Ако не ни подкрепят за дълга, държавата ще фалира!

На Борисов му е трудно да разбере липсата на подкрепа от партньори
Обновена: 18 фев 2015 21:04 | 18 фев 2015 20:42,
604
Ако не ни подкрепят за дълга, държавата ще фалира!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов изрази опасения, че ако вземането на нов дълг от 8 млрд. евро не бъде подкрепено в пленарната зала от депутатите, държавата може да фалира.

Още по темата
"Ако не ни подкрепят в зала за дълга, няма да има пари, няма да можем да платим, ще фалира държавата и ще приключим", каза Борисов пред журналисти в отговор на въпрос как ще коментира изявленията на Патриотичния фронт и АБВ, че няма да подкрепят искането за нов дълг.

Въпросът с дълга не беше решен днес в пленарната зала, след като въпреки совалките на финансовия министър Владислав Горанов в парламента в крайна сметка не се стигна до гласуване на ратификацията, тъй като депутатите не удължиха времето до приемането или отхвърлянето на договора.

По думите на Борисов има стари плащания, които трябва да се платят - около 7 млрд. лева само за тази година, както и огромна нужда за финансиране на различни неща в бюджета за следващата година. Премиерът отбеляза, че е широко скроен човек и приема липсата на подкрепа от БСП и "Атака", тъй като това им е работата като опозиционни партии, но му е трудно да разбере неподкрепата на коалиционните партньори.

Достатъчно толерантен съм, огромен власт съм дал на някои партии, имат вицепремиери, областни управители, отбеляза министър-председателят, цитиран от БТА. Както дадохме "коледни", сега трябват 50 млн.лева за "великденски" добавки на пенсионерите, каза Борисов и допълни, че когато е свършена работата, "всички се тупат по гърдите", че са я свършили те, а в същото време не искат да подкрепят важни решения.

Той допълни, че всеки ден има среща с партньорите, снощи е имал такава с Реформаторския блок и е получил уверението, че партията ще подкрепи дълга. Борисов благодари и на вицепремиера Ивайло Калфин, че също е застанал зад искането за дълг.

Поел съм ангажимент, че в рамките на 5-6 месеца ще се справим с контрабандата в размер, в който никой никога досега не е успявал, каза Борисов и допълни, че очаква поне 600-700 млн. лева до милиард повече в бюджета.

Политиците правят изявления в една или друга посока, каза Борисов в отговор на въпрос как ще коментира изказването, че може да бъде направено отклонение за газопровод, който да мине през България. Винаги съм казвал, че трябва да се гледа по-спокойно и по-мъдро на важните неща в живота, каза Борисов.

Той допълни, че до днес нямаме писмено потвърждение нито за спиране, нито за каквото и да е на проекта "Южен поток". По темата работи цялата Европейска комисия, в синхрон с нас, публично и прозрачно, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


604
Още по темата: Бойко Борисовнов дълг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
335
0
 
7
 
! Отговори
калуна преди 9 години
не плащам здравни и няма и пак ламтеят за още
334
18
 
5
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ БСП преди 9 години
А га Орешарски взе 10 млрд на втория месец не ривахти, а?
333
1
 
19
 
! Отговори
калуна преди 9 години
крадци на пари са ГЕРБ.Че като си иде голям праз((((ама няма
332
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За заем от 1 милиард и лихва 2,5%- масови протести на красиви и умни, блокиране на народното събрание, бели автобуси и кървища. При заем 16 милиарда и лихва 10%- ръкопляскания. Очевидно при българите важи правилото- бий го, да те уважава.В случая "бий го" може да бъде заменено с друго действие. Сега реват ГЕРБ , ама 9 милиарда беше резервът след Орешарски, 1,5 Дянков ги открадна от здравната каса и - нищо- никой не пита "КОЙ"- за Янето няма "КОЙ"- соросчетата са нахранети !
331
1
 
20
 
! Отговори
МРАВКА преди 9 години
ПО-НАГЪЛ И ЛИЦЕМЕРЕН НЕ *** ВИЖДАЛ.ТЯ ДЪРЖАВАТА Е ФАЛИРАЛА ОТДАВНА БОРИСОВ И ТИ ДОБРЕ ГО ЗНАЕШ.ТЕЯ КОИТО НЕ ГО ЗНАЯТ ДА ВИДЯТ ПРОДУКТИТЕ ВЪВ ХРАНИТЕЛНИТЕ ВЕРИГИ.НАИ-ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ НЕЩА СА ВНОС КАТО ЛУК,КАРТОФИ,МАГДАНОС,МЕСО,ОРИЗ.ЩОМ ТЕЗИ НЕЩА НЕМОЖЕМ ДА СИ ПРОИЗВЕДЕМ ЗА КАКВА ДЪРЖАВА И ИКОНОМИКА СЕ ГОВОРИ? СЕГА БОРИСОВ ОБЕЩАВА ПРОЦЕНТ НА ПАРТИИТЕ КОИТО ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА НОВАТА КРАЖБА НА ШЕСТНАДЕСЕТ МИЛИАРДА ЛЕВА.КОИТО ТОВА НЕ ПРОУМЕЕ ЗНАЧИ НЯМА НИЩО В ГЛАВАТА.
330
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АКО ВИЕ ПОЛИТИЦИТЕ-КРАДЦИ ВЪРНЕТЕ ОТКРАДНАТОТО ОТ НАС БЪЛГАРИТЕ , НЯМА ДА ИМА НУЖДА ОТ ЗАЕМ !И ПОНЕЖЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ ВЕЧЕ ФАЛИРАХМЕ НЕ МИ ПУКА ,НЕКА ФАЛИРАТЕ И ВИЕ КРАДЦИТЕ !
329
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ISTINATA E : DARGAVATA E VAV *** V MOMENTA ! 4 MILIARDA ZA *** I TO TOVA SA VSI4KITE PARI V REZERVA ! VZIMAITE 16 MILIARDA, TE NA B.B SHTE DADAT NO NA DRUGI NIAMA , TAKA CHE BCP DA NE SI PRAVIAT TANKI SMETKI, DA SVALIAT PRAVITELSVOTO ZA DA VZEMAT TE ZAEM , SHTE VI SE SKASAT DGOBOVETE BE , MNOGGGOOO STE ALCHNI, OMAZAXTE SE V *** BE !
328
4
 
4
 
! Отговори
Въпрос преди 9 години
За да си атакист-комунист, кое е по-важно, да си *** или наивен, или и двете?
327
2
 
15
 
! Отговори
ГЕРБ преди 9 години
Нека да спрат контрабандата и така да се справят с дефицита.ТАКА И АЗ МОГА ДА УПРАВЛЯВАМ, ЩЕ ТЕГЛЯ КРЕДИТИ КОЛКО МИ ТРЯБВА И ВСИЧКО ЩЕ Е ОК.
326
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То с заем всеки може. Работа на правителството е да привлича инвестиции и да има приходи оттам, а не чрез заеми които трябва да се връщат десетки години.
325
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
40 млрд (16+24) не 16само лихвите са 5% *30г =150% * 16 млрд =24 млрд
324
0
 
4
 
! Отговори
don преди 9 години
9 гр. за ББ
323
16
 
3
 
! Отговори
Sunny ray преди 9 години
Заради направените огромни разходи и дефицити от предното правителство след напускането му трябваше да бъде ясно на целия бг народ какви разходи и дългове са направили и какво остават. Освен това икономиите не трябва пак да се правят за сметка на най-бедните-пенсионери, болни, бедстващи, безработни и др. а за сметка на най-богатите включително и от коли и заплати на министри и на енергодружества и т.н.И щ трябва дълговете да се правят в краен случай и да се намалят до екзистенциалния минимум.
322
0
 
20
 
! Отговори
Антон преди 9 години
Глупости,Гърция с над 300-милиарда функционира ние ще фалираме!Този почна да вдига данъци за пенсионери,електонни винетки,съкращения,май забрави той и другите партии лак щяха всички да си отидат *** зимните протести по-негово време!
321
0
 
21
 
! Отговори
МММ... преди 9 години
ТОВА Е ПОСЛЕДНАТА НЕЯСНОТА,НЕРАЗБИРАНЕ ИЛИ ЛЪЖА - ЕДИН ДОБЪР РЪКОВОДИТЕЛ ТРЯБВА ДА МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВА И С МАЛКО ПАРИ ТО С МНОГО ПАРИ ВСЕКИ МОЖЕ - Г-Н БОРИСОВ,ЩЕШЕ ДА Е ДОБРЕ ДА СИ СЛОЖИТЕ ЗНАЕЩИ А НЕ НЕПРЕМЕННО ОТ ГЕРБ МИНИСТРИ ОСОБЕНО НА ФИНАНСИ А И ОСТАНАЛИТЕ САМО ТАКА НЕЩАТА ЩЕ ТРЪГНАТ НА ДОБРЕ
320
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До чвстенЯ погледни от коя дата започва Бг да трупа дефицити,последната година с излишък е 2009 та,а после идва на власт мутрата и започват дефицитите,не че при станишев бяхме цъфнали,ама откакто позволихме нискочелия да застане на власт хептен я овапцахме...Справката я направих точно защото менда сама я подсказа в едно интервю
319
0
 
37
 
! Отговори
Льольо преди 9 години
Предпочитам фалит на държавата и тогава да се оправят политиците. Щото хората каквото имат да плащат си го плащат а къде отиват тези пари - никой не знае. Имам предвид, данъци, застраховки за колите, винетки, високи сметки за ток, вода и телефони... а къде отиват тези пари? Държавата щяла да фалира. Ми да фалира, да види целия свят колко крадат нашите политици. Не само тези а всички които ни управляваха през този преход.25-26 години вече.. то война да беше, щеше да свърши а тоя преход, край няма
318
2
 
11
 
! Отговори
Бойко е комунист преди 9 години
Московската агитка в БГ подготвят Гръцкия сценарий и в БГ за подкопаване на ЕС. Дърпат заеми, огепват ги, пак дърпат и пак ги огепват. Плашат лихвите с нови заеми и така докато ЕС се усети.После идва "Бялата Златка" , спира плащанията, обявява фалит,вади страната от ЕС , вкарва я в Евразия и настава рай.И аз съм за заем , но при ограничаване на корупцията, търсене на съдебна и финансова отговорност за откраднатото до сега, връщане парите от КТБ...Ама с марионетките на ДС-БКП няма да стане!
317
1
 
18
 
! Отговори
булгаристанец преди 9 години
По-добре фалит ,да додат да ми стрижат вълната долу
316
0
 
5
 
! Отговори
до 448 преди 9 години
и какво , варианта СИРИЗА ли ни очаква бе., та вас ви знаеме, освен да рушите за друго не ставате.