Ако заемът не мине, няма да можем да си връщаме дълговете!

Менда Стоянова: Ще е страшно, ако трябва да обявим мораториум по плащането
Обновена: 19 фев 2015 14:21 | 19 фев 2015 12:32, Камелия Цветанова
183
Ако заемът не мине, няма да можем да си връщаме дълговете!
Менда Стоянова Снимка: архив, Булфото

Ако ратификацията на предложения договор с четири международни банки за посредничество при поемането на 16 млрд. лв. външен дълг в периода 2015-2017 г. не мине през парламента, може да изпаднем в ситуация да нямаме възможност да си връщаме дълговете. За това предупреди шефът на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова от ГЕРБ, след като днес по искане на ПФ Народното събрание отложи за неопределен срок гласуването му.

„Ако това споразумение не мине през парламента, това означава, че не можем да се появим на световния пазар, а това поставя под риск връщането на дълговете. Можем да изпаднем в ситуация, в която трябва да обявим мораториум по плащането, а това е страшно, помним мораториума на Луканов и какво последва след него“, коментира тя.

Още по темата
Според нея няма нито една причина да се променят параметрите на договора.

„Когато човек взима кредити, трябва да ги върне и така се е получило, че за тези три години до 2017 г. има струпване на падежи“, обясни тя.

Менда Стоянова посочи, че банките от договора са дилъри, ще потърсят най-подходящите инвеститори и ще предложат най-изгодните условия на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още по темата: Менда Стоянованов дълг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
19
 
! Отговори
Заседнал от обед преди 9 години
Искам Мента с мастика.
11
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
що тези 16 милиарда няма ли да трябва да ги връщаме?
10
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Народа е фалирал отдавна.Да фалира и държавата и да се свършва.Кво ще стане.Ще станем собственост на някоя банка ли,като не върнем кредита.След 3 години ще трябва да вземат 20 миляда ,че да върнат тия
9
1
 
38
 
! Отговори
подозрителен преди 9 години
" Менда Стоянова посочи, че банките от договора са дилъри, ще потърсят най-подходящите инвеститори и ще предложат най-изгодните условия на България.".......Съмнявам се, че Менда е токова *** да не знае , че лихва от 10% е супер неизгодна за такива заема. По-скоро се опитва да ни пусне у лево.
8
6
 
10
 
! Отговори
СМЯХХL преди 9 години
Мендова, шушло ! Намали пенсии, заплати и издръжки за безработни и дефицита ще спадне !!! НИКВИ ДЪЛГОВЕ. Тоя мързелив народ трябва да започне да работи !
7
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И колко пари трябват?! Точно ли 16 млрд?! Всъщност тези 16 млрд. с лихвите стават 28 млрд.
6
2
 
31
 
! Отговори
Луди ли сте бе? преди 9 години
Лихвите на 10 милярда дълг да не са 8 милярда. Искате да финансиратя военни сделки.
5
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То човек като вземе кредит го връща, но когато държавата вземе кредит от името на няколко милиона и този кредит го харчат само шепа хора за техни си нужди, тогава нещата са различни. Ето това не може да разбереш Менда. Нямам против този заем, ако отиде за производство и увеличаване на качеството на живот на българина, но всички знаем къде ще отиде той - за избори, за мегаломански проекти и по джбобовете на близките ви фирми. Вземете направете нещо полезно за хората поне веднъж.
4
2
 
18
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Много жени бе,де са мъжете?
3
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Некадърници! Новите заеми само отлагат фалита. Няма вече оправия!
2
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако заемът не мине ще е страшно ние от герб няма да можем да крадем!!!
1
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кредит не се връща с кредит!Това означава че предишният кредит не е бил използван правилно!Печелете пари,правете стоки и ги продавайте господа управляващи за да си върнете кредитите!Не взимайте нови!