Совалки за дълга в 12 без 5: Горанов на крака при РБ, АБВ и ПФ

Рано е за ентусиазъм, рече Радан Кънев
Обновена: 18 фев 2015 14:03 | 18 фев 2015 11:28,
55
Совалки за дълга в 12 без 5: Горанов на крака при РБ, АБВ и ПФ
Снимка: архив, Булфото

Партиите от управляващото мнозинство и финансовият министър Владислав Горанов провеждат совалки в парламента за подкрепа на новия дълг от 16 млрд. лв. Разговорите се водят в 12 без 5 – малко преди да започнат дебатите и гласуването по тегленето на заема.

Още по темата
Горанов проведе среща с Реформаторите, а после и с Патриотите. След това депутатите от групите на РБ, ПФ и АБВ се събраха на безпрецедентна обща среща в една от залите в Народното събрание заедно с министъра.

"Мисля, че е рано за ентусиазъм“, обяви след разговорите между ръководствата на партиите и министъра Радан Кънев. Той обясни, че не става дума за поставяне на условия, а „за едно закъсняло общуване между финансовото министерство и мнозинството в парламента. "Когато е закъсняло, естествено се появява подобно очакване на сензация“, каза Кънев.

Финансовият министър отказа коментари пред медиите. "Много сте симпатични, ще говорим цял ден“, бяха единствените му думи към репортерите.

За тегленето на новия дълг от 16 млрд. лева първи сигнализираха БСП миналата седмица. Реформаторите, Патриотите и АБВ изразиха резерви най-вече заради това, че не се са били уведомени като партньори, а са научили от медиите. Те поискаха и още аргументи за тегленето на заема.

Миналата седмица новият заем мина със спорни гласувания през външната и бюджетната комисия. При вота във външна гласовете бяха 9 на 9, което означаваше, че проектът за заем не е приет. След часове обаче гласът на депутат от ПФ беше отменен с мотива, че не е присъствал на заседанието и ратификацията бе обявена за приета.

И бюджетна комисия гласува на косъм и със скандал новия дълг. Председателката й Менда Стоянова отмени гласа на депутат от БСП, заявил предварително как ще гласува, заради отсъствието му от заседанието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
3
 
! Отговори
Кристко преди 9 години
Питате защо като Орешарски искаше да тегли 1милиард Герб ревяха,а сега 16милиарда за тях са като милион!Защото нямаше да намажат нищо от милиардчето!Затова сега е по-добре да се застраховат с повечеот милиард,че иначе няма вече от къде да грабят ламите!А ,че тъпия народ щял да плаща!Да плаща като си избира престъпници да управляват!Няма този "лош материал" да просъществува дълго време!Жалко,но народа се самоубива,бавно,но сигурно!
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко ли още ще изкара правителството на герб!
46
1
 
4
 
! Отговори
морски преди 9 години
Тоя е по-противен и от Дянков,а оня си беше гад!
45
2
 
5
 
! Отговори
иво преди 9 години
Време е продажното правителство на тиквата да си отива време е днес бяха 1000 утре 10000 а след месец 100 000.Не вярвам тиквата да издържи марш в Банкя и си харчи милионите спокойно но нас ни остави да живеем без теб тикво.Така добре ни беше преди да се появиш,вярвам че ще сме по добре и след теб банкянска кратуно.
44
3
 
3
 
! Отговори
иван преди 9 години
Велизар Енчев ако четете този коментар необходимо е в най кратки срокове да формирате нова партия.Вие сте неопетнен с голямата власт,чудесен журналист бяхте в СКАТ и повечето хора пускаха канала заради вас а не заради мишоците от СКАТ,принципен сте а дано останете и такъв,анти бойковист и анти гербераст сте а има много хора повече отколкото гласуваха за СКАТ които даже и само затова ще гласуват за вас и определено при предсрочните избори ще бъдете незаобиколим фактор затова побързайте Енчев!
43
1
 
6
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Без заеми не може да се управлява. Но защо когато преишните искаха да заемат 1 млр. сегашните дигнаха огромна шумотевица. На страната не и трябват неефективни реформи. Крайно време е да се направят 50% съкращения в всички държавни и общински администрации. Никакви държавни субсидии за неефективни дейности. Тотален контрол на институциите. Този сегашния политически елит трябва да се острани.
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С ГЕРБ е свършено. Според мен няма смисъл да търсят подкрепа.Дори да прекарат този дълг през Народното Събрание, пред нас няма как да мине.Нов дълг на хора който не знаят какво да правят с него? Не, не и този път.А те си мислеха че щом мина номера с повишаването на тока, и 16 милиарда дълг ще мине.
41
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искам името на всеки, подкрепил дълга! Ще дойде време разделно.....
40
5
 
3
 
! Отговори
Бай Коста преди 9 години
Всички които коментират заема, умишлено допускат неточности. Ако не бъде взет този заем, задлъжнялостта ще падне, защото през следващите години ще плащаме борч, но без да теглим. Премълчава се рефинансирането на стари заеми. Предвиждат се обаче и по два милиарда лева за комфорт на кабинета годишно за покриване на дефицит. Нямам против да са магистрали, дори за оръжие, все пак и ние имаме ангажименти. Лошото е, че много от тези пари ще изчезнат.А опозицията скимти, защото не са за нейните хора.
39
0
 
12
 
! Отговори
д преди 9 години
До Анонимен 43А аз какво ти написах в коментар 42?"==> Не е вярно допускането ти :) /свободен-пазар и опоскана държава/ "Щом пазара не е свободен при опоскана държава, което е факт, то значи даването на заем винаги има опредлеена ЦЕЛ! и щом се поддържа и толерира тук постоянно крадене от даващите заема ,то значи заема не се дава за да живеят овцете добре, а само мза да задлъжняват :))))))
38
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
напротив ще ни дадат за да ни заробят с лихвите. както направиха с Гърция.- Даваха, даваха даваха, и дойде ред да се връща.
37
1
 
8
 
! Отговори
Долар ФЕДов преди 9 години
До кънчо - ако нещата са толкова много зле, колкото предполагаш /държавата е опоскана/ и парите се дават свободно-пазарно /за печалба/, то тогава никой няма да даде заем на опоскана държава, щом е сигурно че няма да спечели и дори няма да му ги върнат!==> Не е вярно допускането ти :) /свободен-пазар и опоскана държава/А ако пазара не е свободен, то и съучастието на несвободния-пазар не е свободно!=> ПОД ПЪЛЕН ВЪНШЕН КОНТРОЛ СТЕ!
36
3
 
14
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Която от малките партии подкрепи този заем изчезва!
35
5
 
11
 
! Отговори
кънчо преди 9 години
До USSRима и алтернативна хипотеза - държавата е опоскана, бочко иска да си осигури спокойствие и хубава президентска кампания, вземат заеми рано, харчат, плащат, заделят, бочко е обичан от всички и става президент. проблемите на България май са основно вътрешни..
34
1
 
12
 
! Отговори
?! преди 9 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
33
2
 
13
 
! Отговори
Долар ФЕДов преди 9 години
Овце - чухте ли основния аргумент ползващ манипулация на Вожда-ДеСи, за теглене на заема? "Ако някой ми покаже откъде да ги вземем, понеже аз не знам, ще му предоставим тази възможност и то още днеска." - АЗ МОГА ДА МУ ПОКАЖА , разбира се! Но тогава вие няма да имате нужда от ЦЯЛОТО ДеСи :)))
32
4
 
27
 
! Отговори
me преди 9 години
Хорааа, събудете се! Как може да искат да вземат 16млрд. дълг и вие да мирувате?! Дори и лихвата да е добра сега, къде е гаранцията, че след 5 години като се стабилизират пазарите лихвата няма да скочи 20 пъти? Това не е дълг, който се взима от днес за утре, това е дълг който ще изплащат децата и внуците ни! Дълг, който ще изхарчат за магистрали и комисиони! Това не трябва да се позволява да се случи!
31
2
 
28
 
! Отговори
USSR преди 9 години
Как става ли ? Много лесно ! Кристи Лагард от МВФ привиква в случая Бочко и го "убеждава" че България се "нуждае" от заем , естествено и за него и кабинета има по някой милион ! Така освен че печели от лихви МВФ налага и условия за този заем , най - често иска приватизации в икономиката в полза на техни кръгове естествено ! Същата схема е направена и в Гърция при Папандреу, затова е толкова "черен" Ципрас !
30
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЦРУ КАК СА НАТИСНАЛИ ТИКВАТА........ АКО НЕ ИЗТЕЛГИ ЗАЕМ ЗА АМЕРИКАНСКО ОРЪЖИЕ СИГУРНО ДОСТА НЕЩА ЩЕ ИЗЛЕЗНАТ НА ЯВЕЕ... А МОЖЕ И ЕСТРАДАЦИЯ ДА МУ ПОИСКАТ !!!
29
2
 
17
 
! Отговори
Шопо преди 9 години
Е па совалка се да делат милярдите! Оно иначе не минава.