Ако не ни подкрепят за дълга, държавата ще фалира!

На Борисов му е трудно да разбере липсата на подкрепа от партньори
Обновена: 18 фев 2015 21:04 | 18 фев 2015 20:42,
604
Ако не ни подкрепят за дълга, държавата ще фалира!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов изрази опасения, че ако вземането на нов дълг от 8 млрд. евро не бъде подкрепено в пленарната зала от депутатите, държавата може да фалира.

Още по темата
"Ако не ни подкрепят в зала за дълга, няма да има пари, няма да можем да платим, ще фалира държавата и ще приключим", каза Борисов пред журналисти в отговор на въпрос как ще коментира изявленията на Патриотичния фронт и АБВ, че няма да подкрепят искането за нов дълг.

Въпросът с дълга не беше решен днес в пленарната зала, след като въпреки совалките на финансовия министър Владислав Горанов в парламента в крайна сметка не се стигна до гласуване на ратификацията, тъй като депутатите не удължиха времето до приемането или отхвърлянето на договора.

По думите на Борисов има стари плащания, които трябва да се платят - около 7 млрд. лева само за тази година, както и огромна нужда за финансиране на различни неща в бюджета за следващата година. Премиерът отбеляза, че е широко скроен човек и приема липсата на подкрепа от БСП и "Атака", тъй като това им е работата като опозиционни партии, но му е трудно да разбере неподкрепата на коалиционните партньори.

Достатъчно толерантен съм, огромен власт съм дал на някои партии, имат вицепремиери, областни управители, отбеляза министър-председателят, цитиран от БТА. Както дадохме "коледни", сега трябват 50 млн.лева за "великденски" добавки на пенсионерите, каза Борисов и допълни, че когато е свършена работата, "всички се тупат по гърдите", че са я свършили те, а в същото време не искат да подкрепят важни решения.

Той допълни, че всеки ден има среща с партньорите, снощи е имал такава с Реформаторския блок и е получил уверението, че партията ще подкрепи дълга. Борисов благодари и на вицепремиера Ивайло Калфин, че също е застанал зад искането за дълг.

Поел съм ангажимент, че в рамките на 5-6 месеца ще се справим с контрабандата в размер, в който никой никога досега не е успявал, каза Борисов и допълни, че очаква поне 600-700 млн. лева до милиард повече в бюджета.

Политиците правят изявления в една или друга посока, каза Борисов в отговор на въпрос как ще коментира изказването, че може да бъде направено отклонение за газопровод, който да мине през България. Винаги съм казвал, че трябва да се гледа по-спокойно и по-мъдро на важните неща в живота, каза Борисов.

Той допълни, че до днес нямаме писмено потвърждение нито за спиране, нито за каквото и да е на проекта "Южен поток". По темата работи цялата Европейска комисия, в синхрон с нас, публично и прозрачно, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


604
Още по темата: Бойко Борисовнов дълг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
315
3
 
2
 
! Отговори
путин преди 9 години
До АнонименОСВЕН ЧЕ СЕРЕШ , ВЕЧЕ И ПЪРДИШ !!! нещо смислено да правиш ?
314
4
 
16
 
! Отговори
Тиквата преди 9 години
Да бе пълни измишльотини били, че Тиквата:-има квалификация само за портиер-е участвал в престъпни групировки-има атентат срещу приятелката му-страхливец, който стреля с РПГ-та по къщите-тлъст от употреба на алкохол и наркотици-оглавява наркотрофика м/у Близкия Изток и Европа и печели милиарди от това-рекетираше бизнесмените през първия си мандат-е ***-е ***-е грозен-е дебел-е нагъл-е дебелоок-е ***-е страхлив-е лъжец-е подлец
313
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А дано и да е за късмет!
312
1
 
5
 
! Отговори
hako преди 9 години
Ne moze s plosak danak da se palni hazna - koito vzema poveche - poveche ste plashta prazna glavo!
311
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми да фалира , ти нали ще си добре?Ама преди това си подай оставката нали така се изцепи поне един път изпълни това което си казал , ок ?
310
6
 
7
 
! Отговори
Тиквата преди 9 години
Аз се включвам за кратко от Банкя да ви кажа,че плащам за постове само до 2:00 през нощта.След това си пишите за ваша сметка.Лягайте и ви искам на линия в 9:00 сутринта.Ключови думи за утре:-Фалит-БСП=Фалит-Орешарски-Виденов-Луканов-Фалит-ФалитХайде лека нощ!
309
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другари от Атака, колко ви плащат на пост ? Като се има в предвид, че 80% от постовете са на атакисти, сигурно сте добре мотивирани.ще се окаже истина, че Атака е най-голямата руска инвестиция у нас.
308
3
 
2
 
! Отговори
Тиквата преди 9 години
НАДЗОРЪТ НАД БАНКИТЕ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА ОТ БНБ -БНБ Е НЕЗАВИСИМА ПО ЗАКОН И ПРАВИТЕЛСТВОТОНЯМА ПРАВО ДА СЕ МЕСИ В НАДЗОРА НАД БАНКОВАТА СИСТЕМА.
307
3
 
10
 
! Отговори
ФАЛИТ преди 9 години
ФАЛИТ НЕ Е ИМАЛО.ПРИ ЛУКАНОВ САМО ТЕНЕКИИТЕ В ЗАВОДИТЕ ДА БЯХМЕПРОДАЛИ, ЩЯХМЕ ДА ИЗПЛАТИМ 10 ПЪТИ "ОГРОМНИЯ ВЪНШЕН ДЪЛГ ОТ $10 МРД"ВИДЕНОВ ОТКАЗА ДА ПРОДАВА И ЗАКРИВА ЗАВОДИ, ОПИТА СЕ ДА ИМА ТВЪРДА НАЦИОНАЛНА ПОЛИТИКА И С РУСИЯ.ЦРУ СПРЕТНАХА ХИПЕРИНФАЛЦИЯТА - "КОЙ НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН" (1997)"КОЙ НЕ СКАчА Е МОСКАЛ" (КИЕВ 2014)КОГАТО ЕДНА БАНКА НЕ СЕ УПРАВЛЯВА ПРАВИЛНО,НАЙ-ДОБРОТО РЕШЕНИЕ Е ФАЛИТ - ТАКИВА СТАВАТ СТОТИЦИ В САЩ ЗА ГОДИНА
306
1
 
9
 
! Отговори
ФАЛИТ преди 9 години
НЕ МИ СЕ СЪРДЕТЕ, АЗ КАТО МАЛЪК СЪМ ПАДАЛ ЧЕСТО НА ГЛАВАТА СИ.КАТО ПОРАСТНАХ СТАНАХ МИЛИЦИОНЕР И ОТ ТАМ СЕ ПОЗНАВАМЕ С ТИКВАТА.СЕГА ДРАСКАМ ПО САЙТОВЕТЕ, А ТИКВАТА МИ ДАВА НЯКОЙ ЛЕВ ЗА ВИНО ИРАКИЯ. ПОНЯКОГА МИ ДАВА КАТО НАГРАДА ДА ОПИТВАМ ОТ КОКАТА,КОЯТО ТОЙ ДИСТРИБУТИРА В ЕВРОПА.ХАЙДЕ ЛЕКА (РАКИЯТА СВЪРШИ).
305
3
 
13
 
! Отговори
Тиквата преди 9 години
Сайта в последните няколко часа е пълен с троловена Тиквата, които още отсега се облизват за трохите оттези 8 Милиарда?Да -> +Не -> -
304
2
 
4
 
! Отговори
Botev преди 9 години
SUTRINTA PISAH CHE PARITE SA ZA DA NE FALIRA DARJAVATA NO MNOGO CAKAHTE MINUSCHETA KAK GO NERAZBRAHTE KAK
303
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
УЖАС МУТРАТА ТИКВА С(МЪДРИТЕ) СЪВЕТИ НА КОСТОВ ФАЛИРА ДЪРЖАВАТА ,КАКТО И СЕГА ДА ГО ИЗВЪРТАТ ПОРАЖНИТЕ МЕДИИ И *** ДО ТОВА ЖАЛКО СЪСТОЯНИЕ НИКОГА НЕ СМЕ СТИГАЛИ.
302
1
 
12
 
! Отговори
Боко феса преди 9 години
ГЕРБ = Еничари за Анадолско Развитие на ***
301
0
 
19
 
! Отговори
бъдещ емигрант преди 9 години
Е питам се аз, за тия дето докараха държавата до фалит ОТГОВОРНОСТ и НАКАЗАНИЕ някой ще потърси ли?
300
1
 
15
 
! Отговори
леле преди 9 години
Егати неадекватния премиер имаме...
299
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ФАЛИТ 415Какъв фалит при Живков бе *** шантав, я вземи да попрочетеш какво пише в анализа на ООн за икономическото развитие на отделните страни в Европа какво пише за България ,която до 1989г е имала активи от над 184 милярда златни лева ,да златни защото за разлика от сега всяко българско левче беше обезпечено съсзлато,а сега активите ни са под 7 милярда..опа то май и тия 7 милярда необезпечени с нищо лева соросоидното гербаво правителство ги ошушка и фалира държавата
298
1
 
13
 
! Отговори
параноя преди 9 години
"Елитът" си мисли, че безнаказано ще избяга в чужбина в случай на бунт/преврат.Заклевам се в майка България, че аз и надявам се много други български емигранти, ще потърсим сметка на долните продажници!Сън няма да видят никъде по света!
297
1
 
20
 
! Отговори
! преди 9 години
СТРАШНО ВРЕМЕ настъпи хора !Обединявайте се, не се делете !За 25 години ПРЕХОД" едни депутати и мутри затриха куп предприятия, АЕЦ и половина, Газопровод, изсякоха горите и какво ли още не което ние не знаем и дори не подозираме /било злато, руди, газ, нефт.../Няма наука и образование, има само чалгия и мутреещи се деца...БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ !!!
296
2
 
4
 
! Отговори
... преди 9 години
to se vijda 4e ot kradene noja e oprial do kokal