Ако заемът не мине, няма да можем да си връщаме дълговете!

Менда Стоянова: Ще е страшно, ако трябва да обявим мораториум по плащането
Обновена: 19 фев 2015 14:21 | 19 фев 2015 12:32, Камелия Цветанова
183
Ако заемът не мине, няма да можем да си връщаме дълговете!
Менда Стоянова Снимка: архив, Булфото

Ако ратификацията на предложения договор с четири международни банки за посредничество при поемането на 16 млрд. лв. външен дълг в периода 2015-2017 г. не мине през парламента, може да изпаднем в ситуация да нямаме възможност да си връщаме дълговете. За това предупреди шефът на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова от ГЕРБ, след като днес по искане на ПФ Народното събрание отложи за неопределен срок гласуването му.

„Ако това споразумение не мине през парламента, това означава, че не можем да се появим на световния пазар, а това поставя под риск връщането на дълговете. Можем да изпаднем в ситуация, в която трябва да обявим мораториум по плащането, а това е страшно, помним мораториума на Луканов и какво последва след него“, коментира тя.

Още по темата
Според нея няма нито една причина да се променят параметрите на договора.

„Когато човек взима кредити, трябва да ги върне и така се е получило, че за тези три години до 2017 г. има струпване на падежи“, обясни тя.

Менда Стоянова посочи, че банките от договора са дилъри, ще потърсят най-подходящите инвеститори и ще предложат най-изгодните условия на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още по темата: Менда Стоянованов дълг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като не можем да си плащаме старите заеми, аз питам този как ще го върнем после??? И като Ви знам какви сте на момента голяма част от тия милиардчета ще потънат в нечии сметки, а лихвите ще са убийствени, защото няма кой да мисли. Да Ви таковам и правителството, няма ли кой да взриви тъпия парламент докато всички маймуни са там???
31
1
 
29
 
! Отговори
ТЦТЦ преди 9 години
МИНАЛИЯ ПЪТ ПАК СЪЩИЯ ТЕАТЪР УЖ БЕШЕ ЗА ДЪЛГОВЕТЕ,Е КАКВО СТАНА ДЪЛГОВЕТЕ НЕ СА ПЛАТЕНИ А И ПАРИТЕ ГИ НЯМА,ТОЗИ ПЪТ ПАК СЪЩИЯ ТЕАТЪР,ЩЕ ТЕГЛЯТ 16 МИЛИАРДА ДЪЛГОВЕ ТУЙ ОНУЙ,ПАРИТЕ ПАК НЯМА ДА СТИГНАТ,ПОСЛЕ СЛЕДВАЩИЯ МАНДАТ ПАК ЩЕ ТЕГЛЯТ И ПАК СЪЩОТО,ЕМММ ТАКА Е ЩОМ ИМА *** НАРОД,ЩЕ ИМА И ИЗПОЛЗВАЧИ!!!!!!!!!!!
30
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПРАВА Е МЕНТА. ДЪРЖВАТА Е ФАЛИРАЛА И ТОВА Е.СПОКО..КОРАБА ПОТЪВА БАВНО НО СИГУРНО И ВОДА ИМА ЗА ВСИЧКИ.ЕЕ..КАПИТАНИТЕ ПЪРВИ ЩЕ ИЗБЯГАТ НО ТОВА Е.
29
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами заема ако мине,как ще плащаш след това още по големите дългове *** како-у-у ???? Или на вас какво ви пука,важното е сега да има какво да се краде !!
28
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Менда миризлива пендаМама ви *** единия милиард на Орешарски щяха да го плащат и децата на децата ни а сега питам КОЙ,КОЙ ще плаща 16-те милиарда на Борисов.
27
1
 
17
 
! Отговори
Hitler преди 9 години
Менда ще си напълни менчето.
26
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
единственото, което народа може да направи е вземането на - ДРЯНОВАТА ТОЯГА да започне СЕГА ! Ама по чепата трябва
25
0
 
26
 
! Отговори
случайно преди 9 години
А защо сте правили тези дългове ?!? Тези пари, като дълг, не се стигнали до българските граждани по никакъв начин! Така че, който е направил тези дългове - да си ги връща...може да се види, кой в бил управляващ, министри и др...и се налага конфискация на имуществата им в /и извън БГ и всички покрити, чрез разни приближени и роднини пари, навсякъде!
24
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига рева ***!народът а и децата ще тъпчат в голямата кал дълго време.абе няма оправия вече.
23
0
 
13
 
! Отговори
така преди 9 години
тук отдавна мораториум !!!
22
1
 
13
 
! Отговори
Bit преди 9 години
ОСТАВКА!
21
0
 
19
 
! Отговори
СМЯХХL преди 9 години
НИКАКВИ ДЪЛГОВЕ !!!!БАЛАНСИРАН БЮДЖЕТ !КОЛКОТО ВАДИМ, ТОЛКОВА ХАРЧИМ !
20
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да подават ОСТАВКА !Да направим едни студенти от университетите за министри и съдии !!!Поне ще изчистим държавността и политиката от *** !КТБ? Оградата с Турция? Бисеров? Цветанов? Станишев????
19
2
 
27
 
! Отговори
да преди 9 години
Менда Стоянова, Цецка Цачева, Цветан Цветанов, Цвета Караянчева, и сие - вън от управлението на държавата! Вземете си шефа-Слънце и бегом през девет земи, в десета~!
18
7
 
7
 
! Отговори
грък преди 9 години
Взимай като дават.Гърците дали ще върнат парите?Никога.
17
2
 
32
 
! Отговори
Петър преди 9 години
Не съм специалист, но чух много отзиви, че 10% лихва били безумие когато става въпрос за 16млрд заем. При такива суми лихвата в повечето случаи била по-ниска от 3%
16
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И аз вчера исках заем на съседа отгоре , за да върна заема на съседката отдолу.Сега си бия камшиците, а те да се оправят!
15
3
 
34
 
! Отговори
Няма да може преди 9 години
Вече няма кво да се краде от България, све е разпродадено. Трябва заем, за наще олигарси и мутри, за да може САЩ да купят следващото поколение и да ги заробят. В момента ГЕРБ продава децата ни, това което еничарите от ГЕРБ правят и през турско не го е имало.
14
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мале-е-е, тази ме уплаши та чак се стреснах. Тази лелка с техния гуру Буда са ми.писнали с простотиите им. Нека подават оставка да видим но няма да го направят защото ще изпуснат далаверата. Сега пазаруват мекотели от другите групи които ще гласуват за заема. Този пуяк Буда не е в ред. Според мен е болен психически и има нужда от лечение.
13
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе оправяйте се, нали за това са в избрали 1 мил. балъци, ако не можете без заеми, за какво стени, ОСТАВКА!