би бил против. Този нов дълг е класически пирамидален казус - нов кредит плаща стар + допълнително задлъжняване с отсрочка във времето.
49
2
 
17
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА преди 9 години
"....както и огромна нужда за финансиране на ........................ РАЗЛИЧНИ НЕЩА в бюджета"Е нема такъв клоун.
48
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нагъл , по нагъл,най нагъл - тиквата мутра
47
1
 
14
 
! Отговори
жоро преди 9 години
дьржавата печели много повече от евтиния нефт с колко намалиха горивото пбензинокстанциите някой тук знае ли с 0,50ст а колко реално падна нефта 60% бензина трябва да е 1.20 реално
46
2
 
16
 
! Отговори
ФАКТ преди 9 години
Избирателите му трябва да искат прошка и от бога !
45
0
 
14
 
! Отговори
Джото преди 9 години
Хахахахахах тя не е ли фалирала отдавна Най-голямата кражба плаща народа КТБ???НЕК????Веригите магазини от които нищо не влиза в държавата???Дънди Прешанс?????Горива???ЦИГАРИ????ЛАФКА СЛЕД ЛАФКА???ХИЛЯДИ ТЪРТЕИ ВОЕННИ И КАКВИ ЛИ НЕ ***.СКЪПИ КОЛИ ЗА МИЛИТЕ НИ ДЕПУТАТИ.ВСИЧКИ ИЗГУБЕНИ ДЕЛА МАРИЦИ ЦИЦИ И.Т.Н.*БА СКАПАНАТА ДЪРЖАВА.
44
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква била работата - герберската пасмина само за 4 месеца успя да фалира държавата, и сега търси дългове на гърба на народа за да се спаси!Ще дойде Видов ден и за вас, помнете ми думата
43
0
 
13
 
! Отговори
ККК преди 9 години
Няма такава лапаница никъде .....в Габон президента си купил коли за 16 милиона евро докато народа гладувал ......да дойдат да видят тук какво се случва !
42
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми нека фалира... Ти не се ли накраде вече?
41
1
 
21
 
! Отговори
папуас преди 9 години
не мога да си обясня какво трябва да представлява човек гласувал и избрал този *** и партията му тая шаика крадци са по евтини и от въжетата с които ще бъдат обесени
40
1
 
17
 
! Отговори
Щастлива държава преди 9 години
Закъсала държава! Продънена хазна!И кой ли ще оправи таз глупава страна,щом всеки смахнат правник - ерзац специалистминава за държавник, дори за финансист? Разпъната държава - ограбена страна,с закони, ред и право - без никаква цена.И куц, и сляп, и блъснат - известно е това -се учи тук да бръсне народната глава.
39
5
 
15
 
! Отговори
Kondor преди 9 години
Ами да фалираме и да приключваме и да минаваме под чужд флаг - така най-после ще се оправим!!
38
1
 
23
 
! Отговори
Кристко преди 9 години
Тези,които викат на Волен,че е Болен като им казва истината са престъпници като ББ,Цв.Цв.и др. от мутрите в държавата!Те не искат народа да е богат,а да е беден и смирен,за да го крадат по-лесно!До сега се справят доста добре!Умирайте смирени овце!
37
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия приказки вече сме ги слушали ,от американското посолство и от Брюксел трябва да му обновят репертоара.
36
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До славянинглупчо, точно демокрацията ти дава право да обсъждаш този проблем и да му се противопоставяш,бай Тошо навремето питали те дали да вземе 12 млрд $?

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe