Ако не ни подкрепят за дълга, държавата ще фалира!

На Борисов му е трудно да разбере липсата на подкрепа от партньори
Обновена: 18 фев 2015 21:04 | 18 фев 2015 20:42,
604
Ако не ни подкрепят за дълга, държавата ще фалира!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов изрази опасения, че ако вземането на нов дълг от 8 млрд. евро не бъде подкрепено в пленарната зала от депутатите, държавата може да фалира.

Още по темата
"Ако не ни подкрепят в зала за дълга, няма да има пари, няма да можем да платим, ще фалира държавата и ще приключим", каза Борисов пред журналисти в отговор на въпрос как ще коментира изявленията на Патриотичния фронт и АБВ, че няма да подкрепят искането за нов дълг.

Въпросът с дълга не беше решен днес в пленарната зала, след като въпреки совалките на финансовия министър Владислав Горанов в парламента в крайна сметка не се стигна до гласуване на ратификацията, тъй като депутатите не удължиха времето до приемането или отхвърлянето на договора.

По думите на Борисов има стари плащания, които трябва да се платят - около 7 млрд. лева само за тази година, както и огромна нужда за финансиране на различни неща в бюджета за следващата година. Премиерът отбеляза, че е широко скроен човек и приема липсата на подкрепа от БСП и "Атака", тъй като това им е работата като опозиционни партии, но му е трудно да разбере неподкрепата на коалиционните партньори.

Достатъчно толерантен съм, огромен власт съм дал на някои партии, имат вицепремиери, областни управители, отбеляза министър-председателят, цитиран от БТА. Както дадохме "коледни", сега трябват 50 млн.лева за "великденски" добавки на пенсионерите, каза Борисов и допълни, че когато е свършена работата, "всички се тупат по гърдите", че са я свършили те, а в същото време не искат да подкрепят важни решения.

Той допълни, че всеки ден има среща с партньорите, снощи е имал такава с Реформаторския блок и е получил уверението, че партията ще подкрепи дълга. Борисов благодари и на вицепремиера Ивайло Калфин, че също е застанал зад искането за дълг.

Поел съм ангажимент, че в рамките на 5-6 месеца ще се справим с контрабандата в размер, в който никой никога досега не е успявал, каза Борисов и допълни, че очаква поне 600-700 млн. лева до милиард повече в бюджета.

Политиците правят изявления в една или друга посока, каза Борисов в отговор на въпрос как ще коментира изказването, че може да бъде направено отклонение за газопровод, който да мине през България. Винаги съм казвал, че трябва да се гледа по-спокойно и по-мъдро на важните неща в живота, каза Борисов.

Той допълни, че до днес нямаме писмено потвърждение нито за спиране, нито за каквото и да е на проекта "Южен поток". По темата работи цялата Европейска комисия, в синхрон с нас, публично и прозрачно, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


604
Още по темата: Бойко Борисовнов дълг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
21
 
! Отговори
жоро преди 9 години
май бойко ще фалира не дьржавата
34
2
 
26
 
! Отговори
боц преди 9 години
Със заем или без, с твоята проамериканска политика, фалита на държавата е гарантиран!
33
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че ние от 25 години сме в Фалит с Валутни Бордове с Евро фондове пак сме в Фалит С 16 МИЛИАРДА ПАК СМЕ В ФАЛИТ С клизма или без клизма пак ще ни е ОтзадАма то Морал, Съвест и Политическа отговорност и Родолюбие трябва да се каже няма как подавам Оставка!!!!!!
32
2
 
26
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
Аве, Боце, спри се бе, брато! Вземи излез от тоя пубертет, вече към 60 отиваш. Ще кажеш, ако не си ти няма повече да сме живи. Цял ден мрънкане и цупене - ако няма заем си тръгвам, ако нямам креди приключваме, ама давам ви и утре шанс, да ми одобрите заем... Аман вече!
31
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"които трябва да се платят - около 7 млрд. лева само за тази година,..."Ами теглете само 7 млрд.,колкото да платите старите плащания, що ще теглите 16 млрд., за да плащаме лихвите ли!?
30
1
 
9
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Важното е Днес.бг да не фалира,да можем да си пишем приятелски!Хубава Вечер!
29
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да земат от Костов, Доган, Борисов, Царя, Първанов, Станишев колкото са откраднали и мисля, че и над 8 милярда ще докарат.
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Държавата е фалирала и това е поредния гърч.
27
0
 
30
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Не знам но тоя Народ какво ще прави не ми е ясно.. Вие какво си мислите... Че на някой му пука за нас ли? С тия заеми отлагат Неизбежното... От къде пари като няма Икономика... Това с тия глупости като: "Има ръст на икономиката" ги разправяйте на оня с червената глава... Тая държавица се издържа с акцизи скъп ток и ддс... Това което направихте всички вие за тия 25г. Са МАСОВИ УБИЙСТВА на Поколения Българи.. Не знам но иде Страшно време....
26
5
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Наистена Господин Оришарски е много по - дъбър като политик , като интилект , въобще неможе да се сравнява с Бойко Борисов .
25
3
 
56
 
! Отговори
Тиквата преди 9 години
Бойко Борисов трябва да подаде оставка, да бъде разследван и вкаран в затвора?Да -> +Не -> -
24
5
 
16
 
! Отговори
шоп преди 9 години
Искам Орешарски back!
23
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще фалира *** ти! Не се наяде, значи!
22
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"По думите му има стари плащания, които трябва да се платят - около 7 млрд. лева само за тази година"____________________________Първо не са 7 млрд, ама карай, второ тези средства вече са залегнали в закона за бюджета през 2015 г, в т ч и рефинансирнато на част от дълга и трето имате възможност да внесете актуализация на текущия бюджет, ако сте пропуснали нещо, така че не е нужно да ни баламосавте тука, не сме толкова прости
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ми вземете от богатите бе.стегни ги тия служби и системи да си вършат работата.за тва ли ви избрахме да теглите пари и пак за богатите
20
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес в социалните мрежи Орешарски написа че е оставил 9 млрд.....къде са ?
19
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"На Борисов му е трудно да разбере защо партньорите не го подкрепят" Е как няма да му е трудно като му е куха кратуната. Когато отидеш да теглиш заем, от банката те питат за какво ти е и посочваш причина, както и ти обясняват условията. Тези от ГЕРБ не могат да обяснят по пера къде и за какво ще отидат, не могат да обяснят при какви условия и комисионни ще се изтеглят парите и не мога да обяснят как за една вечер направиха проучване и се договориха с 4 международни банки. Всичко смърди на схема
18
3
 
46
 
! Отговори
оставка некадърник ! преди 9 години
Ми кат фалира държавата , оставаш ти мутро некадърна във историята с това ! Мутрафона Тиквоний фалира България ! Ми оставка тогава бе некадърник !
17
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На вас ясно ли ви е, че който и да дойде, ще става все по-зле и по-зле. Вашият живот не струва нищо, на никой не му пука за вас червеи. В България има 5% върхушка която винаги ще живее в разкош и лукс а вие *** в мизерията.
16
2
 
31
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Тези които викаха че Сидеров бил луд като казва че се изнасят милиарди от държавата ......да мислят малко с главите си :) ала КТБ показното , но май беше малко !